Tips voor een Seven Day Total Body Cleanse

Tips voor een Seven Day Total Body Cleanse

Een totale lichaam te reinigen is het beste voor ervaren "fasters," als het vereist consumeren geen vast voedsel voor maximaal zeven dagen. Deze zeven dagen totale lichaam te reinigen omvat het spoelen spijsvertering en verscheidene belangrijke organen: de dunne darm en colon, maag, lever, nieren, longen, lymfeknopen en de huid. Giftige stoffen uit ons voedsel, water en milieu is te vinden in zowat elke cel van het lichaam. Het reinigen hieronder beschreven zullen alle belangrijke probleemgebieden aan te pakken en u helpen om verfrist en vernieuwd voelen.

Essentials ...

Constantine Hering, de "vader van de Amerikaanse homeopathie," leerde dat genezing plaatsvindt vanaf de bovenkant van het lichaam naar de bodem, en van binnen naar buiten. De totale lichaam te reinigen volgt hetzelfde principe, eerst aan het diepste organen om de meest oppervlakkige, gericht op het reinigen van de bovenzijde van het lichaam en naar beneden werken. Voor deze reinigen heb je nodig:

Echinacea capsules of thee en gember etherische olie (lymfeklieren)
Rode klaver bloesem (longen)
Bromelaïne en cranberry (maag / nieren)
Mariadistel en citroen (lever en galblaas)
Cascara sagrada en aloë vera (darm / colon)
Een schone, droge kwast (huid)
Extra vitamine C
Biologische sesam massageolie

De dag voor aanvang deze snelle, eet licht, meestal groenten en fruit. Voordat u naar bed gaat, neem een ​​dosis (2-3 capsules) van de cascara sagrada om de dikke darm stimuleren. Voor de komende zeven dagen, verbruikt geen vast voedsel. Drink vooral heldere vloeistoffen (water of citroensap water) en kruidenthee.

DAG 1

Nadruk vandaag is de lymfeknopen, in de nek, keel en oksels. Lymfe is verfijnd bloed en heeft vergelijkbare functies. Naast het uitvoeren voedingsstoffen in het lichaam, is de afvoer voor zowel de bloed wegvoeren toxinen. Omdat het niet het hart niet gebruikt voor pompen, dit systeem is gebaseerd op oefening of beweging lymfe te verplaatsen in het lichaam. Na verloop van tijd, kunnen giftige opbouw in de lymfeknopen verzwakken de natuurlijke afweer.

Om het lymfestelsel en het immuunsysteem te stimuleren, beginnen met het nemen van de echinacea capsules vandaag. Neem een ​​of twee capsules driemaal, verdeeld over de dag. Gebruik 2-3 druppels van de gember etherische olie gemengd met ongeveer een eetlepel pure sesam of andere pure vervoerder olie en masseer in de nek, schouders en oksels gebieden. Voer deze twee of drie keer deze dag. Drink zoveel water, citroen water en / of kruidenthee als je kunt de hele dag door. Voorzien van een lange wandeling of twee keer deze dag naar de lymfatische vloeistof in beweging te houden.

DAG 2

Nadruk vandaag is de longen, die het transport van zuurstof in de bloedbaan. Veel van de toxinen we inademen rechtsaf Aanbevolen longen naar het bloed. De bronchioli zijn bekleed met slijm om veel van deze gifstoffen te absorberen, maar na verloop van tijd de longen verstopt kunnen worden, vooral als we leven in een sterk vervuilde omgeving, roken of het werk in een giftige omgeving.

Naar de longen gezond te houden, doe ademhalingsoefeningen elke dag. Een effectieve methode is de yoga-praktijk van Kapalbhati. Om Kapalbhati voeren, zitten in een comfortabele positie. Sluit de ogen, neem een ​​paar keer diep adem en ontspan. Vervolgens, adem diep door de neus, het vullen van de maag met lucht. Krachtig uitademen, met behulp van het middenrif en buikspieren om de lucht te verdrijven, dan snel inademen, opnieuw vullen van het lichaam met lucht. Herhaal dit met korte, snelle ademhaling. Deze pompwerking, net als een golven, helpt de longen wissen en stimuleren omloop. Voor de eerste oefening, probeer dan 20 herhalingen, dan werken tot 40 Na het voltooien van 2 of 3 sets, rustig zitten voor een moment, diep ademhalen. Kapalbhati kan een productieve hoest veroorzaken. Als dit gebeurt, te ontspannen en laat de longen op een natuurlijke manier te zuiveren.

Nogmaals, verbruiken alleen heldere vloeistoffen deze dag. Blijf de echinacea nemen, maar nu toe een of twee capsules van rode klaver bloesem kruid voor de luchtwegen te voeden. Blijven de gember massage en lange wandelingen.

DAG 3

De focus van vandaag is de maag en nieren. De maag is niet constant gevuld met zuur, zoals sommigen veronderstellen, maar blijft leeg tot voedsel of vloeistof wordt verbruikt. Vasten geeft de maag een pauze van de constante behoefte aan te vullen, te verwerven spijsverteringsenzymen, breken voedsel en leeg. Dit is de perfecte gelegenheid om het lichaam te voeden met wat extra spijsverteringsenzymen. Bromelaïne is een natuurlijk voorkomend enzym dat in verse ananas. Naast breken eiwitten, is een natuurlijke anti-inflammatoire.

De nieren, welk filter vloeistoffen, kunnen overvol en worden giftig. Cranberry is een nier reinigingsmiddel. Blijven om te drinken alleen heldere vloeistoffen deze dag, en neem de echinacea en rode klaver bloesem, maar voeg 1-2 capsules van cranberry en 1-2 capsules van bromelaïne om uw regime. Ga door met de gember massage, ademhalingsoefeningen en lange wandelingen.

DAG 4

De lever is het bloedfilter van het lichaam; het de neiging om vast te houden aan giftige stoffen en dus is een belangrijk orgaan om regelmatig te reinigen. De galblaas produceert gal en helpt breken vetten. Beide organen raken verzwakt door overmatige consumptie van suikers, vetten en andere items die de spijsvertering te belasten. Mariadistel reinigt het bloed en de lever. Lemon is ook reinigend en helpt bij de productie van gal stimuleren.

Verdere voorafgaande cyclus van dag 1 en 3, waaronder een of twee capsules van Echinacea, een of twee capsules van rode klaver bloesem, een of twee capsules van cranberry en een of twee capsules van bromelaïne; elke genomen drie keer per dag. Op deze dag, voeg 1 capsule van mariadistel, drie keer per dag om dit regime. Voel je vrij om deze ruimte uit en op verschillende tijdstippen gedurende de dag. Ga door met de gember massage, diepe ademhalingsoefeningen en lange wandelingen. Door deze dag, zal de honger voorbij, maar je moet doorgaan met water (bij voorkeur citroen water) te drinken gedurende de dag.

DAG 5

Aangezien de lever zich begint te zuiveren van toxines en de galblaas produceert gal, begint een grondige reiniging van de darmen en colon. Ga door met de bovenstaande kruiden regime, massage, ademhalingsoefeningen en wandelen routine. Begin de dag met het drinken van een glas warme citroen water om eliminatie te stimuleren. Als dit levert geen resultaat, neem een ​​warme, plain-water klysma. Herhaal indien nodig. Voordat u naar bed gaat, neem twee capsules van cascara sagrada om de dikke darm te reinigen. Zorg ervoor dat je voldoende water en zuivere kruidenthee te drinken gedurende de dag. Aloë kunnen worden genomen als een capsule, drie keer per dag, of een sap, een kopje drie keer per dag. Aloë sap is een verzachtende en kalmeert het spijsverteringskanaal.

Als de diepere gewortelde toxines van de dikke darm worden vrijgegeven, kunt u bepaalde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, buikkrampen, toegenomen eliminatie en zelfs stemmingswisselingen ervaren. Deze "healing crisis" zal verdwijnen tegen het einde van het reinigen. Doe het rustig aan en voldoende te rusten deze dag.

DAG 6

De huid is het grootste orgaan. Zoals de lever, het fungeert als een filter. Toxinen hun weg van de binnenkant van het lichaam naar buiten, kan acne of andere kleine uitbarstingen op de huid zien. Blijven de voorafgaande dagen 'regime vandaag en drink extra water. Haal een paar baden of douches, droog borstelen het hele lichaam voor het baden. Een schone, zachte borstel worden gebruikt. Begin bij het midden van het lichaam en borstel de huid voorzichtig van het hart, werken je weg naar de extremiteiten. Dit verwijdert dode huidcellen van de huid en stimuleert het lymfestelsel verder. Na het baden, massage een kleine hoeveelheid sesamolie in de huid om vocht vast.

Nogmaals, voel je vrij om de kruiden op verschillende tijdstippen te nemen gedurende de dag, zo lang als u het nemen van een totaal van een of twee capsules van Echinacea, een of twee capsules van rode klaver bloesem, een of twee capsules van cranberry, een of twee capsules van mariadistel, evenals een of twee capsules van bromelaïne drie keer per dag en twee tot drie kopjes van aloë vera sap (als getolereerd). Twee capsules van cascara kan weer voor het slapen gaan worden ingenomen.

DAG 7

Op deze laatste dag van het reinigen, drink alleen heldere vloeistoffen, met inbegrip van de aloë vera sap. Blijven de voorafgaande dagen 'herbal regime, massage, droog borstelen en baden, en een of twee lange wandelingen. Voeg 500 mg vitamine C drie keer per dag; voedt het immuunsysteem en werkt als een reinigingsmiddel. Nemen Vitamine C in uw normale dagelijkse vitamine regime.

Conclusie

Gemak terug in een "normale" dieet, dat vers fruit en groenten, volle granen, en een aantal magere eiwitten en natuurlijke oliën zou moeten omvatten. Blijven om veel water te drinken, neem Vitamine C, dagelijks oefenen en oefenen diepe ademhaling. Ook al zul je beginnen het eten van deze dag, blijven de kruiden-regime te nemen voor nog eens zeven tot 10 dagen. Dit is een uitdagende totale lichaam te reinigen, zelf dus belonen met gezond voedsel, frisse lucht en beweging, zuiver water en voldoende rust. Gebruik deze te reinigen of twee keer per jaar voor een optimale gezondheid. De beste tijden zijn net na de winter en zomervakantie.