Trichomoniasis Infecties

Volgens de Centers for Disease Control (CDC), zijn meer dan 7 miljoen nieuwe gevallen van trichomoniasis gemeld in de Verenigde Staten elk jaar. De ziekte is een van de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoeningen te genezen en treft mensen op een wereldwijde schaal. De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat het aantal gevallen wereldwijd meer dan 180 miljoen per jaar.

De Feiten

Vaak aangeduid als "trich," bron van de ziekte is de Trichomonas vaginalis parasiet. Vrouwen vaak aanwezig met een vaginale infectie tijdens de infectie meestal aanwezig in de mannelijke urethra. Overdracht van de parasiet komt over het algemeen door genitaal te genitaal contact met een besmet persoon. Mannen meestal alleen maar de conditie van een vrouw. Vrouwen kunnen de aandoening contracteren van een besmette man of vrouw.

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat de parasiet door andere contact kan worden (zoals van hot tubs, toiletzittingen of natte handdoeken) aangezien de parasiet niet overleven op oppervlakken.

Symptomen

Vrouwen algemeen symptomen van de infectie 5-28 dagen ontwikkelen na blootstelling aan de parasiet. Wel 50 percent van besmette vrouwen ervaren geen symptomen van infectie. Als de aandoening niet wordt behandeld, zal de symptomen ontwikkelen zich gewoonlijk. Voorkomende symptomen zijn roodheid / irritatie van de vulva, pijn bij het plassen, pijn bij het vrijen, genitale ontstekingen, vaginale jeuk, vis-achtige geur, groen-gele afscheiding en af ​​en toe pijn in de onderbuik.

Mannen niet altijd vertonen symptomen van een infectie. Sommige mannen kunnen verschijnselen zoals een licht branderig gevoel ervaren na het plassen of ejaculeren, gering verlies of penis irritatie / jeuk.

Risicofactoren / Preventie

Risicofactoren omvatten seksueel overgebrachte ziekte infectie talrijke seksuele partners, geschiedenis van bacteriële vaginose en met een hoge pH in de vagina.

De ziekte kan worden vermeden als u stappen ondernemen om jezelf te beschermen. Onthouding is de meest effectieve methode om eventuele STD voorkomen. Seksuele activiteit binnen een monogame relatie met beide partners te hebben getest en bevestigd als zijnde niet-geïnfecteerde is een andere preventieve maatregel. Ook kan het gebruik van latex condooms het risico van het oplopen van de ziekte te verminderen.

Complicaties

Een onbehandelde infectie kan leiden tot lange-termijn complicaties heide. Vrouwen kunnen een verhoogd risico voor het ontwikkelen van HSV-2 (herpes simplex-2), cervicale neoplasie en PID (pelvic inflammatory disease). Zwangere vrouwen met de aandoening hebben een verhoogd risico op vroeggeboorte. Men kan hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van NGU (nongonococcol urethritus) en prostatitus. Zowel mannen als vrouwen met trichomoniasis zijn een hoger risico op HIV en vruchtbaarheidsproblemen.

Behandeling

Behandeling van de aandoening is meestal zeer effectief. Het CDC adviseert orale medicatie zoals metronidazol of tinidazol om de aandoening te genezen. Over-the-counter crèmes, zalven of gels niet uitroeiing van de infectie.

Overwegingen

Als u pijn of ongemak tijdens het plassen of als zien een ongebruikelijke uitslag of een abnormale pijnlijke, stop seksuele activiteit totdat u met uw arts praten. Als u zijn gediagnosticeerd met een SOA zoals trichomoniasis, zich niet bezighouden met seksuele activiteit, totdat u en uw partner uw voorgeschreven verloop van de behandeling hebben afgerond.

Gezondheidswerkers verwijzen vaak naar trichomoniasis als de 'ping-pong' ziekte, omdat het vaak heen en weer tussen seksuele partners doorgegeven. Beide seksuele partners moeten gelijktijdig worden behandeld om de kans op herhaling te verminderen.