Ting at bruge til at hypnotisere nogen

Hypnose er en fokuseret, trance-lignende tilstand i sindet. I modsætning til populær tro, et emne under hypnose er ikke i søvn, men i en øget tilstand af bevidsthed. Desuden kan et emne ikke placeres under hypnose mod sin vilje. Der er forskellige stilarter af hypnose, og terapeuter bruge forskellige værktøjer til at fremkalde den hypnotiske tilstand. Patienterne kan endda lære at hypnotisere sig selv; meditation er en form for selvhypnose. En konstant er, at emnet skal lempes for at komme ind i en hypnotisk tilstand, og der er flere værktøjer, der kan hjælpe med at nå dette mål.

Hypnotiske Lyde

Fokus på en rytmisk lyd, som en metronom eller tikkende ur, kan stille sind og hjælpe emnet indtaste en afslappet tilstand. Der er også meditativ musik, der inkorporerer toner, for at hjælpe lytteren stille hendes bevidste sind ved at fokusere på musikken. Chanting kan også hjælpe emnet slappe af og yoga meditation bruger chants eller mantraer, at nå et højere mentale tilstand.

Hypnotic Visuals

Fokus på en repetitiv visuelt, ligesom en svingende pendul, har samme virkning som gentagne lyde. Ved at indsnævre fokus, emne quiets sin mening og går ind i en afslappet tilstand. Arytmiske grafik, ligesom fisk kampvogne og kalejdoskop billeder er også afslappende og hjælpe med at fremkalde en hypnotisk tilstand. Selv noget så simpelt som et blinkende digitalt ur kan fremkalde en hypnotisk tilstand.

Guidet meditation

Aktivering af fagets fantasi, guidet meditation bruger talt billedsprog at føre emnet ind i en afslappet tilstand. Emnet kan vejlede sig selv, eller gør det ved hjælp af en terapeut. Vejledningen giver minimale detaljer og lader emnet udfylde de tomme felter. For eksempel kan den vejledning sige "Du er til fods gennem skoven ..." og emnet mentalt fylder i detaljerne. I andre tilfælde kan guiden have motivet fokus på hans vejrtrækning og har hvert åndedrag fører til et andet niveau af afslapning.

Rytmiske bevægelser og Touch

Blid vuggende og swingende vil begge lulle et motiv i en afslappet tilstand. Som med alle andre hypnotiske værktøjer, er hensigten at give et enkelt fokuspunkt, så motivet kan tune ud distraktioner. Blid berøring, såsom at gnide hænderne eller over skuldrene, giver også en taktil fokuspunkt og stilner sindet.