Tips voor het verbeteren van het geheugen

Het geheugen is de manier waarop het menselijk brein herinnert informatie die is ervaren of geleerd. Er zijn twee soorten geheugen: korte termijn en lange termijn. Gebieden van de hersenen, zoals de hippocampus, cerebrale cortex en de amygdala spelen de grootste rol in het verwerken van informatie en het opslaan van herinneringen. Leeftijd en stress kan de manier waarop we in staat zijn om informatie te herinneren bewerkstelligen. Ontdek wat u kunt doen om uw geheugen te verbeteren.

Tips voor het verbeteren van het geheugen bij kinderen

Volgens professor Susan Hallam van het Institute of Education van de Universiteit van Londen, kinderen die leren hoe je een instrument bespeelt niet alleen vergroot de linkerkant van hun hersenen, maar herinnerde zich ook bijna een vijfde meer informatie dan kinderen die niet muzikaal waren. Haar onderzoek beoordeling aan het ministerie voor Kinderen, Scholen en Gezinnen heeft de poging om muzikale programma's uit te breiden in Engeland gekatapulteerd. Stimuleer uw kind om een ​​muziekinstrument te spelen door hem muziek of hem naar een instrument winkel. Huur een instrument voor een maand om te zien hoe ze geniet van het voordat hij zich met één instrument. Inschrijven van uw kind in een naschoolse muziekprogramma als haar school er geen heeft. Veel recreatie centra bieden lessen voor kinderen. Help je kind vast een routine voor het beoefenen. Zie hoe gevoel van voldoening en het geheugen van uw kind wordt verbeterd door het spelen van een muziekinstrument.

Mental Oefenen

Volgens de Mayo Clinic, waarbij je je hersenen actief vereist enige mentale aerobics. Mentaal stimulerende activiteiten kan verbetering van het geheugen in alle facetten van het leven. Probeer het lezen van tot nadenken stemmende materialen of het leren over een onderwerp dat u interesseert. Oefenen steekproefsgewijs onderzoek. In plaats van te vertrouwen op het internet, kijk naar sommige boeken over geschiedenis, literatuur of biografie, of een how-to guide. Speel kruiswoordpuzzels. Zelfs het rijden op een andere manier naar het werk of thuis kan je geest te activeren en maak je meer geestelijk bedreven. Neem het op tegen de problemen die niet direct betrekking hebben op u, zoals vrijwilligerswerk bij een goed doel of het helpen bij een fundraiser.

Blijf georganiseerd

Logeren georganiseerd gaat hand in hand met de resterende gericht. Chaotische omgevingen kan een domper op het herinneren van toen om rekeningen, wat klusjes gedaan moeten worden en wanneer afspraken zijn te betalen. Organiseer uw huis. U kunt dit doen stap in één klap of start in kleine stappen: bijvoorbeeld elke week mee op een organisatorisch project. Koop archiefkasten om oude rekeningen, belastinginkomsten en alle andere belangrijke documenten gezet. Ga door het huis en gooien dingen die je niet gebruikt of niet nodig hebt. Koop grote plastic opbergbakken om papieren of belangrijke items in de garage te houden. In plaats van het gooien van rekeningen op de teller, het opzetten van online accounts om uw kabel, huur of elektrische rekeningen gehaald. Hang een kalender tot uw belangrijke afspraken laten zien.

Hoe meer georganiseerd je wordt, hoe minder je gedwongen wordt om te onthouden, die in je geest maakt ruimte vrij. Zelfs het hebben van een aangewezen plek die u plaatst uw huissleutels en portemonnee kan u toestaan ​​om zaken als sociale evenementen of werk-gerelateerde activiteiten te onthouden. Creëer een rustig leven thuis en zie hoe je in staat om dag-tot-dag zaken te onthouden zijn.