Trucs om Kombucha thee

Trucs om Kombucha thee

Kombucha thee is opgesteld voor 2000 jaar door het mengen van Kombucha champignons in gewone thee en laat het mengsel fermenteren. Kombucha champignons zijn niet echt paddestoelen helemaal. Ze zijn pannenkoek gevormd korstmos schimmels die smaken meer als wijn appelcider dan paddestoelen. Kombucha thee is heerlijk en denkt dat het een magisch drankje dat kan activeren, verjongen en herstellen van uw gezondheid. Het maken van de thee is niet moeilijk. Het vergt gewoon tijd, geduld en de juiste omgeving.

Materialen

Als dit je eerste batch van Kombucha thee, te beginnen met 2 liter water, 3 zwarte of groene thee zakjes, 1/2 kopje van geraffineerde witte suiker en een live kombucha cultuur.

Kies een glazen fles met een brede mond, een katoenen of linnen doek om het en een rubberen band of lint te dekken om het te beveiligen. Gebruik nooit metalen containers om uw thee fermenteren als de zuren in de thee kan reageren met het metaal. U ontvangt een kook thermometer nodig om de temperatuur van uw thee nauwkeurig te bepalen.

Voorbereiding

Begin met het maken van thee op de ouderwetse manier. Breng het water aan de kook en neem van het vuur af. Leg de theezakjes in het water en steile gedurende 15 minuten. Voeg de suiker toe en roer tot het volledig is opgelost. Laat de thee afkoelen tot een temperatuur tussen 68 en 77 graden Fahrenheit. Hogere temperaturen kunnen de kombucha culturen doden.

Breng de gekoelde thee naar een glazen container. Voeg de vloeistof die bij de cultuur van de thee kwam en leg dan de live-Kombucha cultuur in de thee. Bedek de glazen flacon met een ademende, strak geweven doek en zet hem vast met een elastiekje of string. Je thee zal klaar zijn in 8 tot 12 dagen, afhankelijk van de kamertemperatuur. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller je thee zal brouwen.

De Kombucha cultuur heeft behoefte aan een warme, schone, rustige plek om te gisten. Zodra u de perfecte locatie voor uw cultuur te vinden, niet verplaatsen. Op alle latere batches van Kombucha thee die je maakt, reserve 10 procent van uw huidige Kombucha thee om uw nieuwe partij toe te voegen als een "starter vloeistof". Dit helpt de juiste pH-balans te behouden.

Het voorkomen van Mold en Verontreiniging

Het gistingsproces voor Kombucha thee kan lastig zijn. Houd altijd uw handen, glaswerk en bestek schoon. Niet roken sigaretten of tabak rond kombucha culturen. Houd cultuur potten volledig bedekt met ademend materiaal, vastgezet met elastiekjes of string. Gebruik hoogwaardige ingrediƫnten om de beste voedingsstoffen en zo weinig mogelijk chemicaliƫn en conserveringsmiddelen bieden.

Selecteer een brouwen plaats die niet in direct zonlicht, schoon en warm (tussen de 75 tot 85 graden Fahrenheit). Houd uw thee ver van planten, als bodem bevat miljoenen sporen en microben.

Het handhaven van een pH-balans van 4,5 of lager bemoeilijkt schimmelvorming. Het testen van uw thee met pH-strips verzekert een juiste pH-niveau. Vergeet niet dat een goed gebrouwen thee heeft een lichte azijn geur, geen beschimmelde of muffe geur.