Toekomstige Medicijnen & Behandeling voor Reumatoïde Artritis

Toekomstige Medicijnen & Behandeling voor Reumatoïde Artritis

Reumatoïde artritis is een pijnlijke aandoening waarbij het immuunsysteem beschadigt de gewrichten en bindweefsel. Het verschijnt meestal tussen de leeftijden van 35 en 50, maar het kan invloed hebben op mensen van alle leeftijden, en het is voor naar schatting ongeveer 1 procent van de bevolking wereldwijd. Het verloop van de ziekte kan mild, met slechts af en toe een flare-ups, of gestaag progressief zijn. De medicijnen die gebruikt worden om reumatoïde artritis te behandelen zijn onder andere antireumatische geneesmiddelen (DMARD's), dat langzaam de ziekte vooruitgang en niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's). Echter, nieuwe en betere medicijnen en behandelingen worden voortdurend gezocht.

Onderzoek

Met ingang van 2010 is veel onderzoek gedaan naar een nieuwe cytokine-remmer. Cytokine remmers gebruikt om reumatoïde artritis zijn een soort DMARD bekend als een biologische die specifieke eiwitten richt. TNF-remmers gericht op de cytokine tumor necrose factor alpha, betrokken bij ontsteking, terwijl IL-1 blokkers gericht interleukine-1, betrokken bij bot en kraakbeen vernietigen. De nieuwe biologische getest doel interleukine-17. Volgens John Gever in een 16 juni 2009 artikel in Medisch Nieuws, onderzoek geeft aan dat IL-17 "reguleert de activiteit van een groot aantal afweercellen, waarvan vele zijn sterk betrokken bij reumatoïde artritis." Het artikel meldt dat twee experimentele antilichamen gericht IL-17 veilig en effectief in afzonderlijke vroeg stadium van klinische proeven verschenen. De grotere studie, geleid door Mark Genovese, MD, van de Universiteit van Stanford, testte het antilichaam LY2439821 bij 77 patiënten. De studie, "LY2439821, een gehumaniseerd anti-interleukine-17 monoklonaal antilichaam, bij de behandeling van patiënten met reumatoïde artritis: Een fase I gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde, proof-of-concept study" is online gepubliceerd in Arthritis en reuma op 10 januari 2010.

Future Drugs

Een nieuwe klasse van DMARDs, hemel kinase remmers, zijn bijna klaar voor de markt. Het bedrijf AstroZeneca plannen aangekondigd om het dossier voor goedkeuring van hun orale geneesmiddel Fostamanitib of R788 in 2013 Sky kinase is een eiwit dat verantwoordelijk is voor de ontsteking. Zoals Denise Mann vermeld in Artritis Vandaag een placebo onderzoek van 189 patiënten met reumatoïde artritis voorgesteld die het nieuwe geneesmiddel in combinatie met oudere DMARD methotrexaat geregistreerd aanzienlijke verbeteringen in de toestand. De 2008 studie, "Behandeling van reumatoïde artritis met een Syk kinase inhibitor: twaalf weken, gerandomiseerde, placebo gecontroleerde studie," toonde ook R788 veilig zijn, met belangrijke bijwerkingen dosering en reversibel, volgens het artikel .

Andere behandelingen

Gezamenlijke injecties, ook wel gezamenlijke aspiratie, betrekken het injecteren van corticosteroïden in de gewrichten om de ontsteking te verminderen. Voordelen zijn onder andere een eenvoudige administratie met een bezoek aan het kantoor en minimale bijwerkingen van de dokter. De injecties bieden een veel snellere en meer krachtige vorm van ontsteking opluchting dan orale anti-inflammatoire middelen, zoals aspirine en andere NSAID's, en niet de maag niet irriteert, volgens William C. Shiel Jr, MD, FACP, facr in MedicineNet.

Nadelen

Mogelijk op korte termijn bijwerkingen van de gezamenlijke injectie omvatten pijn op de injectieplaats, verergering van de ontsteking in het geïnjecteerde gebied, lokale bloeden en bacteriële infectie. Bijwerkingen met het gebruik van de injectie op lange termijn kunnen zijn gewichtstoename, cataract en, in zeldzame gevallen, schade aan de botten van de grote gewrichten. Toch Dr Shiel concludeert dat "het algemeen van mening is dat laag, intermitterende doses corticosteroïden vormen weinig risico van significante bijwerkingen."

Significantie

Met nieuw onderzoek naar de oorzaken van reumatoïde artritis voortdurend wordt gedaan en nieuwe medicijnen in ontwikkeling, patiënten hebben reden om te hopen op betere behandelingen en een betere toekomst voor reumatoïde artritis.