TSH Sköldkörtel Alternativ medicin

Alternativ medicin kan ge ett antal lösningar som individer klara av en sköldkörtelsjukdom. För att skapa ett lämpligt och effektivt förhållande i kroppen mellan TSH, som är ett hormon som produceras av hypofysen och sköldkörteln, kan du vända dig till flera formerna för helande som kan användas tillsammans med traditionell medicin.

Zonterapi och akupunktur

Tillämpa fingertryck och fin nål lättnad till specifika platser längs kroppens energilinjer för att korrigera blockeras eller dysfunktionella energi har visat sig vara till hjälp för många personer med sköldkörtelrubbningar. Både zonterapi och akupunktur arbete med samma eller liknande energicentra och energilinjer i kroppen. Dock följer akupunktur dessa rader i hela kroppen, tillämpa små nålar för att frigöra de negativa och blockerade energier, medan zonterapi arbetar med reflexer på händer och fötter var dessa rader är uppenbara.

Även om du kommer att behöva söka utbildad personal för både modaliteter kan du ytterligare stimulera din egen hypofysen och sköldkörteln reflexer, om du väljer. De hypofysen reflexer sitter på undersidan av dina stortår, rätt i mitten av den köttiga tå pad. Sköldkörtel reflexer är tillgängliga i globlinjen något under denna dyna. Båda reflexer kan aktiveras med hjälp av massage.

Kiropraktik

Enligt David Brady, DC, är sköldkörtelrubbningar ofta kopplade till muskuloskeletala sjukdomar, vilket gör dem det vanligaste endokrinologi problem påträffas i privat kiropraktik praktiken. Som doktor i kiropraktik, kan din sjukvårdspersonal i denna modalitet föreslå ytterligare tillskott för att balansera hormonbehandling du sannolikt får från din traditionella läkare. Både läkare, men borde arbeta tillsammans för att övervaka dina hormonnivåer, och båda bör vara medveten om alla receptbelagda och kompletterande mediciner du tar.

En kiropraktor kommer också att arbeta med kroppens anpassning genom att manipulera rörelseapparaten på ett sätt att förbättra cirkulationen, energi rörelse, andning, lymfatiska processer och allmänna hälsa.

Reiki

En Reiki healer använder sin personliga energi, som den kinesiska begreppet Qi, för att läka andra. Hon gör detta genom att arbeta med en särskild symbol eller en uppsättning symboler och fokusera sin energi genom dessa symboler i energicentra i kroppen. Energicenter i halsen är ansvarig för balansen i sköldkörteln, enligt dess Helt Natural.com. Däremot skulle en Reiki healer också troligt att skicka energi till det tredje ögat är på din panna eftersom hypofysen sitter nära den här platsen, och den är ansvarig för att producera TSH.