Triggers voor Gordelroos

Dakspanen of herpes zoster, is een huidaandoening die verschijnt als een blaarvorming huiduitslag, meestal aan een zijde van het lichaam. Het individu zal pijnlijk brandend ervaren of tintelingen gepaard met blaren, huiduitslag, en uiteindelijk kleine zweertjes die dan kan drogen en korst. Gordelroos wordt door hetzelfde virus, varicella zoster, dat waterpokken veroorzaakt. Een geschiedenis van waterpokken, leeftijd, stress en een verzwakt immuunsysteem zijn triggers voor gordelroos ..

Geschiedenis van Chicken Pox

Iemand die waterpokken heeft blijft het varicella zoster-virus dragen in zijn systeem. Zodra de waterpokken wist, kan het virus sluimeren al jaren. Als het virus weer actief wordt, kan gordelroos leiden.

Leeftijd

Volgens Gordelroos Info.com, toenemende leeftijd is een trigger voor gordelroos. Bijna de helft van de een miljoen gevallen van gordelroos, dat zich elk jaar zijn bij mensen boven de 60 jaar oud.

Stress

Emotionele stress kan leiden tot het varicella zoster-virus weer actief worden en leiden tot een uitbraak van gordelroos.

Verzwakt immuunsysteem

Volgens WebMD.com, mensen met een verzwakt immuunsysteem zijn meer kwetsbaar voor een bewustwording van het varicella zoster-virus. Een voorbeeld hiervan is iemand die chemotherapie, die het immuunsysteem compromissen.