Tips voor spierpijn Relief

Tips voor spierpijn Relief

Spierpijn komen vaak voor en kan een of meer spiergroepen te betrekken. Voortvloeien uit een breed scala van oorzaken, kan spierpijn toeslaan zowat elk gebied van uw lichaam. Leer de manieren van omgaan met deze pijn en je zult sneller herstellen.

The Basics

Begin met de hand. Als je spieren pijn, wordt uw lichaam kan u geen borden waarschuwen. Besteed aandacht aan deze en ontspannen wanneer je lichaam, of een specifieke spiergroep, de oorzaak is van je verdriet. Blijf drukken als je in pijn en loopt u het risico van verdere schade lopen.

Neem een ​​over-the-counter pijnstiller zoals paracetamol of ibuprofen voor extra verlichting. Crèmes en balsems kan ook enige verlichting.

Na het geven van je lichaam voldoende tijd om te rusten, heel voorzichtig rekken het gebied, zorg ervoor dat u te snel bewegen.

Ijs of warmte

Solliciteer ijs voor zowel acute pijn, meestal gepaard gaande met zwelling en SLOW- ontwikkelen van chronische pijn. Ijs de ruimte voor 10 tot 15 minuten, zodat je huid de temperatuur weer normaal, en herhaal het proces. Dit kan gedurende de dag worden herhaald tot drie dagen.

Verwarm naast ijs alleen chronische blessures. Warmte zal zwelling en pijn in een acute blessure vergroten. Maar voor chronisch letsel, moet warmte worden gebruikt voor de training alleen om de elasticiteit te verhogen. Warmte is ook geschikt voor strakke spieren. Idealiter moet je vochtige warmte te gebruiken, zoals een natte, warme handdoek. Zoals met ijs, moet warmte worden gebruikt in bursts, 15 tot 20 minuten per keer.

Massage

Boek tijd met uw lokale masseuse. Als het gebied dat ongemak is vrij groot, kan een massage de beste optie voor verlichting bieden. Bedenk echter, dat er vele soorten massage. Zweedse massage, of een massage therapie, is zacht. Aromatherapie is ideaal voor spierpijn geassocieerd met stress. Er zijn ook deep tissue massage en Shiatsu, die verwant is aan acupunctuur. Thaise massage combineert massage met stretching.

Oefening

Train je pijnlijke spieren zachtjes naar herstel. Soms kunnen pijnlijke spieren opluchting ontvangen via low-impact uit te oefenen. Zwemmen is ideaal in deze categorie, evenals de zwaartekracht wordt tegengewerkt en minder stress is op de gewrichten geplaatst. Fietsen en wandelen zijn andere low-impact alternatieven. Vergeet niet om langzaam te beginnen. afhankelijk van welke oefening je kiest.

Dokter

Zie een arts als uw pijn langer duurt dan drie dagen. In deze gevallen is er een kans dat ernstiger letsel is opgetreden. Een arts kan de oorzaak van uw pijn te beoordelen en voor te schrijven indien nodig pijnstillers of u doorverwijzen naar een fysiotherapeut.