Trigger Thumb Smärta

En "trigger tumme" är ett tillstånd där tummen är låst i en böjd position. Allvarlighetsgrad varierar med varje person, alltså finns det flera typer av behandling för att överväga. Tillståndet är ofta smärtsamma och fann hos patienter som använder sina händer för repetitiva grip åtgärder i arbetet, hobbies eller vanliga dagliga aktiviteter. Rådgör med din läkare om eventuella problem du har med en förlust av rörlighet och smärta i tummen.

Orsaker

I din hand är en serie av muskler, ben, senor och ligament samt nerver som gör att din hand de många typer av finmotorik som används dagligen. Konstant stam med friktion kan orsaka knutor bildas på senan som hindrar den naturliga glid av senan när den dras längs dess bana. Irritation kan öka svallning, vilket i sin tur kan leda till en låsning av fingret. Detta kan inträffa på grund av reumatoid artrit, frekvent användning av elverktyg eller ens hålla en ratt under längre tidsperioder.

Symptom

De med en trigger tumme tillstånd kommer att ha ont och kan märka ett klick när böja sin tumme. Om du har trigger tummen, kommer sannolikt att vara värst när tummen är utsträckt och finna lättnad när tummen böjs din smärta. Om knutan blir inflammerad, då fingret kan fastna i en böjd position, oförmögen att frigöra sig förbi knöl att glida tillbaka in i en rak position. Att försöka räta tummen ökar smärtan.

Smärta Centers

Smärtan som utvecklas från avtryckarfingret orsakas ofta av förträngning av höljet som omger senan. I de flesta fall behöver de knölar påverkar inte medianusnerven som löper genom handen som det gör i karpaltunnelsyndrom. Smärta är oftast vid basen av handen där tummen är köttig avsnitt skarvar hand och handled. Du kommer att känna ömhet i området och eventuellt även knutan. Du kan uppleva mindre kronisk smärta som ökar när fingret kommer i låsta positioner.

Behandling

Om din fråga om trigger tummen är inte allvarliga, så ska du kunna pop fingret på plats. Med tiden, om du inte justera dina aktiviteter, kommer knutan öka i storlek och skapa fler anfall med låsning. Med en större knöl (s), kan poppa den på plats blir svårare och smärtsamt. De som lider av avtryckarfingret rekommenderas att vila handen och använda en skena för att hålla fingret förlängas. En massage kan hjälpa smärtan, men kommer inte att minska inflammationen. Ibuprofen rekommenderas av läkare för att hjälpa till med svullnad och en steroid injektion kan förskrivas också. Dessa kommer också att minska smärta. Om ditt ärende blir svår, kan operation krävas för att ta bort knöl.

Rehabilitering och förebyggande

När du har utvecklat trigger tumme, blir det svårt att stoppa utvecklingen till ett mer allvarligt tillstånd. Minska gripande och repetitiva rörelser så mycket som möjligt. Fråga din läkare om fingerövningar som hjälper tummen för att behålla sin rörlighet. När du gör en hel del gripande, vila handen och dra den i is och senare varmt vatten. Detta kommer först minska svullnad och främjar cirkulationen. Varma vattenbad på morgonen kommer att hjälpa till att förbereda tummen för dagens aktiviteter. Diskutera alla alternativ med din läkare för att minska smärta.