Triphala Side Effects

Triphala Side Effects

Als de westerse geneeskunde wordt ingewikkelder en minder toegankelijk voor de gemiddelde consument, zijn mensen wenden zich tot oudere vormen van genezing. Triphala is een hoofdbestanddeel van de Ayurvedische geneeskunde die werd beoefend in India en het Midden-Oosten al eeuwen. Het heeft een breed scala aan helende eigenschappen, en bijna geen bijwerkingen.

Wat is Triphala?

Het woord "darmreiniger" betekent drie vruchten, en het verwijst naar die waarvan darmreiniger gemaakt. Amalaki (Embelica officinalis), bibhitaki (Terminalia belerica) en haritaki (Terminalia chebula) zijn de vruchten van de bomen die groeien in India en het Midden-Oosten.

Hoe Triphala Is Made

De vruchten van de amalaki, bibhitaki en haritaki bomen worden geoogst, gedroogd, gemalen en gemengd in een poeder dat gemengd kan worden met water, gebrouwen als een thee of genomen in tablet of capsule vorm.

Maakt gebruik van Triphala

Triphala is gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde al eeuwen als een hulpmiddel voor de spijsvertering, en een interne lichaam te reinigen. Het poeder kan gemengd worden met water tot een dikke pasta en toegepast uitwendig huiduitslag wissen en de pijn van zonnebrand. Wanneer gemengd met kokend water en liet goed is afgekoeld, wordt darmreiniger gebruikt als een eye-wash en wordt verondersteld om te helpen verlichten van de symptomen van cataract, glaucoom en conjunctivitus.

Voordelen

Een december 2005 verslag in de Journal of Experimental and Clinical Cancer Research gedaan door de straling en kanker Biology Laboratory aan de Jawaharlal Nehru Universiteit stelt dat darmreiniger werd gevonden effectief in het verminderen van de incidenten van tumoren bij dieren. Ook werd aangetoond dat een significant en gunstig effect op het verhogen van antioxidanten.

Side Effects

Alleen bijwerkingen Triphala's zijn een mogelijke toename van de gastro-intestinale gas en diarree bij het eerste gebruik. Om die reden is het niet aanbevolen voor gebruik door vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding. Met ingang van 2009, triphala niet is, waarbij vermoed wordt of bewezen toxische bijwerkingen of contra-indicaties met enig voorgeschreven westerse medicijnen hebben.