Toekomstige implicaties van Granuloom Annulare


Granuloma annulare is een zeldzame chronische huidaandoening. Het wordt gekenmerkt door het optreden van "opgeheven, roodachtige of huidkleurige bultjes (laesies) die vorm belsignalen" meestal ledematen, volgens de Mayo Clinic.

Symptomen

Andere dan hun lelijke uiterlijk en, minder vaak, jeuk, granuloma annulare geen symptomen hebben en veroorzaakt geen langdurige gezondheidsproblemen. Voor de meeste patiënten de implicaties zijn psychologisch.

Behandeling

Vanwege de onaangename verschijning van de aandoening, vele patiënten medisch behandeling. Dermatologen gebruiken orale, geïnjecteerd of lokale corticosteroïden te helpen de laesies sneller genezen. Een andere behandeling is bekend als PUVA, die een combinatie van het medicijn psoraleen (P) met ultraviolette straling (UVA). Psoralen maakt de huid gevoeliger voor ultraviolette straling.

Prognose

Terwijl granuloma annulare is een onaantrekkelijke kwelling, het goede nieuws voor de patiënten is dat voor de meeste patiënten de letsels verdwijnen op hun eigen in een kwestie van maanden met weinig tot geen littekens. Sommige gevallen kan oplopen tot twee jaar duidelijk, maar de meeste patiënten niet ziet een heropleving van de aandoening. Ouderen kunnen de letsels hebben voor langer.