Tips voor het Leven met een bipolaire Echtgenoot

Leven met een bipolaire echtgenoot is erg moeilijk. Huwelijken waarbij een echtgenoot is bipolaire niet beschikt over een goede kans op succes. Verluidt, 90 procent van alle huwelijken waarin de ene echtgenoot is bipolaire mislukken. Het begrijpen van de ziekte, wat je kunt doen om een ​​echtgenoot die lijden aan een bipolaire stoornis en het verzorgen van jezelf zijn allemaal belangrijke stappen in het helpen van je huwelijk te overleven helpen. Beide partners hebben een verantwoordelijkheid voor het beheer van de ziekte. Het is gemakkelijk voor de gezonde echtgenoot om overweldigd te worden.

Een inleiding tot een bipolaire stoornis

In een bipolaire stoornis, een persoon vaak ervaart stemmingswisselingen van manie - een verhoogde, vaak euforisch gevoel - tot depressie. Een patiënt kan hypomanie, een mildere vorm van manie of dysfore manie, die een gemengde manie ervaren. In een gemengde episode, een patiënt symptomen van manie en depressie tegelijkertijd. Er zijn vier subtypen in het bipolaire spectrum: bipolaire I, bipolaire II, niet anders gespecificeerd (NOS) en cyclothymie, een mildere vorm van bipolaire II. De aandoening presenteert meestal in de adolescentie of de vroege volwassenheid, maar af en presenteert in de kindertijd.

Leven met een bipolaire Echtgenoot

Bipolaire stoornis kan sterk invaliderende voor de patiënt en moeilijk zijn of haar belangrijke anderen. Door het begrijpen van de ziekte en het maken van een aantal wijzigingen, kunt u uw echtgenoot en jezelf te helpen. Een van de belangrijkste vaardigheden te leren als je een bipolaire echtgenoot is de mogelijkheid om bipolaire triggers en symptomen te herkennen. Herkennen gedragingen die voortvloeien uit omgevingsfactoren versus gedragingen die voortvloeien uit de ziekte zelf is belangrijk. Het is belangrijk, maar ook, niet om iets van een bipolaire patiënt zegt of doet persoonlijk op. De mogelijkheid om uw emoties los te maken van de acties van een bipolaire persoon is de sleutel tot uw eigen emotionele welzijn.

Medicatie speelt een grote rol bij de stabiliteit van iemand met een bipolaire stoornis. Een van de gevaren van medicijnen is dat de persoon met een bipolaire stoornis wil vaak om te stoppen met de medicatie wanneer hij of zij begint met de positieve effecten van de medicatie te voelen. Zachtjes helpen uw echtgenoot herinneren dat de reden dat hij of zij is zo goed voelen is als gevolg van de medicatie is nuttig voor uw echtgenoot. Zo helpt ze blijven op hun medicatie.

Sommige koppels raden het maken van een lijst van symptomen van de bipolaire echtgenoot en proberen overeenstemming te bereiken over wanneer de bipolaire echtgenoot nodig heeft om hulp te zoeken. De gezonde echtgenoot uiteindelijk wordt het erg goed in het herkennen van de symptomen en kan een grote rol spelen in het helpen van de bipolaire echtgenoot hulp te zoeken. Als een paar gaat zitten en zorgt voor een plan van tevoren en houdt zich aan het plan, kan het helpen om beslissingen te nemen gemakkelijker voor de gezonde partner. Als de uitgaven is een probleem, moet gezond echtgenoten hun naam op alle financiële boekhouding te voeren en ook omgaan met de financiën. Beschouwen, maar ook, het geven van een volmacht om de gezonde goed echtgenoot, zodat hij kan beslissingen te nemen bij de bipolaire echtgenoot niet in staat is.

De zorg voor de mantelzorger

Net zoals je een bipolaire echtgenoot heeft een support team, dus doe je. Op zoek gaan naar ondersteuning van groepen, therapie, Internet message boards en e-maillijsten. Praat met familie en vrienden. Deelnemen aan activiteiten en belangen hebben uit de buurt van uw echtgenoot. Laat je niet worden opgeslokt door de ziekte. Laat je niet je leven alles over de ziekte. Probeer om een ​​stopcontact te vinden. Andere activiteiten en interesses zijn cruciaal voor het helpen je door de moeilijke tijden.