Tips voor gechloreerde paraffine Weekmakers

Ontwikkeld in de vroege jaren 1930, gechloreerde paraffine (CP) is een kunstmatige complex mengsel van polychloorbifenylen n-alkanen. De chlorering van CP kan variëren tussen 30 procent en 70 procent. CP's zijn over het algemeen onderverdeeld volgens hun koolstofketenlengte in korte, middellange en lange-keten CP's. Deze zijn gewoonlijk vloeibaar en vrijwel onoplosbaar in water. Solid CP's zijn gemaakt van langere keten paraffines en zijn meestal 70 procent tot 72 procent gechloreerde.

Fabricage

Vier belangrijke soorten CP worden vervaardigd en elk wordt bepaald door de lengte van de koolstofketen. Meest liquide CP's zijn als volgt samengesteld uit n-paraffine met ketting lengtes: kort (10 tot 13 koolstof moleculen), medium (14 tot 17 koolstof moleculen) en lang (18 tot 20 koolstof moleculen). Algemeen solide CP en wassen worden gemaakt met ketenlengten gemiddeld ongeveer 25 koolstofatomen moleculen.

Maakt gebruik van Paraffine Weekmakers

Tegenwoordig zijn meer dan 200 gechloreerde paraffine preparaten gebruikt in een groot aantal industriële toepassingen zoals vlamvertragers en weekmakers en additieven voor metaalbewerkingsvloeistoffen, kitten, verven, lijmen en coatings. CP's worden gebruikt als weekmakers in diverse producten, en ze flexibel maken polyvinylchloride (PVC) in buizen en hulpstukken, kunststof vloeren en kabelmantel.

Voordelen

Een groot voordeel van het gebruik van gechloreerde paraffine brandwerendheid. CP worden vaak gebruikt in plaats van fosfaat of broomhoudende brandvertragers. De meeste CP's zijn waarschijnlijk niet verdampen en worden beschouwd als chemisch inert (inactief).

Milieueffectrapportage en Verwijdering

CP lijkt niet obstructieve om de voedselketen te zijn, in tegenstelling tot verbindingen zoals polychloorbifenylen (PCB's). CP kan een risico vormen vanwege hun wijdverbreide gebruik. CP stabiliteit en langzame afbraak impliceren een hoog potentieel voor bioaccumulatie en moet worden teruggevorderd van afval en recycling waar mogelijk.