Trucs om luizen weg te houden

Trucs om luizen weg te houden

Luizen zijn kleine, vleugelloze insecten die zich voeden met bloed. Er zijn drie soorten luizen: hoofd, lichaam en schaamluis. Hoofdluizen leven op de hoofdhuid, terwijl het lichaam luizen leven in kleding en beddengoed en kruipen op de huid te voeden. Schaamluis leven op de huid en het haar van de schaamstreek en af ​​en toe op het lichaam haren, zoals wenkbrauwen, wimpers en borsthaar. Alle drie de soorten verspreid door direct contact en zijn zeer besmettelijk.

Vermijd contact met besmette personen

De enige manier om luizen te contracteren is door contact met een besmet persoon of voorwerp. Dit omvat head-to-head contact; Contact bezittingen van een besmet persoon; en seksueel contact met een besmet persoon. Dienovereenkomstig contact met een geïnfecteerde persoon of zijn bezittingen voorkomen van de verspreiding van luizen voorkomen. Laat je hoofd niet tegen dat van een besmet persoon of delen zijn haar gebruiksvoorwerpen, kleding en tassen, beddengoed of kussens. Niet op het bed van een besmet persoon liggen of zitten op de met stof beklede meubelen die hij heeft in de afgelopen twee dagen gebruikt. Zich niet bezighouden met seksueel contact met besmette personen. Condooms bieden geen bescherming tegen de verspreiding van schaamluis.

Neem preventieve maatregelen

Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen als uw persoonlijke voorwerpen in contact komen met een persoon die luizen heeft. Was kleding, beddengoed, knuffels en andere wasbare voorwerpen die een besmet persoon heeft gebruikt. Was de items in water die ten minste 130 Fahrenheit en drogen op hoog vuur gedurende ten minste 20 minuten. Stomen-wasbare artikelen of verzegelen ze in een luchtdichte zak voor twee weken. Vacuüm gestoffeerde artikelen de persoon in contact kwam met en genieten van haar gebruiksvoorwerpen van de persoon die in alcohol voor een uur.

Routinecontroles uitvoeren

De enige manier om een ​​luizenplaag diagnose is voor het haar en lichaam op tekenen van insecten. Daarom is het belangrijk om routinecontroles van uzelf en uw gezin uit te voeren om ervoor te zorgen u geen luizen hebben. Volwassen luizen zijn ongeveer de grootte van een sesamzaad en doorgaans variëren van bruin tot grijs wit van kleur. Luizen eitjes zijn klein en wit of geel van kleur. Ze worden meestal weergegeven bij de wortels van de haren. Nader onderzoeken van de hoofdhuid, nek en achter de oren op tekenen van kruipende luizen of hun eieren. Controleer de plooien en vouwen van kleding en linnengoed voor het lichaam luizen of hun eieren. Controleer het schaamhaar te kruipen volwassen luizen of hun eieren.

Seek behandeling onmiddellijk

Aarzel niet als je ziet tekenen van een luizenplaag in uw huis. Luizen zijn zeer besmettelijk en als een persoon in het huis besmet is, zijn de kansen van de luizen zal verspreiden naar anderen in het huis. Dienovereenkomstig, een arts de behandeling onmiddellijk als iemand in het huis wordt besmet. Neem contact op met uw arts voor een recept luizen behandeling of aankoop van een over-the-counter behandeling en volg de aanwijzingen precies toepassing.