Tinnitus Therapie

Miljoenen mensen wereldwijd lijden aan tinnitus, een fluiten, suizen of zoemen in de oren die niet wordt veroorzaakt door een externe bron. Volgens de American Tinnitus Association, ten minste 50 miljoen mensen lijden aan tinnitus of heeft geleden aan in het verleden. Voor 2 miljoen patiënten, tinnitus veroorzaakt problemen met hun baan, gezin en relaties of met hun slaap. Een remedie is nog niet beschikbaar, maar veel van de mensen met tinnitus zijn het vinden van opluchting door Neuromonics therapie.

Neuromonics

Traditionele geluid therapieën gebruiken geluiden uit de omgeving te overstemmen de tinnitus. Ze gebruiken meestal breedband ruis, die klinkt als een gehoorapparaat geluid, wind of een douche. Neuromonics is een muziek-therapie. Gebruikt New Age en barokmuziek, evenals sommige breedband ruis het proces van neuroplasticiteit, een proces dat probeert de hersenen te leren de zoemend in het oor negeren stimuleren. De muziek brengt verlichting van de pijn aan tinnitus patiënten en ook verlaagt de hartslag en de ademhaling.

Hoe het werkt

New Age of barokmuziek wordt afgespeeld voor de patiënt gedurende twee uur per dag gedurende ongeveer een half jaar. De muziek wordt aangepast voor gehoor niveau van elke persoon. De eerste fase heeft betrekking op ongeveer twee maanden gedurende welke tijd breedband geluiden worden gespeeld met de muziek. Een signaal wordt afgegeven aan de persoon blijven scherpstelt op zijn tinnitus en hem kalmeren. In de tweede fase wordt de breedband ruis verwijderd. Deze fase duurt ongeveer vier maanden. Met de breedband ruis gegaan, ervaart de patiënt tinnitus voor korte perioden tot hij ongevoelig voor het wordt.

De Resultaten

Het uiteindelijke doel van Neuromonics behandeling van tinnitus is dat door muziektherapie, zal de patiënt leren de zoemend in de oren, die wordt bereikt door neuroplasticiteit en het vermogen van het brein te veranderen negeren. De patiënt houdt het geluidssysteem, of Oasis, nadat de behandeling is beëindigd, zodat hij kan zijn indien de tinnitus laait weer luisteren. De muziektherapie is succesvol in het verbeteren van veel patiënten 'emotionele welzijn en hen te helpen om te ontspannen geweest. Ook verminderde angst voor veel patiënten. De belangrijkste prestatie van de tinnitus-therapie is geweest om preoccupatie van de patiënt te verlichten met de tinnitus symptomen, zodat hij nauwelijks merkt dat het er is.