Traumatische Cataract Behandeling

Traumatische Cataract Behandeling

Staar, een vertroebeling van de ooglens die visie beïnvloedt meestal leeftijdsgebonden, maar kan ook andere oorzaken. Traumatische cataract zijn staar veroorzaakt door schade aan het oog. De cataract mag niet manifesteren pas jaren na het letsel. Hoewel traumatische cataract worden meestal veroorzaakt door penetratie of een stomp letsel, in zeldzame gevallen infrarode energie, elektrische schokken of ioniserende straling kan de oorzaak zijn.

Zoals bij andere soorten staar kan traumatisch cataract alleen heelkundig. Of operatie onmiddellijk worden uitgevoerd afhankelijk van factoren zoals het soort verwonding ontvangen, de leeftijd van de patiënt en de voortgang van de cataract.

Overwegingen

Met een operatie als de enige oplossing voor staar, de meeste mensen denken dat de diagnose betekent dat de operatie is direct en onvermijdelijk. Er zijn veel factoren voor patiënten en artsen te overwegen.

Als de cataract veroorzaakt veranderingen zoals glaucoom, kunnen artsen onmiddellijke verwijdering te adviseren. Anders is er geen noodzaak om de cataract te verwijderen totdat de visie van de patiënt is zo gestoorde dat ze zich onveilig voelen of belemmerd in hun dagelijkse leven. Zelfs als u zijn gediagnosticeerd met een cataract, kan de cataract klein blijven en nooit uw visie beïnvloeden.

In een artikel in het november / december 2009 nummer van "Cataract en Refractieve Chirurgie Vandaag (Europe)," Simonetti Morselli, MD, raden te wachten op een operatie in de gevallen waarin een jonge patiënt heeft ervaren dicht stomp trauma. In dit geval de cataract niet uiteindelijk het gezichtsvermogen aantasten.

Symptomen

Zelfs nadat u zijn gediagnosticeerd met een cataract (misschien tijdens een routine oogonderzoek), kunnen de symptomen niet verschijnen voor een jaar. Je zal normaal gesproken de eerste zijn om wijzigingen in uw visie die uiteindelijk noodzakelijk kan een operatie opmerken.

Zichtbaarheid

Traumatisch cataract ook presenteren specifieke uitdagingen voor eye-care professionals. De cataract maakt zichtbaarheid zaken, zoals het blokkeren van de arts weergave van het netvlies, dat de behandeling belemmeren. In dergelijke gevallen, verwijderen van de cataract kan de arts de verwonde oog verder te evalueren en beslissingen over de behandeling.

Bijkomende schade

Verwondingen aan de ogen vaak om complicerende factoren, zoals iris en pupil schade astigmatisme of oogzenuwbeschadiging naast cataract ontwikkeling. De bijkomende problemen met het gezichtsvermogen zal de chirurgische benadering van uw arts neemt beïnvloeden.

Oplossing

De meest gebruikte moderne vorm van cataractchirurgie, phacoemulsification, duurt slechts 30 minuten, vereist minimale sedatie en laat geen steken nabij de wond. Complicaties na de operatie zijn zeldzaam en de meeste mensen ervaren een verbeterde afstand visie binnen een paar weken.

De beste behandeling voor uw traumatisch cataract zal worden bepaald door uw eye-care arts samen met u.