tumör i hypofysen symptom

Hypofys Brain Tumör Symptom

Hypofysen, som ligger i hjärnan, går tyst om sin verksamhet för att styra viktiga hormoner som behövs av kroppen. Om storleken på en ärta, är det ofta kallas "master gland" eftersom den berättar andra körtlar hur mycket hormon att producera. Även om de flesta hypofystumörer är godartade, kan vissa växa sig stora och sätta press på hypofysen och omgivande områden i hjärnan. Andra hypofystumörer kan påverka hormonproduktionen, som har en betydande inverkan på kroppen. Erkännande av symptom är avgörande för tidig diagnos och framgångsrik behandling.

Typer av hypofystumörer

Tumörer på hypofysen falla i två kategorier. Den första är en sekretorisk tumör, som också refereras till som en fungerande tumör. Denna typ av tumör är ansvarig för överproduktion av hormoner. Den andra typen av tumör i hypofysen kallas icke-sekretoriska och ofta orsakar problem på grund av sin storlek. En icke-sekretoriska tumören trycker på omgivande områden av hjärnan. Båda typer av tumörer kan vara svåra att diagnostisera eftersom symptomen inte är konsekvent från person till person.

Sekretoriska Tumör Symptom

En typ av sekretorisk tumör stimulerar binjuren, vilket gör det skapar för mycket kortisol, orsakar muskelsvaghet, viktökning och ansikts rundhet. En annan skapar för mycket tillväxthormon, vilket orsakar förstoring av fötter och händer, kraftiga svettningar och hjärtproblem. Vissa tumörer orsakar för mycket prolaktin skapas, vilket minskar östrogen och testosteron hos kvinnor och män. Icke-gravida kvinnor kan producera bröstmjölk medan män kan uppleva infertilitet, impotens och förstorade bröst. Andra tumörer producerar för mycket sköldkörtelstimulerande hormon, orsakar hypertyreos som ger hjärtklappning, nervositet och plötslig viktnedgång.

Icke Sekretoriska tumör Symtom

Denna typ av tumör är relaterad till dess storlek. Som det växer trycker den på hypofysen och omgivande områden i hjärnan. Hypofysen kan sluta skapa tillräckligt med hormoner och orsaka hypopituitarism. Symtomen omfattar viktminskning, överdriven urinproduktion och törst, illamående och trötthet. Vissa tumörer trycker på synnerven och orsaka synnedsättning, illamående och huvudvärk.

Orsaker

Orsaken till hypofystumörer är okänd även om en liten procent verkar vara ärftlig. En sjukdom som kallas multipel endokrin neoplasisa I (MÄN I) tros vara inblandade. Detta villkor är ärvda och påverkar flera av de endokrina körtlar såsom sköldkörtel, bukspottkörtel, bisköldkörteln, binjurar och hypofys. En annan ärftlig sjukdom tros öka sannolikheten för hypofystumörer är Carney komplex. Detta är en sällsynt och ärvd sjukdom som orsakar tumörer i de endokrina körtlarna, hjärta, nerver och hud.

Behandling

Behandlingen är beroende av storleken och typen av tumör, om det är att skapa hormoner, har spridit sig till hjärnan eller det finns synproblem. Kirurgi används vanligen för att avlägsna tumören, om den orsakar synförlust på grund av tryck på synnerven. Strålbehandling används också efter operation eller som en huvudbehandling. Föreskrivna mediciner inkluderar kabergolin (Dostinex) och bromokriptin (Parlodel), vilket kan krympa vissa tumörer och blockera det alltför stora utsläpp av hormoner.

Spine Tumör Symptom

Medan ryggont är ett av de vanligaste tecknen på åldrande och övervikt, kan denna smärta också vara ett symptom på något mycket allvarligare, till exempel en spinal tumör. Dessa tumörer kan antingen vara cancerogena eller noncancerous, men de är allvarliga och potentiellt livshotande. Dessa tumörer är vanligtvis funna i ryggmärgen i sig, eller också kan de låsas till kotorna.

Back Pain

Ryggont är den vanligaste tecknet på en spinal tumör. Det är också en av de vanligaste krämpor människor lider, och ofta har absolut ingenting att göra med en tumör. Ryggont som är mer allvarlig natur, såsom smärta som är värst på natten eller när du först gå upp på morgonen eller som påverkar höfter och ben, alltid bör kontrolleras med en läkare för att se till att det ISN ' t ett symptom på något tumör.

Sensation

Ett annat symptom på en spinal tumör är muskelsvaghet och domningar genom ryggen och benen. Om du upplever någon form av benet domningar eller hitta musklerna förlorar styrka utan livskraftig anledning är det viktigt att du får checkat ut eftersom detta kan vara ett tecken på spinal tumör. Detta gäller särskilt om det kopplas med allvarlig ryggsmärta.

Gångproblem

Spinal tumörer ibland visar sig på ett sådant sätt att patienten kommer att få problem att gå, även till den punkt där han faller ibland. Detta kan vara ett direkt resultat av den domningar och muskelsvaghet, eller det kan komma till stånd utan dessa symptom.

Minskad känslighet

Spinal tumörer kan sätta press på ryggmärgen, vilket gör att smärtreceptorer i hjärnan försvagas. Som ett resultat kan de som lider av spinal tumörer upplever någon minskning i deras förmåga att känna smärta eller förmågan att urskilja extrem värme eller kyla. Detta sker inte bara i lokaliserade områden såsom ben och fötter men i händerna och bålen samt.

Andra symptom

Precis som alla andra tumörer, kan spinal tumörer har olika symptom för olika människor. Det beror på personen, hur allvarlig tumören och dess läge. Några andra symptom att titta efter är förlorad tarm, förlust av blåskontroll, mild till svår förlamning och bildandet av skolios.

Benigna och maligna ben tumörer

Benigna (godartade tumörer) bentumörer brukar inte sprida sig och behandlingen kommer att bero på om de orsakar problem. Maligna (cancer) bentumörer kan vara primär eller sekundär. The National Library of Medicine och Cedars-Sinai Medical Center erbjuder följande information om bentumörer.

Förekomst av godartade tumörer

För det mesta, godartade tumörer ben bildas i barn vars skelett fortfarande växer, liksom människor upp till 30 års ålder. Hormoner som påverkar tillväxten spelar en stor roll i de flesta tumörbildningar, vilket är varför de är vanligast hos barn.

Behandling av godartade tumörer

Behandlingen beror på många faktorer. I vissa fall kan ett ben tumör utlösa en benfraktur - tumören skulle försvinna eftersom benet läker kräver ingen annan åtgärd. Läkare kan välja att observera små utväxter som orsakar några symptom. Kirurgiska behandlingar avlägsna tumören och underlätta tillväxten av friskt nytt ben i dess ställe. Du kan behöva behandling för ett ben tumör som växer aggressivt och utgör en risk för handlingsförlamning och missbildning.

Typer av maligna tumörer

Primära ben cancer har sitt ursprung i benet - exempel är chandrosarcoma, Ewings sarkom, fibrosarkom och osteosarkom. Sekundära bentumörer bildas när cancern från en annan del av kroppen tar rot i benen. Cancer som oftast sprids till benet inkluderar bröst, njure, lunga, prostata och sköldkörtel. Primär skelettcancer är relativt sällsynt. Du är mer benägna att uppleva primär skelettcancer om du har genetiska cancersyndrom. Årligen påverkar skelettcancer fem barn på en miljon.

Behandling för maligna tumörer

Behandlingen kommer att bero på typen av primär bencancer eller typ av cancer som spritt sig till ben, stadium av cancer och din allmänna hälsa, bland annat. Vanliga behandlingar inkluderar kirurgi för att avlägsna tumörer, strålning, kemoterapi, droger för att förbättra benhälsa och hormonbehandling för prostatacancer och bröstcancer

Symptom

Båda typerna av tumörer delar samma symptom. De omfattar svullnad eller en massa vid tumörstället, smärta och frakturer - särskilt de som följer av en minimal skada. Godartade tumörer inte alltid ger symptom.

Hur man behandlar Hypopituitarism

Hypopituitarism är ett tillstånd där man inte har tillräckligt med hormoner som utsöndras av hypofysen. När hypofysen inte utsöndrar vissa hormoner, kommer det endokrina körtel inte fungerar korrekt. Hypopituitarism kan leda till mer än en sjukdom som medför ett eller flera hormoner. Vanligen sett problem är brister i tillväxthormon, sköldkörtelstimulerande hormon, adrenocorticotopic hormon, luteiniserande hormon och follikelstimulerande hormon. På grund av detta, kan du behöva många diagnostiska tester för att fastställa exakt vilken kondition du har, och vad det underliggande problemet är.

Instruktioner

•  Vet symtomen. Eftersom Hypopituitarism kan orsakas av många olika hormonella störningar, kan det vara svårt att diagnostisera. Många symptom är typiska för andra sjukdomar, såsom buksmärtor och stelhet i lederna. Symtom som kan ledtråd dig i är förlust av armarna och könshår, heshet, ansiktssvullnad, känsla mycket törstig, lågt blodtryck och en ökning eller minskning i vikt som är oförklarliga.

•  Se din läkare. En fullständig undersökning behövs. Troligtvis din husläkare kommer att hänvisa dig till en specialist. Följ även om din läkare gör denna remiss. En endokrinolog är en läkare som specialiserat sig på hormonella problem. Screening ingår laborationer att avgöra vad dina hormonnivåer är, datortomografi, MR och ögonundersökning.

•  Upprätta en behandlingsplan. Radikal behandling kan omfatta operation för att avlägsna en tumör i hypofysen. De vanligaste formerna av behandling är läkemedel som upprätta normala hormonnivåer. Hormonet (eller hormoner) som du har brist på kommer att avgöra vilka mediciner du tar.

•  Ta din medicin. Hypopituitarism är en livslång tillstånd. Föreskrivna mediciner kan omfatta Desmopressin, Levothyroxine, könshormoner, kortikosteroider och tillväxthormon.

•  Följ upp regelbundet med din läkare. Om du tar mediciner för endokrina störningar, måste du ha regelbundna blod arbete. Lab tester övervaka hormonnivåerna så att din läkare vet om du får tillräckligt, för mycket eller för lite av föreskriven medicin.

Tips

  • Hypopituitarism är en sällsynt sjukdom som kan vara svåra att diagnostisera.

Icke-fungerande hypofystumör

Hypofysen är en liten körtel om storleken på en ärta. Den ligger vid basen av hjärnan, där den hänger från en smal stjälk fäst hypotalamus, som också innehåller nerver och blodkärl. Hypofysen är ansvarig för att styra många hormonsystem i kroppen. Ibland kan en tumör utvecklas i hypofysen. Tumörer som möjliggör fortsatt hormonproduktion kallas fungerande tumörer; de som inte är nonfunctioning tumörer.

Hypofys

Hypofysen styr hormoner i kroppen som ansvarar för kroppens ämnesomsättning, fysisk tillväxt, hantera stress och könsorgan fungerar (vilket sker i samband med sköldkörteln och binjurarna samt de kvinnliga äggstockar och manliga testiklar).

Hypofystumörer

Onormal celltillväxt i hypofysen som är känt som en tumör i hypofysen. Hypofystumörer kan vara godartade eller cancer. Dessutom, kan de betraktas som en fungerande hypofystumör eller en nonfunctioning en. Enligt National Institute of Health, är de ofta odiagnostiserad grund av deras symptom är för lik symtom på andra sjukdomar.

Godartad (funktions) hypofystumörer

Tumörer som är godartade (noncancerous) vanligtvis inte spridit sig till andra delar av kroppen, och de växer i långsam takt. De kan dock fortfarande producerar hormoner och ofta producerar för många av dem, skapar hälsoproblem. Medicinering används ibland för att minska sådana hormonproduktion. Godartade tumörer som gör hormoner kallas fungerande tumörer.

Nonfunctioning Tumörer

Nonfunctioning tumörer, å andra sidan, gör inte hormoner men kan orsaka många symtom som kan inkludera synproblem, huvudvärk, kräkningar och illamående. Dessa symtom kan bero på tumörens tillväxt inne i hjärnan och att tillväxten inverkan på andra hjärnfunktioner (som syn). Dessutom kan nonfunctioning tumörer orsaka ett tillstånd som kallas Cushings sjukdom samt andra onormala hormonrelaterade sjukdomar.

Behandling

Om tillståndet redovisas snart nog, kan tre behandlingsalternativ övervägas: avlägsna tumören kirurgiskt, dödar dess celler med strålning, eller krympa tumören med läkemedelsbehandling. Om emellertid en nonfunctioning tumör växer tillräckligt stor för att trycka på halsartärer, kan den orsaka en stroke. Om den pressar för mycket på synnerver, kan det skada synen, och, om den växer sig för stor för hjärnan, kan andra allvarliga komplikationer upplevas samt.

Signifikans

Enligt Mayo Clinic, är den exakta orsaken till hypofystumörer inte känd, men genetiska förändringar tros spela en viss roll i deras bildning. Och medan tumörer kan köras i familjer, ärftliga faktorer inte alltid finns.

Cranial Utvidgningen

Cranial utvidgningen avser tillväxt av skallen till onormalt stor storlek. Det är associerat med flera sjukdomar och störningar. Några av de vanligaste är hydrocefalus, Pagets sjukdom i ben och gigantism.

Hydrocefalus

Hydrocefalus är ett tillstånd som kännetecknas av överdriven vätska i hjärnan. Det är förknippat med hjärn utvidgningen bara när det drabbar barn, vars skallar är fortfarande formbart nog att expandera från vätskans tryck. Vuxna, vars skallar är helt smält och mycket hårdare, erfarenhet intensiv huvudvärk och kognition problem. Hydrocefalus är oftast behandlas kirurgiskt, enligt National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke.

Pagets bensjukdom

Pagets bensjukdom innebär onormal bentillväxt och försvagning av skelettet. Den förekommer oftast i skallen, bäcken, rygg och ben. Det är vanligast hos äldre människor och drabbar fler män än kvinnor. Det kan behandlas med medicin eller operation men som med hydrocefalus, dess orsaker är fortfarande okänd, enligt MedlinePlus.

Gigantism

Gigantism är onormalt stor tillväxt av skelettet. Den orsakas av alltför stora mängder tillväxthormon frigörs i barndomen när benplattor fortfarande bildas. Den vanligaste orsaken till gigantism är en godartad tumör på hypofysen. Gigantism kan orsaka överdriven tillväxt av huvudet, inklusive ansiktsdrag och käken. Det kan behandlas kirurgiskt eller med strålbehandling, enligt MedlinePlus.

Risker förknippade med tillväxthormon terapi

Behandling med tillväxthormon till barn som upprätthåller en tillväxttakt som ligger under 3 percentilen och vuxna som har betydande tillväxthormonbrist, vilket placerar dem i riskzonen för vissa sjukdomar eller tillstånd. Under många år involverade tillväxthormonbehandling användning av tillväxthormon från kadaver; Men på 1980-talet en syntetisk version godkändes och används nu i stället. Behandling med tillväxthormon kan fungera bra att lägga inches till en vuxen höjd och förebygga vissa sjukdomar förknippade med tillväxthormonbrist, men det finns några risker med sin användning.

Funktion

Den mänskliga kroppen producerar tillväxthormon i hypofysen. Det finns flera sjukdomar som kan orsaka ett barn att växa till en betydligt reducerad skattesats eller inte alls, såsom tumörer på hypofysen, sköldkörtelsjukdom och vissa genetiska förutsättningar. Dessutom finns det barn som slutar växa och ingen medicinsk orsak kan hittas. I alla fall om de medicinska tester visar en brist på tillväxthormon, kan läkarna välja att erbjuda barnet syntetiska behandling med tillväxthormon.
Vuxna fortsätter att producera tillväxthormon och kroppen använder den för olika saker, bland annat att sunda kolesterolnivåer och skydd mot vissa artrit villkor genom att öka bentätheten. När en vuxen har en betydande brist på tillväxthormon, kan läkare också välja att behandla brist med tillväxthormonbehandling.

Använd

Behandling med tillväxthormon ges genom injektioner. De flesta barn har dagliga injektioner medan de flesta vuxna tar injektioner två eller tre gånger i veckan. Injektionerna ges under huden på samma sätt som en insulininjektion ges. Injektionerna kan ges i lår, överarmar, mage eller skinkor. Det rekommenderas att injektionsstället roteras för att minska risken för blåmärken eller infektion från att utvecklas vid injektionsstället. Föräldrar till barn som påbörjar behandling ges utbildning i hur man förbereder injektionsstället, förbereda tillväxthormon som kommer i pulverform och måste blandas med destillerat vatten, och ge injektionen. Vuxna som inleder behandling finns liknande utbildning. Som barn ålder, är de ofta instrueras hur du förbereder tillväxthormon och ge sina egna injektioner.
Injektioner ges vanligtvis varje dag för barn, och en del läkare rekommenderar att de ges strax före sänggåendet för att simulera naturliga tillväxtmönster som är mer aktiva under sömnen.
Patienten kommer att genomgå regelbundna kontroller och laborationer för att vara säker på att tillväxthormon dosen är lämplig och att det inte finns några komplikationer.
Barn behålla oftast behandling tills de är igenom puberteten, medan vuxna på behandling med tillväxthormon kan vara där under hela sin livstid.

Risker

Även riskerna är små med behandling med tillväxthormon, har det funnits en del dokumenterade riskerna med dess användning.
De flesta av de risker som är förknippade med behandlingen har rapporterats hos patienter över 10 år gammal.
I omkring 2 av 1000 barn som behandlas med tillväxthormon, inträffar ett halkade övre femurepifys. SCFE gör huvudet av lårbenet riva bort från axeln. Behandling för SCFE är gjutning eller kirurgi.
En annan känd risk vid användning av tillväxthormon terapi kallas cerebral pseudotumör, som kännetecknas av svår huvudvärk, synförändringar och illamående. Incidensen av cerebral pseudotumör är också ungefär 1 av 1000. Behandlingen av detta tillstånd är att minska dosen av humant tillväxthormon under en kort period och sedan gradvis öka dosen tills den önskade dosen har uppnåtts.
Vätskeretention ses sällan hos barn som är på behandling med tillväxthormon, men det ses hos vuxna som behandlas. Behandling för detta tillstånd är att tillfälligt stoppa behandling med tillväxthormon.
Barn och vuxna som har genomgått behandling med tillväxthormon har rapporterat gå smärta samt utvecklat karpaltunnelsyndrom.
En farligare risk för tillväxthormon har dokumenterats bland svårt sjuka äldre patienter. Dessa patienter har visat en högre än genomsnittet dödlighet. Skälet till denna förekomst är inte känd; Det är dock stor att behandling med tillväxthormon hos svårt sjuka äldre patienter är nu en sällsynthet.
Behandling med tillväxthormon ökar också patientens känslighet för insulin, vilket i vissa fall kan sätta dem på en större risk för att utveckla diabetes.

Fördelar

För många patienter de fördelar som behandling med tillväxthormon uppväger eventuella risker. För barn som genomgår terapi, kan man lägga flera inches till slutlängd, vilket kan göra en skillnad i självkänsla, yrkesval och andra livskvalitets standarder. För vuxna kan behandling med tillväxthormon lägga energi, bentäthet och muskler för att deras liv där de kraftigt försenade eller korta inom alla dessa områden.

Potential

Användningen av tillväxthormon har varit kontroversiell i många år. Personer utan giltiga medicinska tillstånd har erhållit det på grund av dess muskelbyggande elementet. Kritiker av terapi för barn tror att en kort barn inte bör betraktas som ett negativt medicinskt tillstånd och ta "om det inte är trasigt laga det inte strategi. För varje patient är beslutet att genomgå behandling med tillväxthormon en personlig en i vilka de potentiella fördelarna måste vägas mot eventuella biverkningar och risker.

De flesta gemensamma Brain Tumör Symptom

Hjärntumörer kan orsaka symptom som varierar från mild till svår och kan bli gradvis sämre med tiden. Veta tecken och symtom på en eventuell hjärntumör är viktig information vid beslut att söka läkarvård och behandling. Som med alla medicinska tillstånd, bara en läkare kan diagnostisera förekomsten av en hjärntumör och föreskriva en behandling som kan förbättra ditt liv dramatiskt.

Milda symptom

Milda symtom är de symptom som de flesta människor förbise eller attribut till andra orsaker. De inkluderar huvudvärk, svaghet och slöhet, kräkningar, oförmåga att vara uppmärksamma och koncentrera sig, och en allmän sjukdomskänsla. Enligt National Institutes of Health, kan andra udda sken symtom okontrollerbara hicka, fetma och brist på menstruation.

Allvarliga symptom

Några allvarliga symtom kan inkludera kramper, förlust av hörsel och / eller syn, domningar eller minskad känslighet, och förlust av balans eller "klumpighet." Om du eller någon nära dig upplever dessa symtom, särskilt om de förekommer i kombination med några av de mildare eller svåra symtom, bör du konsultera en onkolog, neurokirurg eller annan specialistläkare.

Slutstadiet symptom

Slutstadiet symptom uppstår vanligtvis när det har skett omfattande hjärnskador på grund av en tumör som har spridit eller förökats, alltså ta över utrymme inuti din skalle som normalt skulle ägnas åt hjärnan. De omfattar stela kropp spasmer, även kallad "decerebrat hållning", som kännetecknas av stela ben, armar, händer och fötter och ett huvud och nacke som dras bakåt. Den motsatta hållning är också möjligt, med kroppen krökt i riktning mot buken, och kallas "dekortikera hållning." I detta fall är armar, knytnävar, ben och huvud okontrollerat böjda inåt.

Symtom hos spädbarn

I vissa fall kan spädbarn vara född med eller utveckla en hjärntumör. Typiskt eftersom benplattor på ovansidan av ett spädbarns huvud ännu inte är sammansmälta, kan huvudet vara större i omkrets eller kan ha "utbuktande fontanelles" eller en utbuktande mjuk plats på toppen. Vissa tumörer kan växa snabbt, vilket orsakar hjärnskador som resulterar i en del av slutstegs tumör symptom som beskrivs ovan.

Förebyggande / Lösning

En läkare kan använda en maskin eller en datortomografi (CT) scan för att upptäcka en hjärntumör magnetisk resonanstomografi (MRT). Individuell behandling varierar, men kan innefatta läkemedel såsom steroider för att minska svullnad, mediciner för huvudvärk och antiepileptika. I vissa fall kan riktat strålningsbehandling, kemoterapi eller kirurgi användas för att avlägsna stora eller cancertumörer.

Brainstem Tumör Symptom

Tumörer kan härröra som helst i kroppen, men de som har sitt ursprung i hjärnan är kända som gliom tumörer. Det finns faktiskt fem olika typer av Glimoas (eller hjärnan) tumörer - och hjärnstammen tumörer faller under någon av dessa fem typer: astrocytom. Var och en av de fem typer (inklusive hjärnstammen tumörer) har symptom som de delar, samt symptom som skiljer sig.

Brain (Gliom) tumörtyper

De fem Gliom hjärnan tumörtyper är: astrocytom (tumörer som finns i hjärnstammen), glioblastom (tumörer vanligtvis täcker hela hjärnan på en gång), ependymomas (tumörer i hjärnan passager), oligodendrogliomas (tumörer som finns i storhjärnan, den viktigaste delen av hjärnan), och blandade gliom (tumörer som vanligtvis kan hittas var som helst i hjärnan, men täcker inte hela hjärnan på en gång som glioblastom tumörer gör).

General Gliom (hjärnan) tumörsymtom

Problem med hörsel och syn (dubbel, suddig eller perifer), svårigheter med tal och balans, huvudvärk frågor (ändringar gamla huvudvärk mönster, nya framväxande sådana, större svårighetsgrad och frekvens), oförklarliga illamående, kräkningar, kramper, personlighetsförändringar eller beteende och även hormonella förändringar är symptom på alla Glimas (hjärntumörer), bland annat i hjärnstammen.

Astrocytom (hjärnstammen) symptom

Utöver ovannämnda symtom som är gemensamma för alla hjärntumörer, kan hjärnstammen tumörer också har dessa symtom också: svårigheter att svälja och / eller tugga, en hängande i ansiktet (endast en sida, oftast), och eventuella problem med promenader, med hjälp av armarna eller till och med stänga ögonlocken på grund av muskelsvaghet.

Symptom tiden för den lägsta delen av hjärnstammen tumörer

Medan dramatiska förbättringar i symtom är vanligtvis upplevs efter en sex veckors kurs av strålning för Pontine gliom (tumörer i den lägsta delen av hjärnstammen), sker en återkommande symptom normalt mindre än ett år senare. Och, tyvärr, är prognosen inte god, eftersom operationen är omöjligt för tumörer i denna plats i hjärnan.

Symptom tiden för mitthjärnan hjärnstammen tumörer

Symptom varaktighet minskas och allmänt prognosen är mycket bättre (65-90 procent) för hjärnstammen tumörer belägna i mitthjärnan sektionen när den behandlas med strålning jämfört med dem i den nedre hjärnstammen område (Pontine).

Småbarn Brain Tumör Symptom

En tumör är en onormal tillväxt av celler, och enligt barnsjukhuset i Wisconsin, hjärntumörer är de "vanligaste solida tumörerna hos barn." Symtom på en hjärntumör hos småbarn är ofta vaga och liknande symptom på andra sjukdomar. Hjärntumör symptomen varierar ofta beroende på typ av tumör, storleken av tumören, platsen för tumören och hur snabbt tumören växer.

Symtom på en hjärntumör i storhjärnan

Storhjärnan ligger i den främre delen av hjärnan och är vad de flesta föreställer när de tänker på hjärnan. Den styr ett barns inlärning och minne, luktsinne, språk och kommunikation, rörelse och förmåga att bearbeta känslor. Ett litet barn med en hjärntumör i storhjärnan kan ha kramper, sluddrigt tal, förändringar i sin vision, svaghet eller förlamning på ena sidan av kroppen, förändringar i hur han andas eller ökat intrakraniellt tryck.

Symtom på en hjärntumör i hjärnstammen

Hjärnstammen, som förbinder hjärnan med ryggmärgen, är ansvarig för att styra ett barns svälja, andas, ansiktsmusklerna, tungan och stämbanden. Symtom ett litet barn kan uppvisa när hon har en tumör i hjärnstammen omfattar kramper, huvudvärk, förlamade nerver och muskler som finns i ansiktet, synförändringar eller dubbelseende, förändringar i andningsorganen och ökat intrakraniellt tryck.

Symtom på en hjärntumör i lillhjärnan

Lillhjärnan är belägen på baksidan av hjärnan och styr balans och jämvikt, muskeltonus, koordination frivilliga motor rörelse och kroppshållning. Ökat intrakraniellt tryck, huvudvärk och kräkningar som ofta uppstår på morgonen är några tecken på att ett barn kan ha en hjärntumör i lillhjärnan. Ett litet barn kan också ha problem med samordning av muskelrörelser, såsom promenader, som kallas ataxi.

Symtom på Intracranial Pressure

Intrakraniella trycket är trycket i kraniet, hjärna och cerebrospinalvätska. När en tumör börjar växa i hjärnan, intrakraniella trycket ökar. Ett litet barn med ökat intrakraniellt tryck som orsakas av en hjärntumör kan ha symtom som huvudvärk, minskad andnings-och hjärtfunktion, samt illamående och kräkningar. Han kan verka deprimerad eller trög, bli irriterad eller har förändringar i hans personlighet.

Andra symptom

Ett litet barn med en hjärntumör kan också ha minskat vakenhet eller letargi, minnesförlust, eller förvirring. Hon kan köra en feber eller klagar i allmänhet inte mår bra. Minskad känsla, darrningar, förlust av luktsinnet eller förlust av hörsel är också symtom som ett litet barn kan ha en hjärntumör.

Hur att leva med hypofysen tumörer

Hypofystumörer är onormal tillväxt som sitter i hypofysen. Om du lider bilda hypofystumörer betyder det att du förmodligen upplever huvudvärk, synbortfall, nasal dränering, illamående och kräkningar, kramper, trötthet och weakness.Pituitary tumörer påverkar kroppen fysiskt och biokemiskt. De producerar hormoner som kastar din biokemi off otakt. Behandling för denna typ av tumör är centrerad kring att ta bort eller stoppa tillväxten av tumor.Since tumörerna påverkar andra delar av kroppen, finns det några saker som du behöver göra för att kunna leva med dem. Den här artikeln beskriver det för dig.

Instruktioner

Utbilda dig själv

•  Utbilda dig själv om de villkor och vad det kan göra för din kropp. Rådgör med en läkare. Om borttagning inte är möjligt, då du kommer att få leva med effekterna att tumörerna kommer att ha på din biokemi. Det bästa du kan göra är att vara beredd på allt som kommer.

•  Informera familjemedlemmar och vänner om sjukdomen och symtomen. De måste veta vad din kropp är, eller möjligen kommer att, går igenom.

•  Var beredd på de hormonella förändringar i din kropp. Om du har en fungerande hypofys tumör så finns det några hormoner som du behöver vara medveten om. En är adrenokortikotropt hormon. Detta hormon hjälpmedel i produktionen av kortisol med orsakar viktökning runt midsection, rundhet i ansiktet, högt blodtryck, bristningar, blåmärken, muskelsvaghet och gallring av din skin.Another hormon som kan produceras är tillväxthormon som kommer orsaka förstorade händer och fötter, överdriven svettning, högt blodtryck och hjärtproblem. Hos barn, kommer de att ha en accelererad tillväxtmönster. Den andra hormon som produceras är prolaktin. För mycket prolaktin minskar den normala produktionen av könshormoner. Det innebär att kvinnor kommer att ha mindre östrogen och mindre testosteron för män. Kvinnor kommer eventuellt uppleva oregelbunden menstruation cykler och ansvarsfrihet från brösten. Män kan ha förstorade bröst, erektil dysfunktion, infertilitet och en förlust i sexlust.

•  Gå med i en stödgrupp. Din läkare kan känna av en sådan grupp, eftersom de vanligtvis sponsras av sjukhuset. Att prata med människor som har att göra med samma sak som du är kommer att hjälpa när man försöker hantera biverkningar. Detta är ett bra sätt att få känslomässigt stöd och få värdefull information.

Naturliga behandlingar för en Fibroid tumör

Myom är till stor del godartade livmoder utväxter diagnostiseras i nästan 30% av kvinnorna, även om de kan förekomma utan symptom i uppskattningsvis 75% av kvinnorna.

Symptom

Tunga perioder, bäckensmärta, täta urinträngningar och förstoppning är vanliga symptom på fibroids tumörer.

Orsaker och risker

Även om orsaken till muskelknutor inte helt förstådd, spelar ärftlighet en roll i deras förekomst. Ökad östrogenproduktion leder också tillväxt, särskilt under graviditeten. Kvinnor i färg är 3-9 gånger mer mottagliga för fibrösa tumörer än vita kvinnor. Fetma är också en riskfaktor.

Naturliga och naturläkemedel

Populära åtgärder inkluderar en matsked ekologisk äppelcidervinäger, Blacks melass eller 30-40 droppar chasteberry ört (Vitex) tinktur i ett glas vatten 2-3 gånger dagligen. Med konsekventa, långvarig användning av dessa läkemedel kan lindra smärta och minska storleken på fibrösa tumörer.

Kost och livsstil

En hälsosam kost rik på fullkorn och regelbunden fysisk aktivitet kan förebygga hormonella obalanser och stöd vid behandling av muskelknutor.

Medicinsk behandling

Om Myom bli mycket stora, smärtsamma eller hota hälsan då kirurgi kan vara nödvändigt. En hysterektomi är den enda behandling som förhindrar en upprepning av fibrösa tumörer. Hysterektomi är kirurgiskt avlägsnande av livmodern.

Vad är Vertigo ett symptom för?

Yrsel kan orsaka en person att känna sig yr eller förlora balansen. Vertigo, å andra sidan, gör en person känner sig som om rummet snurrar.

Faktorer

Vertigo kan orsakas av störningar i kroppsdelar som är involverade i att upprätthålla balans, till exempel innerörat, hjärnstammen och lillhjärnan, eller nervbanor i hjärnan.

Inre öronsjukdomar

Den mest vanliga orsaken till yrsel är åksjuka, en innerörat sjukdom. Benign paroxysmal lägesyrsel, orsakas av onormal kalcium uppbyggd i innerhörselgången, är vanligt hos äldre personer. Andra inre öronrelaterade orsaker är infektion, Pagets sjukdom, tumörer eller nervinflammation.

Sjukdomar i hjärnan

Yrsel kan orsakas av minskat blodflöde genom artärer till hjärnstammen, cerebellum och bakre delen av hjärnan. Tillfälliga symptom av denna typ är kända såsom transitorisk ischemisk attack. Om permanent skada resultat, är en stroke diagnostiseras.

Läkemedelsutlöst Vertigo

Vertigo kan vara en biverkning av läkemedel, inklusive vissa antibiotika, acetylsalicylsyra, kemoterapi läkemedel cisplatin, den sedativa fenobarbital, anti-konvulsiva fenytoin, det antipsykotiska klorpromazin och diuretika (inklusive furosemid.)

Andra orsaker

Vertigo kan orsakas av multipel skleros, skallfrakturer, skallskador, kramper, ökat tryck i hjärnan eller överdriven alkoholkonsumtion.

Paraplegic Symptom

En förlamad är någon som har drabbats av förlamning eller en förlorad känsla av den nedre halvan av sin kropp. Detta inkluderar en oförmåga att röra båda benen och kan påverka en del eller alla sina bålmusklerna också. Paraplegi har många orsaker, inklusive prenatal skada, förlossningsskada, sjukdom och olycksfall. De flesta paraplegics kan inte gå och förlita sig på rullstolar som sin viktigaste transportmedlet. Det finns behandlingar som kan användas för att behandla förlamning men det finns inget botemedel mot denna skada.

Orsak

Paraplegi orsakas av ett avbrott i nervbanorna mellan hjärnan och benen. Ryggmärgen är en bunt av nerver som skickar signaler mellan hjärnan och kroppsdelar, såsom ben och armar. När dessa signaler inte kan nå fram till underkroppen på grund av skada en person kan bli förlamad.

Anatomi av ryggmärgen

Ryggmärgen är uppdelad i 3 delar. Det finns 6 livmoderhalscancer nerver som går från nacken till halsen. En skada på dessa nerver kan lämna någon en tetraplegi. Quadriplegics har svårt att flytta sina armar och händer samt deras underkropp och kan ha andningssvårigheter också. Efter livmoderhalscancer nerverna finns 12 nerver som bygger upp bröstkorg nerver. En skada på detta område kan leda till förlamning. Det finns också 5 ländryggen och sakrala nerver som når till nedre delen av ryggen. En skada på detta område kan leda till förlamning också.

Symtomdebut

Symtom på paraplegi kan manifestera plötsligt eller efter en långvarig sjukdom. En person kan uppleva förlamning som följd av bilolycka som bryter nerverna i ryggmärgen eller gradvis efter tillväxten av en tumör.

Symptom

Paraplegi symtom är en oförmåga att röra sig, känna temperatur, upptäcka smärta, urininkontinens och ofrivilliga beslag av muskelvävnad. Patienten kan ha möjlighet att känna smärta men inte känslan av varm eller kall. Patienter kan också ha möjlighet att känna en lem, men inte flytta den. Vissa sjukdomar som polio lämna människor med förmågan att känna, men oförmågan att gå. Någon som kan känna sina nedre extremiteterna, men kan inte flytta dem fortfarande anses en förlamade.

Typer av skador

Paraplegi kan delas upp i två former: ofullständiga och fullständiga. Ett fall av ofullständiga paraplegi innebär nerverna inte var fullt avhuggna. En person kan fortfarande att kunna gå med hjälp av hand eller armbåge kryckor och ben hängslen. Människor som upplever en ofullständig skada kan återfå full rörelse i benen och så småningom gå utan hjälp även om de fortfarande står inför nervskada från ursprungliga skadan som kan begränsa deras rörelseomfång. Någon med komplett paraplegi har en skada som har full avskurna ryggmärgen. Personer med kompletta skador är oftast inte kan gå och lita på rullstolar att komma runt. De kan ha viss begränsad rörelse i benen, men inte tillräckligt med styrka för att stödja sin vikt.

Pseudo Cerebral Tumör

Idiopatisk intrakraniell hypertension, eller pseudo cerebral tumör, är ett tillstånd som uppstår när för mycket vätska är närvarande i skallen, vilket tryck. Symtom på pseudo hjärntumör likna hjärntumörer (därav namnet), men det finns ingen verklig tumör närvarande. Med rätt medicinsk vård, är pseudo hjärntumör en reversibel skick.

Överväganden

Det finns ingen känd orsak till pseudo hjärntumör. En faktor som ofta förknippas med tillståndet är viktökning, vilket orsakar en del att tro hormoner spelar en roll, men inga slutgiltiga undersökningsresultaten har upptäckts hittills. Kvinnor är mer benägna att utveckla sjukdomen än män.

Bidragande faktorer

Även om ingen orsak är känd, är det bidragande faktorer som är förknippade med sjukdomen. För mycket A-vitamin i kosten eller i kompletterande form, steroider används för att öka muskelmassan och blockeringar eller blodproppar i venerna har setts hos personer med pseudo hjärntumör. Mediciner inklusive tetracyklin, litium, och tamoxifen, tillsammans med NSAID, eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, har förknippats med sjukdomen. Hypoparathyroidism och hypotyreos, tillsammans med Cushings sjukdom, njursvikt och anemi har också kopplats med pseudo hjärntumör.

Symptom

Symptomen på pseudo hjärntumör huvudvärk som kan vara svår (inklusive migrän) och inte får bättre med medicinering, nedsatt syn eller blindhet, hörselnedsättning, kräkningar och illamående, minnesförlust, skuldra eller nacksmärta, smärta bakom ögonen, en "whooshing" eller ringningar i öronen och yrsel. Symptomen kan bli värre vid fysisk aktivitet.

Diagnos

Tester som används för att bekräfta pseudo cerebral tumör inkluderar datortomografi eller MRT för att utesluta förekomsten av en faktisk tumör, en Spinal Tap att visa extra intrakraniellt tryck, och bild tester för att kontrollera om det svullna synnerver.

Behandling

Viktminskning är det bästa behandlingsalternativet när det handlar om pseudo hjärntumör. Tillsammans med viktnedgång, diuretika och minskad saltkonsumtion för att minska vätska uppbyggd, och kortikosteroid medicinering används. Om dessa åtgärder inte fungerar, är operation ofta efterlyst. Operationer för att hjälpa pseudo cerebral tumör inkluderar synnerven slida fönster där slitsar skärs i synnerven beläggning tillåter vätska att läcka ut och minska trycket; och ländryggen shuntar, där ett rör in i vätskeutrymmet i hjärnan och köra till bukhålan, vilket minskar trycket och eliminera symptomen.

Laryngeala nervskada Symptom

De två laryngeala nerverna fäster struphuvudet, som brukar kallas struphuvudet. De hjälper flytta stämbanden, vilket tillåter en person att prata, och de hjälper också förhindra mat eller vätska kommer in i luftstrupen eller luftstrupen. Laryngeala nervskada kan bero på några olika medicinska tillstånd och har varierande symtom.

Orsaker

Laryngeala nervskada kan orsakas av en komplikation från kirurgi, speciellt operation som involverar hjärtat, sköldkörtel och lungor. Det kan också vara resultatet av en andningstuben i luftstrupen, eller tumörer eller andra utväxter.

Halsen Symptom

Laryngeala nervskada symtom är svårt att tala eller svälja och heshet.

Luftvägssymptom

Ytterligare symtom är andningssvårigheter och andnöd.

Dangerous Symptom

Farliga symtom är inandning av mat eller vätska i lungorna, vilket kan orsaka aspirationspneumoni.

Behandling

I vissa fall återvinner nerven på egen hand, men ibland skadan är permanent. Kirurgi kan behövas, och en del människor behöver röstterapi.

Urter til menopause symptomer

Virkningerne af overgangsalderen kan være ubehageligt på mange måder. Når overgangsalderen opstår, er der en stor nedgang i kroppens produktion af østrogen. Kroppen kompenserer for dette ved at øge produktionen af ​​hypofyse hormoner, der forårsager symptomer som hedeture og træthed. Urter, der indeholder plante-baserede østrogener er nyttige i at lindre disse ubehagelige symptomer og fremme genoprettelse af balancen i kroppen.

Black Cohosh

Sort cohosh har været særlig anvendt i behandlingen af ​​gynækologiske spørgsmål, navnlig overgangsalderen. Black cohosh indeholder plantebaserede østrogener, også kaldet phytoøstrogener, der kan efterligne østrogen findes i den menneskelige krop. Regelmæssigt at tage sort cohosh kan lindre kramper, hedeture, vaginal tørhed og følelsesmæssig nød, og reducere niveauet af luteiniserende hormon, der udskilles af hypofysen, som udløser ægløsning. For at gøre sort cohosh te, koges 1 tsk af urter rod i 6 ounces destilleret vand i 10 minutter. Sip te hele dagen som er nødvendig for symptomlindring.

Dong quai

Dong Quai er kendt blandt kinesiske herbalists for sine gavnlige virkninger på den kvindelige krop. Urten har østrogene egenskaber, der kan hjælpe med at lindre mange overgangsalder symptomer, såsom hedeture og vaginal tørhed. I kinesisk medicin, er Dong Quai anses for at være opvarmning til kroppen, hvilket giver ny vitalitet til kvinder, der lider overgangsalderen-induceret træthed. Dong Quai kan tages i pille, te og tinktur formular. Dong Quai kapsler skal tages op til seks gange dagligt, med en gennemsnitlig dosis på 500 milligram af standardiserede urt per kapsel. I tinktur form bruge op til 20 dråber af alkohol-baseret løsning ikke mere end tre gange om dagen.

Røde hindbær blade

Røde hindbær blade er nyttige i behandling af mange gynækologiske-relaterede lidelser. Når det bruges regelmæssigt, vil rød hindbær blade tone glat muskelvæv, hjælper til at lette kramper og ubehag. Det hjælper også at regulere cyklusser i løbet perimenopause, som er den periode, der fører op til overgangsalderen. I de fleste tilfælde er rød hindbær blade taget som en te, enten købt eller brygget hjemme. For at gøre røde hindbær blade te, stejle 1 tsk af økologiske, tørrede, knuste blade i 6 til 8 ounces destilleret eller kildevand. Te kan indtages en til tre gange dagligt for symptomlindring.

Adrenal Gland Tumör Symtom & Natural Herbal Behandlingar

En binjuren tumör är faktiskt ganska ovanligt, men de utvecklas, och de flesta kommer att fråga några till synes asymtomatiska indikatorer. Detta beror främst på reaktionen binjuren har då en tumör är närvarande. Det kommer vanligtvis börja frigöra mer hormoner i systemet än kroppen används för att skapa mycket dunkla tecken på att något är fel. Egentligen många människor förväxlar dessa symtom med andra tillstånd, som högt blodtryck och psykisk ohälsa. Medan vissa människor kan hävda att en växtbaserade behandling är bäst, egentligen är det bara att hjälpa lindra vissa symptom, inte själva roten till problemet, vilket är tumören.

Kardiovaskulära Issues

En av de vanligaste symtomen (eller grupp av symptom) av en binjure tumör skulle innebära en persons kardiovaskulära systemet. Eftersom tumören är belägen i binjuren, kan en onormal mängd hormoner att släppas i systemet. Detta kan sedan höja en persons blodtryck, i huvudsak härma hypertoni, men fortfarande har en del av samma effekt på en persons hälsa. Detta kan också föranleda en snabb puls samt arytmi, oregelbunden hjärtfrekvens eller ett bultande hjärtslag.

Huvudvärk

På grund av den oundvikliga förändringen av en persons hormonnivå som ofta kommer med en binjure tumör, kommer många människor också börjar lida av huvudvärk. Dessa huvudvärk tänds ganska snabbt och utan förvarning, men kommer att försvinna nästan lika snabbt som de kommer på. De flesta kommer att vara relativt kraftig och svår intensitet, ibland bultande i naturen.

Smärta

Många människor kommer också att uppleva en annan sorts smärta som inte är isolerad till huvudet. Detta obehag kommer vanligtvis utvecklas i antingen området av bröstet eller bukhålan. Båda områdena smärta skulle betecknas som ganska skarp, men kan manifesteras som mer mild till måttlig. Variansen i intensitet har mer att göra med individen än något annat, men kan också vara en följd av den mängd hormoner släpps ut i en persons kropp.

Kognitiva Ändringar

Eftersom det finns en förändring i hormoner från närvaron av en tumör i binjuren, kan många människor faktiskt börjar uppvisa vissa kognitiva förändringar. Dessa förändringar skulle baseras på mängden adrenalin släpps ut i blodet. Eftersom nivån eskalerar, kan en person som faktiskt börjar bli orolig, nervös eller ens rädd. Denna speciella symptom på en binjure tumör är ofta förväxlas med psykiska problem, men så är inte fallet.

Behandling

Den mest rekommenderade behandlingen för en binjure tumör skulle slutligen vara kirurgi. Detta beror främst på det faktum att både medicinska och växtbaserade behandlingar faktiskt inte behandla själva tumören. Vad dessa lägen gör är helt enkelt lindra symptomen, som högt blodtryck, huvudvärk och smärta som orsakas av tumören. Om du verkligen vill att avhjälpa situationen, kirurgi måste verkligen vara ett alternativ.

Bukspottkörtel Pain Symptom

Bukspottkörteln är ett viktigt organ, del av både mag-och endokrina system. Medicinsk sjukdom såsom akut pankreatit kan orsaka smärta i bukspottkörteln. Vanliga symtom är borr smärtor i mitten buken och aptitlöshet. Det är viktigt att identifiera om du har bukspottkörtel smärta. Om du gör, tala med din läkare omedelbart.

Bukspottkörtel

Bukspottkörteln är en fiskformad organ som sträcker sig över buken bakom magsäcken och bredvid gallblåsan. Bukspottkörteln är ansvarig för att producera matsmältningsenzymer och viktiga hormoner såsom insulin.

Gemensam Pain Symptom

Det vanligaste symtomet på bukspottkörteln smärta är en känsla av obehag i övre delen av buken, under revbenen och vanligtvis i mitten av kroppen. Däremot kan bukspottskörteln smärta även känt på höger eller vänster sida. Smärta kan variera från tolerabel till allvarlig och är typiskt en stadig, borrning liknande smärta. Smärta kan också stråla till ryggen, bröstet eller nedre delen av magen. Smärta till följd av alkoholmissbruk visar vanligen inom 1-3 dagar efter en binge.

Andra symptom

Andra symptom på bukspottskörteln smärta och / eller sjukdom är illamående, kräkningar, aptitlöshet, uppblåsthet, feber, andningssvårigheter, svaghet och chock. Individer med bukspottskörteln smärta hittar oftast alla positioner för att vara obekväm, och att äta gör smärtan mår sämre.

Akut pankreatit

En vanlig orsak till bukspottskörteln smärta är akut pankreatit, eller inflammation i bukspottkörteln. Under en attack av akut pankreatit, de enzymer som produceras av bukspottkörteln vända och attackera bukspottkörteln i stället för att släppas in i matsmältningssystemet. Gallsten och alkoholism är de två viktigaste orsakerna till pankreatit. Mediciner, bukkirurgi, fysisk skada, metabola förhållanden, kirurgisk komplikation och vissa infektioner, såsom viral hepatit, kan också orsaka akut pankreatit.

Bukspottkörtel Disorders

Bukspottskörteln smärta är oftast ett tecken på en allvarlig sjukdom eller sjukdom, såsom pankreatit (kronisk eller akut), cancer, tumör eller diabetes. Tala med din läkare omedelbart om någon bukspottskörteln smärta du har.

Neuropatisk smärta symptom

Vi är alla bekanta med den typ av smärta som är lätt att förstå - du stub din tå på ett bordsben, och det gör ont. Neuropatisk smärta, å andra sidan, verkar gå emot allt vi tror oss veta om smärta. Neuropatisk smärta beror skador eller skador på vare sig det perifera eller centrala nervsystemet, och även en liten skada på en nerv kan leda till en livstid av kronisk svår smärta. Denna artikel, skriven av en lidande av neuropatisk smärta, förklarar mekanismerna för neuropatisk smärta, diskuterar vanliga orsaker, och recensioner några av de tillgängliga behandlingarna.

Introduktion till neuropatisk smärta

Neuropatisk smärta, även kallade neuralgi, oavsett orsak eller etiologi, tenderar att ha en uppsättning av vanliga symptom. En viktig indikator på neuropati är smärta som är i proportion till de stimuli, såsom svår brännande smärta som svar på något så lätt som vinden blåser över det drabbade området. Exempel på denna typ av smärta är allodyni (smärta som svar på en stimulans som normalt inte är smärtsamt) och hyperalgesi (ökad känslighet för en normalt smärtsamma stimuli). Kronisk hyperalgesi och allodyni anses kännetecken för neuropatisk smärta.
Det finns två grundläggande typer av smärta: akut smärta och kronisk smärta. Akut smärta är något vi alla känner till och är kroppens sätt att varna oss när något är potentiellt skadlig för kroppen. Akut smärta fyller en viktig biologisk syfte genom att berätta när något vi gör är att skada vävnader i kroppen. Kronisk smärta, å andra sidan, inte skydda eller varna oss; kronisk smärta går inte bort när stimulus stoppas, och den kan fortsätta i åratal eller decennier efter den första skadan. Kronisk är neuropatisk smärta ofta beskrivs som "brännande", "skytte" eller "stickningar", även om det kan ta många former. Neuropatisk smärta beskrivs som icke-noiceptive smärta, vilket betyder att den är inte relaterad till aktivering av smärtreceptorer.

Neuropatisk smärta Villkor

En av de vanligaste orsaken till neuropatisk smärta är diabetes, vilket kan leda till ett tillstånd som kallas perifer neuropati. Perifer neuropati resultat från skador på perifera nerver, och det orsakar symtom som smärta och domningar i armar och ben. En annan vanlig orsak till neuropatisk smärta är ett syndrom som kallas komplexa regionala smärtsyndrom (CRPS) eller reflex sympatisk dystrofi (RSD). När CRPS är resultatet av en okänd nervskada, det kallas typ I. CRPS efter en känd skada på en nerv som kallas typ II. Andra vanliga orsaker till neuropatisk smärta inkluderar amputation, som orsakar en typ av neuropatisk smärta som kallas "fantomsmärtor" (smärta som känns som om det sker i en lem som har amputerats) och fibromyalgi, som misstänks vara en störning i det centrala nervsystemet och orsakar smärta genom hela kroppen.

Perifera neuropatier

Perifera neuropatier resultat av skador på perifera nerver. Smärtan från perifera neuropatier kommer direkt från de perifera nerverna, som blir hypersensitized efter skada. Skadade perifera nerver kan spontant aktiveras, skickar smärtsignaler även om ingen stimuli är närvarande. Mekanismen av perifer neuropatisk smärta innebär förändringar av hur de drabbade nervceller skickar signaler till närliggande nervceller. För en detaljerad diskussion av mekanismerna av perifer neuropatisk smärta, se "Förstå neuropatisk smärta" i avsnittet Källor i slutet av denna artikel.
Exempel på perifera neuropatier innefattar mononeuropatier (skada till en enda perifer nerv) som karpaltunnelsyndrom; plexopatier, orsakad av nervkompression, såsom herniated diskar, neurom, eller tumörer; och polyneuropatier där flera perifera nerver påverkas och som vanligen orsakas av metabola sjukdomar.

Central Neuropatier

Centrala neuropatier, å andra sidan, ett resultat av skador på det centrala nervsystemet. Detta resulterar ofta efter en skada på en perifer nerv, vilket kan utlösa långvariga eller bestående förändringar i det centrala nervsystemet i vägen smärtan uppfattas och bearbetas. En perifer nervskada kan orsaka sensibilisering i det centrala nervsystemet, vilket gör det överkänsliga mot smärta och producera smärtsamma symptom som svar på stimuli som normalt inte är smärtsamt. Detta kan vara ett resultat av spontana nervaktivitet som hjärnan och kroppen tolkar som smärta. Forskning har visat att även en liten skada på en perifer nerv kan utlösa stora förändringar i delar av det centrala nervsystemet, även förändra den genetiska kodande i nervceller.
Komplexa regionala smärtsyndrom är ett exempel på en central neuropati, även om det ofta börjar med en skada på en perifer nerv. Som en följd av att skadan, som kan vara små, centrala nervsystemet självt förändras, omorganisera hur den behandlar smärta och producera det som kallas sympatiskt underhålls smärta. Eftersom det är i slutändan det centrala nervsystemet som orsakar sjukdomen, kan människor som utvecklar CRPS i en del av kroppen fortsätta att utveckla den någon annanstans, ibland som resultat av en skada eller operation, och ibland med någon märkbar anledning.

Terapier och behandlingar

I de flesta fall är behandling av neuropatisk smärta måttligt framgångsrika i bästa fall. Medicinering används för behandling av neuropatisk smärta delas in i två allmänna kategorier: läkemedel som behandlar smärtan i sig, till exempel icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) och opiater mediciner (som morfin); och läkemedel som behandlar de mekanismer som orsakar smärta, inklusive anti-beslag läkemedel (t.ex. Neurontin) och tricykliska antidepressiva (TCA). Andra läkemedelsbaserade behandlingar inkluderar lokalbedövningsmedel och utvärtes läkemedel (den LIDODERM plåster, som innehåller lidokain, är ett exempel). En topikal behandling som är lätt tillgänglig är capsaicin kräm, som kan köpas över disk och ger en viss lättnad för patienter med svår smärta. Som med alla läkemedel, tala med din läkare innan du börjar ett capsaicin diet för att se till att den är lämplig för din smärta.
Andra behandlingar som blir allt vanligare inkluderar implantat, främst ryggmärgs stimulatorer, som använder en liten pacemaker-liknande batteri för att skicka elektriska impulser till skadade nerver; och intratekala medicinering pumpar som levererar mediciner (som morfin) direkt in i ryggmärgsvätskan. Nervblocken görs också, där en injektion vid en specifik punkt i eller runt en nerv blockerar signaler som kommer från att nerven från att nå hjärnan. Vanligtvis en testblocket görs med lokalbedövning, och om testblocket minskar smärta framgångsrikt, är en andra injektion med alkohol eller fenol gjort för att göra blocket sist. Nyare tekniker använder extrem kyla eller värme i stället för droger för att få ett liknande resultat. Det finns vissa risker, och nervblockader kan vara olämpligt för just din typ av neuropatisk smärta. Sjukgymnastik kan också vara till hjälp.
Alternativa terapier har också använts för att behandla neuropatisk smärta, inklusive akupunktur, kost och naturläkemedel kosttillskott, massage, avslappningsövningar, visualiseringstekniker, och många andra. Alternativa behandlingar kan vara ett användbart tillägg till dina andra behandlingar och kan förbättra lättnad som du får från traditionella medicinska behandlingsregimer.

Ytterligare läsning

Länkarna nedan tar dig till flera andra källor till information om neuropatisk smärta, inklusive ingående diskussioner i de mekanismer som är inblandade och de behandlingar som finns tillgängliga. Neuropatisk smärta är ofta livet förändras och försvagande, men kom ihåg att även om du inte hittar en behandling i dag som ger dig lättnad, det finns många nya behandlingar förutses som kommer att bli tillgängliga under de närmaste åren, bland annat läkemedel som behandlar mycket specifika aspekter av neuropatisk smärta och kan direkt behandla källan till smärtan (kontra opiat mediciner som påverkar många delar av kroppen och kan ha betydande sidoeffekter som följd).