Tips voor ouders van depressieve kinderen

Tips voor ouders van depressieve kinderen

Depressie bij kinderen is pijnlijk. Gekenmerkt door aanhoudende verdriet, gevoelens van waardeloosheid en het onvermogen om geluk te voelen, depressie interfereert met dag-tot-dag-activiteiten van uw kind. Het is gemakkelijk om een ​​depressie te verwarren in kinderen met een slechte stemming of prikkelbaarheid. Deze emoties zijn een normaal onderdeel van het opgroeien. Maar ouders moeten niet vergeten dat in de kindertijd depressie, het slechte humeur nooit liften. Het blijft bestaan ​​en soms wordt nog erger.

Borden en symptomen van depressie

Vroegtijdige interventie is belangrijk als u vermoedt dat uw kind is depressief. Depressie is een echte ziekte en vereist professionele hulp. Val niet in de val van het geloven zal uw kind "van me afzetten." In feite blijkt uit onderzoek dat als depressie bij kinderen is onbehandeld, zal het blijven tot in de volwassenheid.

Typisch, als uw kind is depressief bent, zal beginnen om duidelijke veranderingen in het gedrag te merken. Bijvoorbeeld, je kind misschien gebruikt om veel tijd te spelen met vrienden door te brengen, maar nu geeft de voorkeur aan om alleen te zijn. Soms depressieve kinderen zullen handelen in de school, hebben leerproblemen of hun cijfers zullen beginnen te dalen.

Andere symptomen van depressie omvatten:

het zijn huilerig of huilen vaker verschijnen verdrietig of verveeld een groot deel van de tijd die weinig of geen interesse in favoriete activiteiten uiten van gevoelens van hopeloosheid die weinig of geen energie boos of prikkelbaar vaker worstelen met relaties en communicatie met klachten over lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en buikpijn moeite om zich te concentreren veranderende eet- en slaappatronen praten over weglopen met vermelding van zelfmoord of na te denken over de dood
Tenslotte depressief kinderen zijn ook meer kans om te experimenteren met drugs en alcohol dan degenen die niet depressief zijn. Als u vermoedt dat uw kind is depressief, praten met uw kinderarts. Hoogst waarschijnlijk zal hij of zij eerst uitsluiten dat een lichamelijke ziekte. Maar als er niets wordt gevonden, kan uw kinderarts u doorverwijzen naar een professionele geestelijke gezondheidszorg.

Inzicht Depressie van uw kind

Depressie is niet iets wat je voor te schamen. In feite is een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen in de wereld. Elk jaar worden meer dan 17 miljoen mensen getroffen. Bovendien is een in 33 kinderen kan depressie en één op acht tieners.

Ouders vragen zich vaak af of ze de schuld als hun kind is depressief. Hoewel het waar is dat een belangrijke 'life event', zoals een echtscheiding, een verandering in de scholen of een overlijden een rol speelt, depressie wordt meestal niet veroorzaakt door één gebeurtenis. Vele factoren dragen bij tot een depressie. Zo kunnen lagere niveaus van bepaalde chemicaliën in de hersenen, genetica, voorgeschreven medicijnen en chronische ziekten een rol spelen.

Helpen Uw Depressief Child

Depressie is zowel beangstigend en frustrerend. Maar met de juiste behandeling en uw steun, zal uw kind zich beter gaat voelen. Hieronder volgen enkele tips voor het helpen van uw depressieve kind te krijgen door deze periode in zijn of haar leven:

Accepteer dat je kind is depressief. Schreeuw niet, bekritiseren of vertel uw kind om "van me afzetten." Bieden inzicht, geduld en aanmoediging. Herinner uw kind regelmatig voor dat je er voor hem of haar. Depressieve kinderen voelen zich vaak niet geliefd. Hoorzitting liefdevolle verklaringen en gevoel ondersteund kan echt helpen. Luister goed, zonder oordeel, als je kind deelt zijn gevoelens. Het kan moeilijk zijn om een ​​aantal van de dingen die je kind te zeggen heeft te horen zijn, maar zijn gevoelens niet kleineren. Probeer om hoop en bemoediging te bieden zonder klinkende afgezaagd. Je wilt niet om gevoelens van mislukking verhogen. Doe jezelf niet misleiden door te geloven dat je kind is lui. Uit bed en huiswerk kost energie, en depressieve kinderen voelen uitgeput en ongeïnteresseerd in het leven om hen heen. Nog, moedig uw kind om door te volgen op verantwoordelijkheden. Bieden lof toen ze maakt de inspanning om een ​​taak te voltooien. Help uw kind actief blijven door deelname aan wandelingen of fietstochten met haar. Lichamelijke activiteit kan helpen verlichten van de symptomen van depressie. Stimuleren gezond eten. Zorg voor een goede, voedzame maaltijden. Gezonde voeding helpt bij het verbeteren van stemming. Zorg ervoor dat uw kind neemt voorgeschreven medicijnen op tijd en eventuele bijwerkingen aan uw arts meteen. Volg behandelplan van uw arts voor begeleiding of therapie. Met consistente counseling sessies zal helpen uw kind sneller te herstellen.
Tot slot, actie ondernemen als uw kind wordt behandeld voor depressie, maar wordt niet beter. Symptomen moeten afnemen in de tijd. Soms is het veranderen van medicatie is alles wat nodig is. Vergeet niet, depressie is een belangrijke risicofactor voor suïcidaal gedrag en aanhoudende of verergerende symptomen mag nooit worden genegeerd.