Tips om Beat Vermoeidheid

Tips om Beat Vermoeidheid

Vermoeidheid kan een chronische en invaliderende symptoom van een gezondheidsprobleem of het kan eenvoudigweg het gevolg van levensstijl keuzes. In veel gevallen kan vermoeidheid worden verlicht met veranderingen in dieet en slaappatronen. Indien vermoeidheid langer dan enkele weken duurt, zou het resultaat van een medische aandoening die zorg nodig zijn. Om vermoeidheid te voorkomen, is het nodig dat een actief, gezond te blijven en waar mogelijk emotionele stressoren te beperken.

Verhoog aërobe activiteit

Een sedentaire levensstijl kan verhogen gevoelens van vermoeidheid. Aërobe activiteit kan een van de beste manieren om uitgeputte energie aan te vullen. Tijdens de oefening, het lichaam krijgt zuurstof die helpt de cellen te vernieuwen, verhoogt de immuniteit en verhoogt de energie. Zelfs een korte wandeling of fietstocht kan helpen elimineren vermoeidheid meteen. Echter, een regelmatige lichaamsbeweging programma is waarschijnlijk de beste verdediging. Medische deskundigen adviseren gewoonlijk 20 tot 30 minuten aërobe activiteit ten minste drie tot vijf keer per week. Indien nodig, klein beginnen en verhogen oefening in de tijd.

Limit Cafeïne

Na de eerste rush, kan cafeïne schade aanrichten op de bijnieren en verlaat het lichaam in een staat van vermoeidheid. Bovendien kan het verhogen verlangen naar suiker of het verlangen naar meer cafeïne. Elimineer de consumptie van koffie of begin de dag met decaf. Het beperken van cafeïne kan helpen stabiliseren slaappatronen en in stand houden van energie niveaus om de symptomen van vermoeidheid te minimaliseren. Ook het verminderen van cafeïne kan helpen cravings voor quick-fix-energie voedsel met veel suiker of lege koolhydraten te verminderen.

Beheer Moods

Artsen vermoeden vermoeidheid kan het gevolg zijn van emotionele onrust of stress zijn. Een stresshormoon - - in het lichaam werk, relaties, geld problemen of gezondheidsproblemen kan de hoeveelheid cortisol verhogen. Omgaan met interne of externe stressoren om een ​​consistent energie op peil te houden. Een dagelijkse praktijk van yoga, meditatie, luisteren naar rustgevende muziek of tijd doorbrengen in een rustige plek kan helpen het lichaam omgaan met stress. Zodra emotionele symptomen worden aangepakt, vermoeidheid vermindert meestal.

Eet een gezond dieet

Soms vermoeidheid eenvoudigweg het resultaat van een dieet met veel suiker, vet en verwerkte voedingsmiddelen. Zoals cafeïne, kan suiker een tijdelijke kick geven, maar uiteindelijk uitput energie en veroorzaakt vermoeidheid. Eet het behoud van voedsel, zoals volle granen, rauwe of licht gekookte groenten, en consumeren gezonde eiwitten, zoals vis, eieren of tofu. Het lichaam en de hersenen kunnen niet zonder eiwitten, vooral in de ochtend. Begin de dag met een ontbijt om de vermoeidheid die vaak optreedt in de late namiddag te voorkomen.