hodgkins lymfom klåda

Naturliga botemedel för Hodgkins lymfom

Hodgkins lymfom är en cancer i lymfvävnad som lagrar de flesta av kroppens immunförsvar. Lymph vävnad är organiserat i lymfkörtlarna i olika delar av kroppen. Cancern drabbar oftast unga pojkar och äldre män. Det finns naturliga behandlingar som kan hjälpa till med detta tillstånd, men det är viktigt att använda dem tillsammans med vanliga cancerbehandlingar. Se alltid till att tala om för din läkare om du tar något kosttillskott. Örterna som anges här bör endast användas av vuxna.

Herbal Behandlingar

Astragalus stimulerar T-celler, som är de immunceller som är ansvariga för att slåss mot infektioner och skadliga effekter från bakterier, virus och cancerceller. Ta 1000 mg tre gånger dagligen. Använd inte Astragalus om du har feber eller en hudinfektion.
Siberian ginseng ökar produktion och aktivitets T-cell. Ta det i form av eleutherococcus extrakt enligt anvisningar på etiketten.
Det finns två kinesiska medicinska formler som vanligen används för att behandla denna form av cancer. Capital Chi Pill hjälper affär med många av de problem som orsakas av Hodgkins lymfom, exempelvis andnöd, ömhet och svaghet i nedre delen av ryggen, yrsel, svindel, tinnitus (ringningar i öronen) och hörselnedsättning. Sex ingrediens Pill med Rehmannia (Liu Wei Di Huang Wan) lindrar skelettsmärta som ofta följer denna cancer.

Andra förslag

Ta inte vitamin C i natriumaskorbat form. En studie publicerad i en 1979 upplaga av "Scottish Medical Journal" fann att denna form orsakade ett uppblossande av symtom. Acerola, en naturlig form av C-vitamin, har inte denna effekt. Ta det enligt anvisningar på etiketten.
Undvik skinka och levern. En studie som publicerades i mars 1990 års upplaga av "Nutrition and Cancer" fann att dessa kött försämrades symptom på sjukdomen.
Det finns en aktiv protein, som kallas tymopoietin, nötkött mjälte som kan minska förlusten av immunförsvar under kemoterapi. Ett gemensamt varumärke är Golden Spleen 500, gjordes av enzymatisk terapi.

Homøopatisk behandling for Hodgkins lymfom

Homøopatisk medicin er et koncept, hvor det menes, at det vil skabe sygdomssymptomer i en rask person vil ophæve disse symptomer hos en syg person.

Hvordan Hodgkin lymfom homøopatisk behandles?

Homøopatisk behandling kan ikke begynde, før traditionelle behandling er allerede i gang. På dette tidspunkt forskellige kemiske tabletter, der er blevet godkendt læger indgives oralt på en rutinemæssig tidsplan.

Hodgkins lymfom symptomer reduceret med Homøopatisk behandling

Det er endnu ikke endeligt bevist, at de underliggende symptomer på Hodgkins lymfom reduceres ved homøopatisk behandling, selv om det har vist sig, at de reducerer symptomer forårsaget af traditionel kemoterapi og strålebehandling, såsom kvalme, opkastning, ekstrem træthed og tab af appetit.

Advarsel

Det skal bemærkes, at selv om nogle mener, at homøopatiske behandlinger kan lindre symptomer på sygdom, de ikke helbrede årsagen til sygdommen. Som sådan er homøopatiske behandlinger bedst udføres sammen med standard behandlinger af sygdom.

Homøopatisk behandling

Radium bromatum tages i tabletform hver 1-4 timer, indtil symptomerne aftager. Dette kemikalie bruges typisk til at behandle symptomerne på stråling forgiftning.

Succes Homøopatiske behandling

Nytten af ​​homøopatisk behandling for at lindre symptomerne på Hodgkins lymfom er først for nylig blevet dokumenteret. Bemærkelsesværdige sager omfatter Luke Menard, deltager fra den syvende sæson af "American Idol", der blev diagnosticeret med Hodgkins lymfom i 2008.

Tecken och symtom på lymfom

Lymfom är en cancer i lymfsystemet, en viktig del av kroppens immunförsvar. Lymfom är ett tillstånd i vilket cellerna i det lymfatiska systemet börjar växa onormalt, som därefter kan spridas till andra delar av lymfsystemet. Även om vetenskapen inte förstår vad som orsakar lymfom, har det funnits många medicinska framsteg som gjorts i kampen mot denna sjukdom.

Typer

Det finns många olika typer av lymfom, men de är en av två typer. En kallas Hodgkins sjukdom, uppkallad efter den brittiske läkaren Thomas Hodgkin som först beskrev sjukdomen 1832 Hodgkins sjukdom är den klart ovanligare av de två typerna av lymfom. Den andra typen är känd som Non-Hodgkins lymfom; Det är fem gånger vanligare än Hodgkins sjukdom. Båda typerna delar vissa liknande symptom.

Identifiering

Det finns fem typer av Hodgkins sjukdom. Vissa av symtomen kan imitera de av influensan, vilket gör individen omedvetna om att det finns ett problem direkt. Det kan vara en smärtsam svullnad i lymfkörtlarna i ljumsken, hals och armhålor. En känsla av trötthet sätter in och du kan uppleva frossa tillsammans med feber. Nattliga svettningar och en oförklarlig viktnedgång kan också följa med Hodgkins sjukdom och lymfom skyltarna kan också inkludera klåda och en tydlig motvilja mot att vilja äta.

Effekter

Non-Hodgkin-lymfom har många av samma symptom och tecken som Hodgkins sjukdom. Det finns de smärtor i ljumsken, hals och armhålor, som kan vara de enda indikatorerna i sjukdomens tidiga stadier. Den feber, nattliga svettningar, trötthet och viktminskning är alla symptom, samt mycket kliande hud. Det kan dock också vara bröstsmärta, följt av andningsproblem och hosta. Buken kan svälla och bli smärtsamt i fall av icke-Hodgkins lymfom.

Förebyggande / Lösning

När du börjar lida av symtomen vid lymfom, kommer din läkare att beställa ett antal tester för att diagnostisera problemet. Urin och blodprov kommer att utesluta infektioner som normalt leder till svullna lymfkörtlar. Röntgen, datortomografi och MRI kommer att bli nödvändigt att förstå omfattningen av lymfom. PET kommer att upptäcka förekomsten av tumörer, eftersom den lilla mängd radioaktivt material injiceras i din kropp kommer att absorberas av dem. En biopsi av lymfkörtel kan skickas till laboratoriet för att avslöja lymfom, liksom den mer smärtsam benmärgsbiopsi.

Överväganden

Det är viktigt att fånga lymfom snabbt så att behandlingar för den kan börja. Överlevnadsgraden är mycket högre nu för lymfom än den var för bara några år sedan. Eftersom symtomen kan förväxlas med sådana sjukdomar som influensa, är det viktigt att inse att konstant feber, extrem viktminskning ur det blå, nattliga svettningar och vara trött hela tiden är tecken på denna sjukdom. Den kontrollampa smärta i lymfkörtlarna kan inte ignoreras. När du känner dem och de inte går bort, kontakta din läkare.

.

Naturlig hjälp för lymfom

Lymfom är cancer i lymfsystemet, som ansvarar för att producera och lagra vita blodkroppar och spelar en viktig roll i avgiftning och flytta avfall genom kroppen. Lymfom inkluderar Hodgkins och non-Hodgkins lymfom och kutant T-cell. Du kan förbättra din standardterapi och lindra dess biverkningar med en kombination av kost, naturliga kosttillskott och naturliga terapier. Det är klokt att rådgöra med en erfaren läkare.

Diet

Sluta konsumera vanliga livsmedel allergener, såsom mejeri, vete, majs, soja, konserveringsmedel och livsmedelstillsatser för att se om du märker en förbättring av ditt tillstånd; överväga att få testas för matkänsligheter och allergier. Eliminera allergener från kosten kan hjälpa dig att må bättre totalt sett och minskar inflammation i kroppen. Skär ner på raffinerat, vitt mjöl livsmedel och socker, rött kött och transfettsyror som är vanligt förekommande i kommersiellt bakverk som kakor och stekt mat. Undvik kaffe och alkohol.

Öka konsumtionen av livsmedel rika på antioxidanter, till exempel frukt och grönsaker, särskilt bär, grönkål, spenat och paprika. Korsblommiga grönsaker som broccoli, blomkål och vitkål innehåller cancer kämpar ämnen. Sikta friskare proteinkällor som kallvattenfisk, bönor och hela soja som tofu och tempeh. Drick sex till åtta glas vatten varje dag.

Kosttillskott

En daglig multivitamin kan åtgärda eventuella brister i kosten och säkerställa adekvat intag av de viktiga vitaminer och mineraler; tar enligt anvisningar på produktetiketten. Probiotika innehåller "vänliga" bakterier som förbättrar immunitet och främja mag hälsa, som båda äventyras genom standardcancerbehandlingar. Probiotika finns i en mängd olika former; tar enligt anvisningar på etiketten. Omega-3 fettsyror som finns i fiskolja kampen inflammation; ta 1-2 kapslar eller 1 msk. tre gånger om dagen. Diskutera detta tillägg med din läkare om du tar blodförtunnande läkemedel, inklusive acetylsalicylsyra. L-Theanin stöder nervsystemet; tar 200 mg 1-3 gånger om dagen. Melatonin kan hjälpa dig att sova; det är möjligt att det även har anti-canceregenskaper. Ta 2 till 5 milligram innan sängen. Vissa utövare föreslår högre doser behövs för cancer, men du bör inte använda mer än detta om att arbeta med en erfaren läkare som säger något annat.

Örter

Grönt te, Reishi svamp och Olive Leaf extrahera alla effekter uppvisar anti-cancer och öka immunitet; ta 250-500 mg per dag, 150-300 mg tre gånger om dagen och 250-500 mg tre gånger dagligen respektive. Mjölk tistel hjälper med avgiftning; ta 80-160 mg tre gånger om dagen. Vetegroddsextrakt, blandas med valfri dryck, ökar immunitet och innehåller cancer-fighting föreningar; dricka en eller två gånger om dagen.

Homeopati

Hodgkins och icke-Hodgkins lymfom vanligtvis kräver strålbehandling. Enligt University of Maryland Medical Center, kan homeopati behandla biverkningar av strålning. Homeopati är en mycket individualiserad system för medicin. Om du är intresserad av kompletterande homeopatiska behandlingar för din cancer, bör du rådgöra med en professionell homeopat.

Radium bromatum kan lindra biverkningar av strålning, i synnerhet om det åtföljs av känslor av artrit. Ta enligt anvisningar på produktetiketten.

Andra förslag

Kontrast hydroterapi kan förbättra immunförsvaret och hjälpa till att flytta näringsämnen och slaggprodukter i hela kroppen. Avsluta en varm dusch med en till två minuter av kallt vatten. Detta kommer att stimulera lymfatiska flödet. Akupunktur kan förbättra immunitet. Det är särskilt användbart för lymfompatienter eftersom det kan hjälpa till med avgiftning. Denna behandling är också till hjälp för att minska biverkningar av konventionella cancerbehandlingar. Motion kan förbättra ditt allmänna välbefinnande, lindra depression och hjälpa till avgiftning.

Hodgkins lymfkörtel Stage Four Prognos

Hodgkins lymfom är en cancer som påverkar lymfsystemet i kroppen. Även om det normalt drabbar dem mellan 15 och 35 och över 50, det kan också angripa barn. Fler män än kvinnor verkar för att utveckla Hodgkins lymfom.

Vad är Hodgkins lymfom?

Hodgkins lymfom är en elakartad tillväxt av cancerceller i lymfknutor och lymfsystem. Även om det börjar i lymfsystemet, kan det spred sig snabbt i hela kroppen.

Orsaker till Hodgkins Lymfom

Orsaken till Hodgkins lymfom är okänd. Personer med försvagat immunsystem, såsom de med Epstein-Barr-sjukdom, verkar vara mer mottagliga för att utveckla den.

Symtom på Hodgkins lymfom

Symtom på Hodgkins lymfom omfattar svullna lymfkörtlar i hals, armhåla eller ljumske, svettningar, trötthet och en känsla av total sjukdom.

Stadier av Hodgkins lymfom

I etapp 1, är en grupp av lymfkörtlar påverkas. Genom Stage 2, två eller flera grupper av lymfkörtlar på samma sida av membranet är inblandade. I Steg 3, är lymfkörtlar på båda sidor av membranet påverkas. Av Stage 4, har andra delar av kroppen utanför lymfsystemet påverkats.

Behandlingar för Stage 4 Hodgkins lymfom

Behandlingar för Hodgkins lymfom inkluderar kemoterapi, som använder läkemedel mot cancer för att rikta lymfomceller; radioterapi, med användning av höga strålar av strålning för att döda lymfomceller; och om dessa behandlingar inte, ibland stamcellstransplantationer för att döda lymfomceller.

Prognos för Stage 4 Hodgkins lymfom

När en patient når Stage 4 Hodgkins lymfom, är prognosen att 60 procent av dem kommer att bli botade. Känd som en av de mest botas former av cancer, Hodgkins lymfom svarar oftast bra på behandlingen.

Högt blodtryck och Hodgkins sjukdom

Hodgkins sjukdom och högt blodtryck är hygienkrav som involverar blod och cirkulation, men deras orsaker och symptom inte är nära besläktade.

Hodgkins lymfom

Hodgkins lymfom är en form av cancer som drabbar lymfatisk vävnad i lymfkörtlarna och mjälten. Med Hodgkins, cellerna i det lymfatiska systemet växa i en okontrollerad takt.

Högt blodtryck

Högt blodtryck, även känd som högt blodtryck, är ett tillstånd där blodet flyter med högt tryck i cirkulationssystemet, sätta en ohälsosam påfrestning på hjärtat, vener och artärer.

Signifikans

Hodgkins sjukdom och högt blodtryck är både allvarliga medicinska tillstånd. Men Johns Hopkins Medicine beskriver Hodgkins som en ovanlig sjukdom, medan högt blodtryck är vanligt. Enligt American Heart Association, ungefär en av tre personer i USA har högt blodtryck.

Missuppfattningar

Även om dessa två villkor båda rör blod, de annars inte har något samband. Högt blodtryck är inte listad som ett symptom på Hodgkins sjukdom och behandlingar för dessa tillstånd har några betydande likheter.

Varning

En likhet mellan dessa två sjukdomar är att vad som orsakar dem är ofta okänd, och båda är mycket allvarliga om de lämnas obehandlade. Regelbundna fysiska visningar är det bästa sättet att fånga dessa villkor tidigt.

Vad är Malt lymfom?

MALT lymfom står för Mucosal-associerad lymfvävnad lymfom. Det är en cancersjukdom, som typiskt börjar i magen. Symtom på MALT lymfom är vanligen milda i ett tidigt skede, men kan utvecklas i svårighetsgrad som cancern sprider sig till andra delar av kroppen. Behandling innebär oftast tunga doser av antibiotika som kan följas av steroider, kemoterapi eller kirurgi.

Signifikans

MALT lymfom är en sällsynt, långsamt växande form av cancer som beror på en mutation av B-celler (en typ av vita blodkroppar som producerar antikroppar för att bekämpa infektioner). Det är en form av non-Hodgkins lymfom. Den klassificeras som en låggradig eller loj typ av cancer, vilket innebär att den har i allmänhet en bättre prognos än andra cancerformer.

Plats

MALT lymfom angriper bara slemhinnorna i kroppen (de som är inblandade i produktionen av antikroppar). Den förekommer oftast i magsäcken, men kan spridas till spottkörtlarna, lungor, ögon, tarmar och sköldkörtel. Till skillnad från många andra cancerformer går MALT lymfom inte påbörjas i lymfkörtlarna. Det infekterar oftast de inre organen och kan spridas till andra vävnader i kroppen, om behandlingen inte erhålls.

Symptom

Eftersom MALT lymfom påverkar magen, är symtom främst förknippade med gastrointestinala komplikationer. Faktum är att två av tre fall av MALT lymfom påverkar gastrointestinala organ. Symtomen omfattar blödning i magen, magont, matsmältningsbesvär, nattliga svettningar, feber och viktminskning. Trötthet och aptitlöshet är också vanliga symtom.

Diagnos

MALT lymfom vanligen diagnostiseras genom en endoskopi. I detta förfarande är en lång flexibel slang införd genom munnen och in i magsäcken. En liten kamera och belysningsanordningen är fäst vid röret och tillåter en läkare att erhålla en visuell bild av magens inre. En läkare kan då kunna fastställa förekomsten av MALT lymfom från någon skadad vävnad närvarande. Lungröntgen, datortomografi och ultraljud är några icke-invasiva metoder som används för att upptäcka MALT lymfom. En korrekt diagnos kan även inkludera invasiva procedurer såsom blodprov och benmärgs biopsier, som tillåter läkaren att observera skadad vävnad externt.

Behandling

MALT lymfom är oftast orsakade av bakterier som kallas Helicobacter pylori eller H. pylori - samma bakterier som orsakar magsår. Därför MALT lymfom i magen behandlades med tunga antibiotika under sina inledande faser. Ibland kommer ett borttagande av H. pylori från kroppen orsaka MALT lymfom att gå i remission. I de fall MALT lymfom flyttar in i tarmarna eller lungorna, måste mer potenta behandlingsmetoder användas. Dessa metoder inkluderar kemoterapi, steroidbehandling och kirurgi.

Vilka är biverkningarna av Rituxan?

Rituxan är ett receptbelagt läkemedel som används för att behandla cancer, speciellt non-Hodgkins lymfom. Den saktar ned tillväxt eller cancerceller, vilket i sin tur saktar ner spridningen av cancer i kroppen. Den kan också användas i kombination med metotrexat för behandling av reumatoid artrit symptom. Rituxan administreras via en intravenös injektion.

Infusion Biverkningar

Vissa patienter kan ha infusions biverkningar som inträffar inom 24 timmar efter mottagandet av Rituxan injektionen. Infusions biverkningar kan vara svaghet, yrsel, illamående, klåda, muskelsmärta, bröstsmärta, skuldra, feber, frossa, halsont, nysningar och andningssvårigheter. Alla dessa reaktioner bör rapporteras till en läkare.

Vanliga biverkningar

Vanliga biverkningar av Rituxan kan omfatta smärta från injektion eller IV, ryggont, huvudvärk, magbesvär, diarré, muskelvärk, ledvärk, nattliga svettningar och svullnad i fötter eller händer.

Andra möjliga biverkningar

Andra biverkningar av Rituxan kan inkludera blödande tandkött, näsblod, trötthet, blodig avföring eller urin, heshet, dåsighet, muntorrhet, ansiktsrodnad, ökad aptit, gul och blå färgblindhet, munsår och svullna körtlar. Dessa biverkningar är i allmänhet inte är i behov av akut medicinsk behandling, men det rekommenderas att rapportera alla besvärande biverkningar till läkare.

Allvarliga biverkningar

Allvarliga biverkningar kan inträffa kort efter att få en Rituxan injektion eller kan uppstå månader efter en Rituxan injektion. Patienter bör söka akut läkarvård om de upplever någon av följande allvarliga biverkningar: plötslig svaghet eller domningar på ena eller båda sidorna av kroppen, dimsyn, svår yrsel, förvirring, tala svårigheter, gångsvårigheter, bröstsmärtor, hjärtklappning, väsande andning, urinering svårigheter, lätt blödningar och blåmärken, influensaliknande symtom, blistery eller fjällande hudutslag, blodig eller svart avföring, svår förstoppning och gulfärgning av ögon och hud.

Allergisk reaktion biverkningar

Symtom på en allergisk reaktion mot Rituxan inkluderar andningssvårigheter, svullnad i ansiktet, tunga och svalg svullnad och nässelutslag. Patienterna ska få akut medicinsk hjälp om de upplever allergiska reaktion symtom.

Infusions behandlingar för reumatoid artrit

Reumatoid artrit drabbar många människor. Det kan orsaka otro obehag och smärta vid utförande de enklaste aktiviteter. Den kan lämna dig sängliggande i dagar eller veckor i taget om inte korrekt behandlad. Fram till 2006, behandlingar där få; Många bestod i att ta högre doser av Alvedon och Motrin. Med introduktionen av infusionsterapi, kan sjukdomen snart bli en angelägenhet för det förflutna.

Vad Infusion Behandlingen är

Infusion behandling är ett effektivt sätt att behandla reumatoid artrit. De celler som orsakar lederna och vävnader för att svälla kallas "B-celler." Dessa celler är viktiga inflammatoriska celler med många funktioner, men, när utarmat på patienter som lider av reumatoid artrit, minskar dramatiskt de symtom som orsakas av den smärtsamma gemensamt svällande tillstånd. Den populäraste infusionsbehandlingsmedel heter Rituximab, men metylprednisolon används nu också. Det effektivt och säkert utarmar kroppen av B-celler, vilket förhindrar kroppens första reaktion att svälla i lederna där B-celler som normalt skulle släppas.

Dosering

Aktuell dosering föreskrivs av FDA 1000 mg ges via ett IV. Detta kommer att vara allt från 3 till 4 timmar, och det kommer att ske två gånger med en 2-veckors paus mellan sessionerna. Det pågår en studie tillägnad doseringen av Rituximab, men för närvarande de två doser med en 2-veckors uppehåll har visat mest effektiva. Dessa behandlingar kommer att göras, i genomsnitt, varje 5-6 månader.

Varaktighet

I genomsnitt kan infusionsbehandlingar allt från 4 till 6 månader med patienterna är smärtfri. Det innebär för de månader, kommer patienterna lider inte igenom smärtan av vardagliga aktiviteter som att öppna en dörr eller stående. När effekterna av behandling avklinga kommer en annan behandling 2-dos vara nödvändig.

Biverkningar

För det mesta, biverkningar av infusionsbehandlingar är milda. Ibland har patienter varit kända för att bryta ut i nässelfeber, klåda, sväller och till och med har svårt att andas. Det är alltid en god idé att ta reda på från din läkare om du är i riskzonen för någon av dessa. Många gånger är dessa effekter som orsakas av den första dosen eftersom din kropp inte är van vid B-cellsbrist än. Patientens andra och tredje doser lindrar oftast smärtan utan dessa biverkningar.

Historia

År 1986 var Rituximab ursprungligen utvecklats för att behandla non-Hodgkin-lymfom som hjälpte till med den förvaltande av maligna lymfocyter. Sedan starten har det gått vidare för att behandla andra sjukdomar som leukemi, multipel skleros och som diskuteras här, reumatoid artrit. Senast den har använts för att hjälpa transplantations patienters kroppar acceptera den nya orgeln mer villigt.

Urter til lymfeknude

Lymfom er en kræftform i lymfeknuder, som har en direkte og skadelig virkning på din lymfesystemet; dit lymfesystemet omfatter organer og væv, der genererer og butik samt bærer hvide blodlegemer gennem kroppen. Dele af din lymfesystemet inkludere dine lymfeknuder, thymus, milt og knoglemarv samt et netværk af rør, der sender lymfeknuder celler og hvide blodlegemer gennem kroppen. Der er urter, der kan hjælpe med at behandle lymfeknude.

Lymfom Typer

Der er to former for lymfom: Hodgkins lymfom og non-Hodgkins lymfom. Non-Hodgkin lymfom er mere almindelige og er forårsaget når lymfatiske celler engagere sig i unormal vækst; denne form for kræft kan sprede sig til andre dele af din krop, og cellevækst samt de måde kræften spreder i denne sygdom er uregelmæssig. I modsætning hertil, Hodgkins lymfom, mens abnorm cellevækst er til stede, spredning af sygdommen er mere velordnet. Begge former for kræft er forbundet med hævede lymfeknuder i lysken, underarm og halsen. Der er ingen smerte, der ledsager hævelse. En person kan også opleve feber, nattesved, udmattelse, vægttab, kløende hud, plastre, tumor formationer mørkere på huden og hudinfektioner. Årsagen til enten tilstand er fortsat ukendt.

Grøn te

I "The New Anti-Aging Revolution: at sætte uret for en yngre, Sexier, gladere You", Ronald klatz og Robert Goldman forklare fordelene ved grøn te, når de anvendes til behandling af lymfom forhold. Grøn te inducerer død af lymfom celler gennem en proces, der kaldes apoptose eller en form for programmeret celledød. Forbindelser i te fremkalde kræft celler til selvdestruktion; urten også sænker kolesteroltallet, regulerer blodsukker, regulerer insulin niveauer, og øger stofskiftet. Forbruge grøn te som en standardiseret ekstrakt ved at tage 250 til 500 mg af urt en dag til at udlede dens egenskaber anticancer og antioxiderende virkninger.

Echinacea

I "Alles Guide til understøttende cancerbehandling: En omfattende håndbog for patienter og deres familier," forklarer Ernest H. Rosenbaum at echinacea viser sig gavnligt i lymfom patienter, der ønsker at styrke deres immunforsvar. Echinacea indeholder også antivirale midler og antioxidanter, der hjælper med fri radikal ødelæggelse. Echinacea er almindeligt anvendt til behandling af urinvejsinfektioner, Candida og infektioner, bihulebetændelse, fodsvamp og symptomer forbundet med høfeber. Echinacea fremmer hurtigere sårheling, og urten indeholder polysaccharider, der hjælper til at udløse immunsystemet reaktioner. Forbruge Echinacea som te; stejle 1 til 2 g tørret echinacea i 1 kop varmt vand i 15 minutter. Tag dette middel tre gange om dagen i en periode på syv dage. Tag 300 mg kapsler tre gange om dagen for at forbedre dit immunsystem fungerer. Denne urt bør ikke anvendes af folk med hiv, aids, Lupus eller andre autoimmune sygdomme. Hvis du har lever problemer, leukæmi, diabetes, multipel sclerose eller bindevæv, er denne urt ikke anbefales.

Milk Thistle

I »Naturligvis er der håb: En Håndbog for naturopathic pleje af kræftpatienter," Dr. Neil McKinney forklarer, at marietidsel indeholder silibinin, som hæmmer kræft cellevækst med 48 procent ved at opildne til apoptose eller cellulær selvdestruktion i kræftceller. Ud over sine anticancer egenskaber, denne urt beskytter din lever, og detoxifies kroppen, mindsker inflammation, øger celle erstatning i leveren, og er almindeligt anvendt til behandling af lever betingelser og skrumpelever. Forbruge mælk tidsel i kapselform ved at tage 80-160 mg to til tre gange om dagen for at afgifte kroppen og dens fordele kræft. Bivirkninger kan omfatte gastrointestinal irritation og diarré. Denne urt anbefales ikke til gravide kvinder eller kvinder, der ammer. Kvinder, der har en historie af livmoderkræft eller brystkræft, og mænd, der har en historie af prostatakræft bør ikke tage denne urt. Marietidsel kan interagere med medicin, såsom antipsykotika, beslaglæggelse medicin som phenytoin og generelle anæstetika som Halothan. Det kan også interagere med fexofendadine, lovastatin alprazolam, diazepam, lorazepam clopidogrel og warfin.

Myelodysplastiskt syndrom

Uttrycket "myelodysplastiskt syndrom" (MDS) omfattar en grupp av sjukdomar, i vilka de blodbildande cellerna i benmärgen skadas, vilket lämnar en person utan tillräckligt med normala blodceller. Enligt American Cancer Society, ungefär en tredjedel av MDS-patienter utvecklas till akut myeloisk leukemi, en snabbt växande cancer i benmärgen. MDS själv är tänkt som en form av cancer i att det är en klonal sjukdom - den stora gruppen av onormala celler alla kommer från en och samma onormal cell, ett typiskt kännetecken för cancer.

Klassificerande MDS

Världshälsoorganisationen (WHO) delar MDS i åtta typer, oftast bestäms av onormalt utseende av blodkroppar i benmärgen och blodet. En typ bestäms av en avvikelse i kromosomerna i märgen. Refraktär anemi (lågt antal röda blodkroppar) och refraktär cytopeni (lågt antal åtminstone två typer av blodceller) klassificeras även grundas på egenskaper hos blodceller. Refraktär det tillstånd ger inte lätt på behandlingen.

Riskfaktorer

Den enskilt största riskfaktorn för MDS är tidigare kemoterapibehandling. Om kemoterapidroger som leder till MDS kombineras med strålningsbehandling, är risken ännu större. Denna typ av MDS är vanligare efter behandling för barn akut lymfatisk leukemi, non-Hodgkins lymfom eller Hodgkins sjukdom och ses också hos mottagare av stamcellstransplantation.

Vissa genetiska syndrom såsom Fanconis anemi eller familjär Trombocytbrist kan leda till MDS. Familj historia, rökning och miljömässiga exponeringar (t.ex. exponering för bensen eller tungmetaller som bly och kvicksilver) är också riskfaktorer. MDS är vanligare hos män och mindre vanligt i de minderåriga 40 MDS förekommer oftast i de över 60 års ålder.

Tecken och symptom

Brist på blodkroppar är ett tecken på MDS. Anemi orsakar blekhet, trötthet och andfåddhet. Leukopeni (lågt antal vita blodkroppar, av vilka det finns fem typer) kan leda till svåra eller täta infektioner. Trombocytopeni (lågt antal blodplättar) kan orsaka blåmärken och blödningar. Någon med MDS kan också ha feber, aptitlöshet och viktminskning. Dessa symtom kan också bero på andra villkor, så utvärdering av en läkare är nödvändig för att fastställa orsaken till låga blodvärden.

Behandling

MDS har inget botemedel eller definitiv behandling. Istället är symtom hanteras med stödjande vård. Beroende på typen av MDS, kan patienten erhålla transfusioner eller mediciner blod att öka kroppens antalet friska blodceller. I sällsynta fall kan en benmärgs stamcellstransplantation användas för att behandla MDS. Men de som är mest sannolikt har myelodysplastiskt syndrom - äldre vuxna - har svårare att tolerera de höga riskerna för en stamcellstransplantation. Enligt personalen på Mayo Clinic, även bland ungdomar, komplikationer från stamcellstransplantationer är höga.

Prognosis

Resultatet av myelodysplastiskt syndrom beror på dess klassificering och andra eventuella dithörande sjukdomar patienten kan ha. Enligt American Cancer Society, en "mycket låg risk" patienten har en medianöverlevnad på 12 år, medan en "mycket hög risk" patienten har en medianöverlevnad på nio månader. Medianöverlevnadsgraden är den tid det tar för hälften av patienterna i gruppen för att dö. Hälften kommer inte att överleva så länge, och hälften kommer att överleva längre.

Tecken och symtom på benmärg sjukdom

Den mjuka, fettvävnad finns inuti våra ben kallas benmärg. Denna vävnad stödjer unga celler (kallas stamceller) som ännu inte har utvecklats till vita blodkroppar som bekämpar infektioner; röda blodkroppar, som transporterar syre till kroppen; eller trombocyter, som hjälper blodet att koagulera. Helt odlade blodceller frisätts från benmärgen in i blodströmmen i enlighet med behoven av kroppen. Benmärgs sjukdom uppstår när de unga cellerna hindras från att växa, duplicera onormalt eller fel i en rad olika sätt. Några vanliga benmärgssjukdomar är dessa:
Leukemi
Myeloproliferativa störningar
Lymfom
Anemier
Hemoglobinopatier

Leukemi

Detta är en snabb, progressiv cancer i blod och benmärg. Leukemi diagnostiseras när onormala vita blodkroppar produceras i benmärgen. Mayo Clinic rapporterar att denna typ av cancer är vanligast hos barn, och chanserna för framgångsrik behandling är bra. Hos vuxna är dock behandlings framgång inte lika hög. Individer med denna typ av cancer kan lättare få blåmärken, ofta känner sig trött och har ben-och ledvärk.

Myeloproliferativa störningar

Det finns fyra olika benmärgs störningar av denna typ. Personer med denna störning har en vanligt symptom: en förstorad mjälte med möjlig buksmärtor. Dessa sjukdomar kan också orsaka kraftig blödning, täta infektioner och blåmärken.
Polycytemia vera inträffar när alltför många blodkroppar produceras --- särskilt röda blodkroppar.
Essential trombocytos kännetecknas när alltför många blod-koagulering plättar produceras. Överaktiv trombocytproduktion kan leda till hjärtinfarkt och stroke.
Primär eller idiopatisk myelofibros uppstår när benmärgen producerar ett överflöd av fibrös vävnad. Produktionen av friska blodkroppar äventyras med denna sjukdom.
Kronisk myeloisk leukemi är en benmärgscancer orsakas av onormala vita blodkroppar.

Anemia

Anemi uppstår när benmärgen upphör eller saktar produktionen av röda och vita blodkroppar och blodplättar. Benmärgen kommer också att producera celler som inte bär tillräckligt med hemoglobin. När någon är anemisk, skadade stamceller inte kan replikera sig själva. Anemiska människor tenderar att känna sig trött och ser blek. De kan också utveckla fläckar under huden och har svårt att stoppa ett sår från blödning.

Lymfom

Även kallad Non-Hodgkin lymfom, det är en cancer som orsakas när en typ av vita blodkroppar blir onormala och replikerar om och om igen. Dessa blodkroppar cirkulerar sedan till andra delar av kroppen. Symtomen omfattar svullna lymfkörtlar under armarna och i ljumskar och hals. Viktminskning kan feber och svettningar också förekomma.

Hemoglobinopatier

Hemoglobinopathies kännetecknas av röda blodkroppar som är onormal form eller storlek. Detta villkor är allmänt ärftlig. Personer med denna störning kan uppleva svår smärta, lider organskada och har täta infektioner.

Lågt antal vita blod Symtom

Ett lågt antal vita blodkroppar ökar risken för infektioner. Leukopeni är namnet på en minskning av de totala vita blodkroppar och neutropeni är en minskning av neutrofiler, vita blodkroppar i immunsystemet. Vita blodkroppar fungerar med immunförsvaret att bekämpa infektioner. Därför ökar ett lågt antal vita blodkroppar risken för infektion. Orsaker till lågt antal vita blodkroppar kan inkludera vitaminbrist, läkemedelstoxicitet, infektioner, benmärgssjukdomar och vissa mediciner, särskilt kemoterapi. Symtom på lågt antal vita blodkroppar är relaterade till infektioner eller andra åkommor. Dessa förhållanden kan vara orsaken eller resultatet av lågt antal vita blodkroppar.

Trötthet

Du kan vara extremt trött på grund av den bakomliggande orsaken till din låga vita blodkroppar. Ett exempel är non-Hodgkins lymfom. Non-Hodgkins lymfom är en cancer i de vita blodkropparna, och enligt American Cancer Society, finns det cirka 30 olika typer. Mer än 95 procent av patienter med icke-Hodgkin lymfom är vuxna, oftast äldre än 60.

Influensaliknande symtom

Ett lågt antal vita blodkroppar kan få dig att känna som om du har influensa med värk i kroppen. Det är inte ovanligt att känna värk i skelettet. Men om du upplever nya, oförklarlig smärta som uppstår plötsligt, bör du rådfråga din läkare. Dessutom kan du ha feber och frossa. Om du har en högre temperatur än 100,5 grader F. och frossa (eller darrande), bör du kontakta din läkare så snart som möjligt.

Halsont eller Mouth

En halsont, sår i munnen eller en vit beläggning på tungan eller i munnen bör rapporteras till din läkare. Detta kan vara tecken på svampinfektion, vilket är en typ av svampinfektion. Det är resultatet av Candida, en jäst som i normalt finns i kroppen, har det vuxit mycket. Vänster obehandlade, trast kan spridas till andra delar av kroppen.

Urinvägsinfektion

Urinvägsinfektioner kan uppträda med lågt antal vita blodkroppar. Om du upplever en brännande vid urinering, tätare behov av att urinera, förekomst av blod i urinen eller en brådskande som gör det svårt att komma till badrummet snart nog, kanske du har en urinvägsinfektion. Du bör rapportera det till din läkare. Din läkare kommer att behandla infektionen med antibiotika.

Överväganden

När du har ett lågt antal vita blodkroppar, bör du vidta försiktighetsåtgärder för att undvika infektioner. Åtgärder du kan vidta inkludera att tvätta händerna ofta och uppmuntra din familj och vänner att göra det också, undvika folksamlingar och människor som är sjuka, äta en hälsosam kost och utövar regelbundet. Dessutom bör du undvika rått eller dåligt tillagat mat, undvika kontakt med sällskapsdjur fåglar och reptiler och undvika gårdar och barnyards.

Urinsyra Information

Den mänskliga kroppen är en magnifik biologisk maskin, med varje del behöva arbeta i perfekt samförstånd med de andra för att få optimal hälsa. Inget lämnas åt slumpen, inte ens de restprodukter som urinsyra. Men om den känsliga balansen störs, och för mycket urinsyra kvar i systemet, kan det vara ett tecken på en systemisk fördelning.

Fakta

Urinsyra är en restprodukt som bildas när kroppen bryter ner puriner, som är ämnen som finns i vissa livsmedel. Köttprodukter, särskilt inälvsmat som lever och njurar, är höga i puriner. Den resulterande urinsyra kommer in i blodomloppet, upplöses och bärs in i njurarna, där det utsöndras i urinen.

Symptom

Höga urinsyranivåer i blodet, som kallas hyperurikemi, kan visa sig i gikt, ett tillstånd som orsakar svår smärta och svullnad i lederna, särskilt tårna. Även höga urinsyranivåer inte alltid skada, om för mycket urinsyra produceras eller det är inte bort från kroppen tillräckligt snabbt, kan det vara ett tecken på ett allvarligt hälsoproblem.

Orsaker

Olika hälsotillstånd och sjukdomar kan leda till urinsyra ansamlas i blodet. Listan innehåller leukemi, Hodgkins lymfom, non-Hodgkins lymfom, hypotyreos och njursvikt.

Som tidigare nämnts, kan kost rik på puriner leda till hög urinsyra, som kommer överdriven alkohol eller koffein. Att ta för mycket niacin kan orsaka nivåer att stiga. Vissa högt blodtryck mediciner och immun-undertrycka droger utlösa hög urinsyra. Även acetylsalicylsyra och askorbinsyra (vitamin C) kan höja nivåerna.

Genetik kan också spela en roll, liksom vissa andra villkor som fetma och psoriasis.

Identifiering

Höga urinsyranivåer finns normalt samtidigt utvärdera andra villkor. Läkare kommer att beställa tester för att kontrollera urinsyra vid behandling av patienter mot gikt, diagnostisera potentiella njursvikt eller vid övervakning av framstegen efter kemoterapi eller strålning. Ett enkelt blodprov ger all information som behövs. För att garantera korrekta resultat, bör patienter fasta fyra timmar före testet.

Höga nivåer av urinsyra är inte den enda oro. Om urinsyranivåerna sjunker för lågt kan det signalera exponering för gifter eller förekomsten av vissa lever-och njursjukdomar.

Behandling

Kostförändringar kan sänka urinsyra i blodet. Att äta en växtbaserad kost och begränsa köttkonsumtionen kommer att minska puriner och skär urinsyra produktion. Om kost förändringar ensamma inte löser problemet, kan läkarna beställa en medicinering regim för att behandla frågan.

Serum Ferritin Vs. Serumjärn

Serum ferritin och serumjärn blodprov bestämmer järnnivåer genom olika metoder. Din serumferritinnivå är mängden järn i kroppen, medan serum järn mäter nivån av järn i blodet. Testning kan vara avgörande, enligt KidsHealth.org, som järn kan bygga upp till skadliga nivåer i kroppen innan symptom uppstår.

Ferritin

Järn lagras i ett protein som kallas ferritin, som finns i många av kroppens celler. Genom att extrahera ett blodprov --- inte själva proteinet --- ett serumferritin test ger information om järnnivån i kroppen, enligt amerikanska National Institutes of Health (NIH). En serumferritin test kan diagnostisera anemi, när du är järn-brist, eller ärftlig hemokromatos, som orsakar din kropp att lagra för mycket järn.

Järn

Din läkare kan beställa en serumjärn test för att avgöra om du har lågt järn eller järnbrist. Detta test --- som mäter den exakta järnnivån i blodet --- kan också diagnostisera ärftlig hemokromatos, enligt KidsHealth.org.

Testresultat

Serumferritin mäter mängden järn i kroppens celler och serum järn mäter järnnivåer i blodet, så de har olika "normala" intervall. En normal testresultat för serumferritin kommer att mätas i nanogram per milliliter: 12-300 ng / ml för män och 12 till 150 ng / ml för kvinnor.

Det normala testresultat område för serumjärn mäts i mikrogram per deciliter: 60-170 mikrogram / dL för både män och kvinnor. Men enligt Drugs.com kan nivåintervall serum järn variera beroende på labbet som används.

Överväganden

Den serumjärn prov bör utföras på morgonen, då järnnivåer är högst, enligt Drugs.com. Ingen specifik tid på dagen är att föredra för serumferritin testning, men en inflammatorisk sjukdom, såsom astma eller artrit, kan blåsa upp din serumferritinnivå.

Signifikans

Eftersom varje test försöker mäta järnnivåer från en annan källa, och av olika skäl, kommer onormala resultat även skiljer sig i sak. Till exempel kan högre än normalt serumjärn resultat indikerar hepatit, järn förgiftning eller vitamin B brister. Högre än normalt serumferritinresultat kan vara från Hodgkins lymfom eller leversjukdom, rapporterar NIH. Lägre än normalt resultatet av serumferritintestet kan vara av långvarig tarmkanalen blödning, medan lägre än normalt serumjärn resultat kan bero på graviditet eller rikliga menstruationer.

Vad är Ferritin?

Ferritin är ett protein som binder till järn. De flesta av kroppens järn bundet till ferritin. Ferritin påträffas i lever, skelettmuskel, mjälte och benmärg. Endast en liten mängd av ferritin påträffas i blodet. Blodnivån av ferritin visar hur mycket järn lagras i kroppen.

Varför Ferritin är viktig

Ferritinnivåer indikerar om anemi eller inflammation är närvarande. Testresultaten visar typ och orsaken till anemi. Blodprovet visar också om det finns för mycket järn eller att utvärdera hur väl järnterapi fungerar. Järn behövs även för röda blodkroppar.

Orsaker till Onormala Lab Results

Förhöjda ferritinnivåer kan indikera alkoholrelaterad leversjukdom, blyförgiftning, och Hodgkins lymfom. Täta blodtransfusioner kan också höja ferritinnivåer.

Inte alla anemier orsakar låga ferritinnivåer, dock. Hemolytisk anemi (från nedbrytning av röda blodkroppar) och megaloblastisk anemi (där röda blodkroppar är oregelbundet formade och förstorad) både höja ferritinnivåer.

Minskad ferritinnivåer kan orsakas av långvarig tarmkanalen blödning, undernäring och järnbristanemi. Rikliga menstruationer och otillräcklig absorption av näringsämnen från tarmarna orsakar också låga ferritinnivåer.

Normal Lab Resultat

Ferritinnivåer mäts i nanogram per milliliter (ng / ml). Normala nivåer hos män är 12-300 ng / ml. Normala värden i honor är 12-150 ng / ml.

En låg normal nivå kan ändå indikera brist på tillräckligt med järn, i vilket fall vårdgivare kan ordinera extra järn.

Hur testet är gjort

Ferritinnivåer testar genom att rita blod ur en ven med en liten nål. Ett tryckförband appliceras på överarmen för att göra venen sticker ut. Blodet överfördes in i en plast röd-toppad röret. Ett litet bandage appliceras sedan till platsen. De mest exakta resultat uppnås när patienten har fastat i åtta timmar.

Topp 10 järnrik mat

I lindriga fall kan vårdgivaren föreslår att konsumera mer mat rik på järn. WebMD konstaterar att följande livsmedel är de bästa källorna till järn: rött kött, äggula, mörkgröna bladgrönsaker som spenat och collards, och lever. Torkad frukt såsom plommon och russin, järnberikade flingor, kronärtskockor, bönor och linser är också bra källor till järn. Turkiet och kyckling inkråm, ostron, musslor och pilgrimsmusslor är också höga i järn. För bästa absorption, bör järnrik mat konsumeras tillsammans med mat rik på vitamin C, som citrusfrukter.

Specialiserade vitamintillskott bör inte tas utan läkares rekommendation, som järn toxicitet kan uppstå.

Användningsområden för ammoniak för att lindra klåda

Ammoniak är en vanlig ingrediens i många over-the-counter kliar krämer och mediciner. Ammoniak är ett effektivt botemedel mot klåda eftersom det är en bas. De flesta insektsbett och stick använder en sur formel som irriterar huden. Lägga basen över syran neutraliserar den och minskar smärtan inblandade med bettet. Dock är ammoniak oftast inte tillräckligt för att helt eliminera all smärta involverad med en tugga.

Maneter Stings

Ammoniak används ofta på maneter svider. Ammoniaken bör inte tillämpas rakt. En lösning av 1/4 del ammoniak till en del vatten är det bästa sättet att neutralisera sting. Applicera ammoniaklösning med en bomullstuss eller bomullspinne.

Ant Bites

Syran i ant bites kan lätt motverkas med en tillämpning av ammoniak. Med ant bites, finns det ingen anledning att späda ut ammoniak. Fukta en bomullstuss i ammoniak och badda den direkt på bettet. Om såret är öppet, kan ammoniak sting, så testa ett litet område innan slathering ammoniaken över hela området.

Bee Stings

Ammoniak används för att neutralisera bistick samt. Men det finns en viss debatt om effektiviteten i denna metod. Bistick inte sura som andra insektsstick och bett, utan snarare en proteinbaserad vätska. Ammoniak kan arbeta på att minska smärta i samband med bee strängar, men inte heller kan. Det skadar inte att prova det; tillämpa ammoniaken med en bomullstuss, som för en myra bita.

Myggbett

Myggbett stoppar klåda om en lösning av ammoniak anbringas över dem. Det är bäst att använda en utspädd form av ammoniak för myggbett, speciellt om de områden repas råa. Ammoniak får inte placeras på öppna sår. En blandning av 1/4 del ammoniak till 1 del vatten ska neutralisera klåda.

Husdjur

Ammoniak fungerar även neutralisera insektsbett för sällskapsdjur. Om en katt eller hund är biten av en myra, spindel, mygga eller någon annan insekt, kan ammoniak användas för att minska smärtan. Ammoniaken kommer också att minska klåda i samband med bettet, vilket kommer att hindra djur från att tugga på deras hud och skadar deras hår eller hud.

Hem botemedel för Klåda Powder

Även flera over-the-counter anti-itch rättsmedel är allmänt tillgängliga på ditt lokala apotek, kanske du letar efter en enkel lösning för att prova hemma. Bakpulver och havregryn kan ge dig lindring. Dessutom kan aromaterapi vara en enkel lösning för dig också. Det är dock viktigt att veta när dina symtom är allvarliga nog för att ringa din läkare.

Ingredienser

För att kontrollera klåda hemma, överväga att använda bakpulver. Du kan gnugga bakpulver på klådan, men du kan också hitta lindring genom att sätta en halv kopp bakpulver i ett badkar fullt med vatten. Blötlägg i denna lösning i cirka tjugo minuter, en gång dagligen tills klådan är lättad.

Du kan också använda bakpulver för att göra en anti-itch pasta. Blanda en matsked bakpulver med en liten mängd vatten och badda den på det drabbade området. Applicera efter behov.

Du kan också hitta befrielse från havregryn pulver. Du kan använda en över disk havregryn lösning i ett varmt bad för befrielse. Sådana produkter brukar använda kolloidalt havregryn och kommer inte täppa ditt avlopp. För att göra en liknande produkt hemma, använd en mixer eller matberedare och fint mala gammaldags Havregryn. Lägg om en kopp av den pulverformiga lösningen till varmt vatten. För extra lättnad, kan du också lägga till bakpulver eller till och eukalyptus eller peppareteriska oljor.

Aroma

Utöver anti-itch pulver, kan du också prova aromterapi för att lindra dina kliar symtom hemma. Valerie Ann Worwood, författare till "The Complete Book of eteriska oljor och aromaterapi," föreslår att lägga fem droppar antingen eukalyptus eller pepparmynta (eller en kombination av båda) till en tesked av en bas vegetabilisk olja, till exempel olivolja, jojoba eller druvkärneolja . Massage av lösningen på det drabbade området efter behov. Förvara lösningen i en mörk, glasflaska.

Doctor

Kontakta din läkare om du får hudutslag när du tar andra läkemedel. De "Läkarnas bok hem rättsmedel för kvinnor" säger att ibland läkemedel kan orsaka allergiska reaktioner som leder till kliande utslag.

Också, kontakta din läkare om, efter att ha använt huskurer, din utslag inte klara upp efter vecka, är så smärtsamt att det håller dig på natten klåda, utvecklar du blåsor, du har pus eller svullnad och / eller åtföljs av feber. För mycket klåda kan orsaka drabbade områden för att bli smittad. Leta efter gul eller vit vätska, svullnad och värme i det drabbade området.

Herbal Behandlingar för Klåda

För vissa människor är klåda mer än en hudirritation: Det kan vara ett tecken på ett kroniskt tillstånd. Eftersom repa kan göra en klåda värre och kan även leda till en infektion, kan naturläkemedel prövas.

Orsaker

Vanliga orsaker till klåda är torr hud, hud inflammationer från allergier eller solbränna, graviditet, eksem, parasitinfektioner, insektsbett och en reaktion på starka kemikalier som rengöringsmedel.

Förebyggande

Undvik torr hud genom att återfukta efter bad och dusch. Värme och fukt kan orsaka fukt och svett som kan göra dig klia ännu mer. Använd alltid solskyddsmedel när du är utomhus och bära handskar vid rengöring eller hantering av kemikalier. Kontrollera med din läkare om allergi mediciner eller infektioner. Undvik åtsittande kläder på natten.

Bygg Behandlingar

Det finns många hem behandlingar du kan prova, inklusive:

Intag en peppar bad. Pepparmynta kommer att lindra klådan och även hjälpa dig att slappna av.
Använda Vicks ånga gnugga för snabb lindring på små områden som kliar.
Blandning lika mängder kanel och honung till en pasta och tillämpa den på kliande områden.
Att sätta två koppar havregryn i ett badkar fyllt med ljummet vatten.
Blandning äppelcidervinäger med vatten och skölja kliande områden. Två teskedar ättika kan läggas till ditt badkar, eller så kan du hälla en kopp vit vinäger i badvattnet och blöt i fem till 10 minuter.
Att sätta aloe vera eller fiskleverolja på kliande fläckar.
Försöker en saltfri kost och lägga till livsmedel med vitamin E och C, betakaroten och zink.
Täcker området med en pasta gjord av kokosolja och limesaft.
Tillämpa vitamin E olja till klådan.
Blandning bakpulver med vatten till en pasta för att gälla för drabbade huden.
Tillämpa en kall kompress.
Blandning aloe vera, fiskleverolja, citronjuice, vitamin E olja och vetegroddsolja och sätta den på de drabbade områdena.
Bada eller torka området med kondenserad mjölk.

Kiropraktik Care för en klämd nerv

I kiropraktisk behandling, är en klämd nerv en subluxation eller felaktig inriktning av ryggraden som orsakar nerv irritation eller tryck. Det är en av de vanligaste orsakerna till nack-och ryggsmärta. Smärta, ömhet, domningar, brännande känsla och en stickande känsla i rygg, nacke, axlar, armar, händer, ben eller fötter är tecken på en klämd nerv. Kiropraktik vård för en klämd nerv är en av de mest effektiva behandlingarna eftersom det fokuserar på spinal justeringar för att främja läkning.

Hur en klämd nerv Inträffar

En klämd nerv avser den nerv som löper längs baksidan kotor. Det inträffar när nerven blir sträckt, komprimerad eller trängd på grund av en nedgång, ryggskada, ben sporrar, eller annat trauma mot ryggraden. Svårighetsgraden av en klämd nerv beror på omfattningen av förskjutning av kotor. Alla mängder av ryggraden förskjutning avbryter förmåga nervimpulser att kommunicera med kroppens organ, vävnader och celler. Som ett resultat av smärta eller obehag uppstår.

Varje nerv i kroppen kan bli klämd, men nacke och rygg är vanligast. Vardagliga rörelser såsom promenader eller stående med dålig hållning, vridning eller vrida kroppen olyckligt, eller vänder för snabbt kan orsaka en klämd nerv.

Hur Kiropraktik Care Hjälper Pinched Nerver

Medan traditionell sjukvård behandlar det område där smärtan är uppenbart, ser kiropraktik på hela kroppen. Detta tillvägagångssätt är särskilt användbart med en klämd nerv eftersom smärta kan förekomma i benet, men den skada som härstammar från baksidan. Kiropraktik vård beaktar också en persons allmänna välbefinnande och tar upp frågor som kan ha lett till klämd nerv.

Kiropraktik vård hjälper klämda nerver genom att minska sammandragning av nerven och avkopplande spända muskler i det drabbade området som orsakar smärta och inflammation. Detta görs genom en spinal justering, där kiropraktor använder sina händer för att tillämpa direkt tryck på klämd nerv. Det kan finnas flera tryckpunkter som kiropraktor kommer att arbeta på genom att flytta händerna i exakt vägbeskrivning.

Vad kiropraktor kommer att göra

Vid fastställande av kiropraktisk behandling för en klämd nerv börjar kiropraktor med en sjukdomshistoria, inklusive fysisk aktivitet som kan orsaka rygg trauma. En kombination av ortopediska, kinesiological, spinal, neurologiska och fysiska prov används för att bestämma läget för den klämmas nerv. Andra laboratorietester och bilddiagnostik kan förskrivas för att hjälpa till med diagnosen av problemet.

Efter att ha identifierat orsaken till klämd nerv, kiropraktor stakar ut en spinal mönster där spinal justeringar kommer att göras. Det finns flera behandlingsalternativ vägar kiropraktorn kan ta. Om klämd nerv är resultatet av en subluxation, kommer en total spinal justering minska trycket från nerven. För klämda nerver som orsakas av spända muskler, är en spinal justering av visst område gjort. Klämda nerver som orsakas av en traumatisk skada kan åtgärdas med en kombination av behandlingar, inklusive spinal justeringar tillsammans med en böjning bord som ger dragkraft till ryggraden under justeringen.

Ofta patienter börjar känna omedelbar hjälp efter första besöket, men ytterligare spinal justeringar kan behövas för att helt korrigera snedställning, förbättra nerv och ledfunktion och främja läkning av klämd nerv. Om en kurs av spinal justeringar under 3-6 besök är ineffektivt vid behandling av klämd nerv kan kiropraktorn inkorporera andra behandlingar, såsom ett ryggstöd, mjukdelsbehandling, dragkraft, funktionell elektrisk stimulering och sjukgymnastik.

Om klämd nerv är i ett område som får mycket arbete på grund av dagliga aktiviteter, kommer sannolikt att skapa ett schema för förebyggande besök och styrketräning övningar kiropraktor. Förutom att korrigera problem, spinal justeringar bidra till att upprätthålla hälsan hos din kropp.