Trucs om de pijn van Dental Braces

Volgens Bracesguide.com werden beugels (ook bekend als orthodontische beugels) om de uitlijning van de tanden door overbites, underbites, cross beten en een open beet, scheve tanden en andere tanden groeperingskwesties corrigeren. Ze helpen ook de vorm van de tanden en kaak. Terwijl de kinderen en tieners zijn de typische ontvangers, kunnen sommige volwassenen profiteren van braces ook. Als wordt vastgesteld dat je een beugel nodig hebt, zal je orthodontist vragen over uw gezondheid, onderzoeken de structuur van uw tanden structuur en orde röntgenfoto van uw mond en hoofd. Terwijl beugels omstandigheden kan corrigeren, kunnen ze ook pijn veroorzaken.

Het kiezen van uw Bretels

Volgens de Archwired website, zijn er verschillende soorten beugels. Traditionele braces zijn van roestvrij staal, en kunnen banden vereisen de boogdraad zijn plaats te houden en geleiden de beweging van de tanden. Clear beugels zijn een cosmetisch alternatief voor de traditionele boogdraad bretels. Deze beugels zijn vervaardigd uit keramiek of kunststof, en mengen in natuurlijker met de tanden. Vergulde roestvrij stalen beugels worden meestal gebruikt wanneer een patiënt allergisch is voor nikkel. Lingual beugels zijn gemaakt om te passen achter de tanden, en zijn meestal niet merkbaar tijdens informele interactie. Van deze soorten beugels, kunnen traditionele metalen beugels zijn de meest pijnlijke te bereiken en te verwijderen, en de moeilijkst te eten met als voedsel eerder raken in het metaal.

Regelmatige bezoeken aan de tandarts

Bezoek uw orthodontist ongeveer een keer per maand gedurende de tijd die u hebt uw accolades op. Uw tandarts kan ervoor zorgen dat er geen losse draden of andere problemen, en daarom helpen afwenden onnodige pijn. De hoeveelheid tijd die je nodig zijn om een ​​beugel kunnen afhankelijk zijn van de gezondheid van uw tanden, tandvlees en het ondersteunen van het bot; de ernst van de tanden problemen; en andere zaken. Gewoonlijk blijft steunen op de tanden van één tot drie jaar. Tijdens het bezoek, zal uw orthodontist te verzekeren dat uw bretels zijn het uitoefenen van de juiste hoeveelheid druk: teveel kan leiden tot pijn, terwijl er te weinig kan leiden tot ineffectieve re-alignment. De tandarts kan ook aanpassingen aan draden, veren of elastiekjes de braces 'te maken als een van deze mechanismen worden waardoor je pijn.

Pain Management Tricks

Volgens de Bretels Guide Website, gemeenschappelijke medicijnen zoals paracetamol en ibuprofen helpen bij het verminderen van pijn. Voor patiënten met minder ernstige pijn, bijten in een kleine plastic product zogenaamde wafer of kauwgom kan helpen door het stimuleren van de bloedstroom naar de mond, die genezing bevordert. Als kauwgom is geen haalbare optie is, het eten van zacht of koud voedsel (dwz ijs, pudding, aardappelpuree, etc.) kunnen ook effectief zijn.

In aanvulling op de reguliere pijn van het dragen van beugels, kan zweren soms voordoen op de wangen, lippen of tong. Deze weefsels verharden tijd en veroorzaken eelt te vormen. Je mond spoelen met mondwater kan helpen het risico van ontsteking en / of infectie te minimaliseren. Uw tandarts kan ook aanbevelen een actueel of plaatselijke verdoving, zoals Orabase of Orajel om pijn tijdelijk te verlichten.