Traag werkende schildklier Symptomen

De schildklier hormonen vrijkomen in de bloedbaan die het lichaam het metabolisme reguleren. Wanneer de schildklier onvoldoende hormonen vrij is traag. Een traag werkende schildklier, ook wel hypothyreoïdie, zorgt ervoor dat de processen in uw lichaam te vertragen. Als het niet wordt behandeld, kan dit leiden tot andere gezondheidsproblemen.

Vroege symptomen

In het begin stadia van hypothyreoïdie, ziet u enkele van de meest voorkomende symptomen. Deze symptomen zijn constipatie, depressie, vermoeidheid, gevoeligheid voor kou, zwaardere menstruatie, zwakte, gewichtstoename, droge huid, broze nagels en haar en spieren of gewrichtspijn. Deze symptomen kunnen beginnen mild en nemen in ernst toe naarmate de tijd vordert. Dit wordt veroorzaakt door de geleidelijke voortgang van de aandoening.

Later Symptomen

Als de traag werkende schildklier niet wordt behandeld, zal de symptomen ernstiger worden en andere nieuwe symptomen verschijnen. Deze latere symptomen zijn heesheid, tragere spraak, een verdikking van de huid, dunner wenkbrauwen, een verminderd gevoel van smaak en geur en zwellingen in het gezicht, handen en voeten. Als u last heeft van deze symptomen, moet u onmiddellijk uw arts te zien.

Oorzaken

Er zijn verschillende dingen die je schildklier kan leiden tot traag geworden. Enkele veel voorkomende oorzaken van hypothyreoïdie zijn jodiumtekort, auto-immune thyreoïditis, een onderontwikkelde schildklier en hypothalamus aandoeningen. Sommige behandelingen die worden gebruikt voor een overactieve kan de schildklier traag worden. Deze kunnen bestaan ​​uit de schildklier operaties, thyreostatica medicatie en radioactief jodium therapie.

Soorten

Er zijn vele soorten van hypothyreoïdie. Sommige komen vaker voor dan anderen. Ziekte van Hashimoto is de meest voorkomende vorm van hypothyreoïdie. Enkele andere vormen van hypothyreoïdie zijn subacute granulomateuze thyreoïditis, postpartum thyreoïditis, primaire hypothyreoïdie, erfelijke hypothyreoïdie, neonatale hypothyreoïdie, stille thyreoïditis, secundaire hypothyreoïdie, centrale hypothyreoïdie, en verworven hypothyreoïdie. Elk type kan verschillende oorzaken en symptomen.

Behandeling

Een traag werkende schildklier wordt normaal behandeld met synthetische thyroxine. Het krijgen van de juiste dosering van het thyroxine kan een continu proces zijn. Doseren is voor iedereen verschillend en hangt af van verschillende factoren. Deze factoren kunnen zijn: leeftijd, gewicht, hoe ernstig is de hyperthyreoïdie, andere gezondheidsproblemen en eventuele andere medicijnen die u nemen die kunnen interfereren met de behandeling.

Complicaties

Hoewel het zeer zeldzaam, kan myxedema coma een complicatie zijn als je hypothyreoïdie wordt niet goed behandeld. Symptomen van een myxedema coma zijn lage temperatuur, vertraagde ademhaling, lage bloeddruk, lage bloedsuikerspiegel en ongevoeligheid. Andere complicaties van hypothyreoïdie zijn hartziekte, een groter risico op infecties, onvruchtbaarheid en miskramen.