Tips voor betere kwaliteit van de slaap

Tips voor betere kwaliteit van de slaap

Je bent niet alleen in de strijd voor een goede nachtrust. Werkschema's, de technologie en de hectiek van het moderne leven betekent minder uren van hoge kwaliteit van de slaap. Deze trend is zo alomtegenwoordig dat de National Sleep Foundation hebben 43 procent van de Amerikanen in de leeftijd tussen 30 en 45 zelden of nooit goed slapen tijdens de week. Niet alle aspecten van de kwaliteit van de slaap zijn buiten uw controle. Beoefenen van een goede slaaphygiëne kan de kwaliteit van je slaap en de algehele energie te verhogen.

Oefening strategisch

Je lichaam is als een machine die goed gebruik te maken en de oefening voor optimale prestaties vereist. Werken uw spieren, door middel van hardlopen, stevig wandelen of gewichtheffen, natuurlijk vermoeit je lichaam. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, oefenen in de late namiddag resulteert in een diepere, meer rustgevende slaap ervaring. Uit te werken in de ochtend ook een vliegende start van uw energie. Echter, je moet een sterke fysieke activiteit binnen twee uur na het slapen gaan te vermijden, omdat de stimulatie belemmert je vermogen om in slaap te vallen.

Vermijd Stimulating Foods

Grote hoeveelheden moeilijk te verteren voedingsmiddelen maagklachten hele nacht, met als gevolg een slechte kwaliteit van de slaap. Kruidige, zoete, vette en zure voedingsmiddelen al stimuleren de zintuigen van uw lichaam en moet worden vermeden binnen vier tot zes uur voor het slapen gaan. Als je merkt dat je wakker 's nachts honger, eet een kleine, voedzame snack voor het tandenpoetsen. Een glas melk en een paar volkoren crackers of een plakje kalkoen zal uw maag te vullen, zonder verzwarende uw spijsvertering.

Get Comfortabele in je bed

Je kunt niet verwachten om een ​​goede nachtrust te krijgen als je bent omringd door fysiek ongemak. Gebruik een zachte, natuurlijke vezels lakens op je bed, vooral als je een gevoelige huid of allergieën. Draag nonconstricting pyjama dat zal niet bos, rijden of kluwen als je rollen tijdens het slapen. Kies een kussen dat uw hoofd en nek goed ondersteunt zonder dat je te gooien of bijstellen gedurende de nacht, op zoek naar comfort.

Rustige slaapomgeving

Het maken van uw algehele slaapkamer omgeving rustig en slapen vriendelijk is even belangrijk als een comfortabel bed lakens en kussens. Beperk extern licht met zware gordijnen of jaloezieën. Houd je slaapkamer koel genoeg dus knuffelen onder de dekens goed voelt in plaats van verstikkend. Je zal niet goed slapen als je constant wakker met een bezwete nek en het afwerpen van de dekens. Zet op een ventilator of een witte ruis maker te blokkeren slaapstorende geluiden zoals auto's, buren of activiteit in een ander deel van uw huis.