Trichomoniasis bij kinderen

Trichomonas is een van de meest voorkomende vormen van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's). Trichomonas bij kinderen, waaronder adolescenten die deze ziekte vaak niet weten ze totdat deze is gediagnosticeerd en in veel gevallen, kunnen zij te allen weinig of geen symptomen. Personen die meerdere seksuele partners kunnen hun kansen op het krijgen van deze soa te verhogen. Het wordt behandeld met orale antibiotica. Vermindering van het aantal seksuele partners, onthouding en condoomgebruik zijn verschillende manieren om het risico op het krijgen van deze infectie te verminderen.

Over

Trichomonas wordt ook wel "trich." Volgens de Larissa Hatch, MD van het Children's Hospital in Aurora, Colorado, is het een van de meest voorkomende soa's gevonden in seksueel actieve individuen. Trichomonas is een bacteriële infectie die wordt overgedragen via seksueel contact van de ene persoon naar de andere. Meestal gebeurt dit door middel van geslachtsgemeenschap en penetratie sex. Vaak koeien vaker dan mannen gediagnosticeerd omdat de symptomen duidelijker bij vrouwen dan bij mannen. Getting trich kan ook een persoon meer vatbaar voor het krijgen van het HIV-virus dat aids veroorzaakt.

Symptomen

Volgens KidsHealth, kunnen de symptomen van trich verschijnen binnen vier dagen van de infectie. In veel gevallen kan een individu niet opmerkt of de symptomen van trichomoniasis. Bij vrouwen de symptomen van trichomoniasis omvatten verhoogde geel of schuimige vaginale afscheiding, jeuk, vieze geur en pijn in de schaamlippen of de binnenkant van de dijen. Bij mannen kunnen de symptomen zijn een branderig gevoel bij het plassen, milde urethrale jeuk, pijn en ontsteking van het scrotum en de liesstreek en schuimig of gelige afscheiding uit de penis.

Behandeling

Dr. Hatch stelt dat trichomoniasis wordt behandeld met antibiotica voorschrijven. Een arts zal een onderzoek uit te voeren en het zwabberen van de vagina of de penis om te bepalen of een persoon is geïnfecteerd. Gewoonlijk zijn de resultaten over een paar dagen of minder. Medicatie wordt voorgeschreven en meestal vereist waarbij alle antibiotica één of twee weken. De meest voorkomende medicatie voorgeschreven is Flagyl. Het is belangrijk dat alle seksuele partners te informeren dat zij een behandeling kan nodig zijn, omdat veel mensen geen symptomen waarschuwen dat ze mogelijke infectie te hebben.

Het voorkomen

Dr. Hatch geeft aan dat de beste manier om trichomoniasis bij kinderen te voorkomen is door middel van onthouding of niet hebben van seks op alle. Indien een persoon gaat seksueel actief, dan met latex condooms de volgende beste preventiemethode. Het is belangrijk beperken ook het aantal seksuele partners, omdat het meer seksuele partners een persoon, de meer verhoogde kans krijgen STD. Bovendien moeten vrouwen zich ervan bewust dat douchen na de seks en eigenlijk verhogen de kans op het krijgen van een soa en trichomoniasis in het bijzonder.

Praten met tieners over seks

Het kan moeilijk zijn voor ouders om te praten over seks met hun adolescente kinderen. Echter, het is een belangrijk onderwerp, vooral als het gaat om het bespreken van mogelijke probleem zaken als zwangerschap of soa's. Dr. Hatch geeft omdat trichomonas is een van de meest voorkomende SOA en heeft vaak weinig tot geen merkbare symptomen bij zowel mannen als vrouwen is het belangrijk om tieners over regelmatig testen op soa spreken indien zij seksueel actief. Moedig tieners tot reguliere arts afspraken die STD screening en latex condooms gebruiken, zijn bij te wonen.