Tonijn Allergie symptomen

Vis allergieën, waaronder tonijn, behoren tot de top vier oorzaken van voedselallergie kunnen optreden als een volwassene. Misschien een voedselallergie allen tijde ontwikkelen, en de symptomen kunnen variëren van mild tot levensbedreigend, afhankelijk van de ernst van de allergie en de blootstelling aan het voedsel. Volgens de Mayo Clinic en de American Academy of Allergy, Astma en Immunologie, tonijn allergie symptomen zijn zwellingen en anafylaxie.

Moeite met ademhalen

Een tonijn allergie kan ertoe leiden dat u kortademigheid, een loopneus of nasale en sinus congestie hebben na het eten van tonijn en producten.

Hives

U kunt na het eten van tonijn netelroos op uw gezicht of in uw mond en keel te ontwikkelen, maar ook op je huid en handen als je de tonijn aangeraakt voordat je het at.

Jeuk

Je lippen, tong, mond en keel kunnen jeukende na het eten van tonijn worden als u een tonijn allergie, en de jeuk kan onmiddellijk beginnen na de tonijn te eten.

Zwelling

Je lippen, mond, gezicht en keel zwellen op na het eten van tonijn worden als u een tonijn allergie, en dit symptoom kan medische zorg nodig hebben als het langer duurt dan een paar uur.

Tintelingen

U kunt tintelingen of een prikkelend gevoel in je lippen, tong en mond een paar minuten na het eten van tonijn merken als je een tonijn allergie.

Anafylaxie

Anafylaxie is een voorwaarde dat u zich kan ontwikkelen als uw allergie voor tonijn is ernstig, en tekens van het zijn: duizeligheid, lage bloeddruk, een zwakke pols, braken en verlies van bewustzijn.