Tien tips voor Meatless Maaltijden

Het eten van vleesloze maaltijden kunnen een gezonde en rendabele zet. Vegetarische gerechten zijn over het algemeen laag in verzadigd vet en cholesterol, maar wat planning nodig is om ervoor te zorgen dat ze goed afgerond. Bij het maken van vleesloze maaltijden, is het belangrijk om te focussen op het opnemen van voedingsstoffen vaak gevonden in dierlijke producten uit andere bronnen.

Eiwitvervangingstherapie

Bij het koken van vleesloze maaltijden, het is heel belangrijk om eiwitbronnen bevatten. Naast vlees, wordt eiwit in eieren, zuivelproducten, bonen, noten, notenpasta, quinoa, erwten en soja. Je kan hebben om meer van deze items te eten om een ​​hoeveelheid eiwit dat gelijkwaardig is aan dat in vlees te krijgen; bijvoorbeeld, een kwart-kop gekookte bonen dezelfde hoeveelheid eiwit als één ounce vlees.

Soja Alternatieven

Bekijk soja alternatieven voor vlees. Er zijn vele types van vegetarische burgers, soja kip en hot dogs, en faux gemalen vlees in supermarkten. Verwerkte sojaproducten moet echt niet elke dag worden geconsumeerd, maar ze maken een geweldige snelle maaltijd een paar keer per week. De meeste van deze producten moeten gewoon door verwarmen voor het opdienen.

Iron-Rich Foods

Veel mensen die vleesloze maaltijden op regelmatige basis te eten kunnen vinden dat ze ijzertekort. Boost het ijzergehalte van vegetarische maaltijden door te dienen donkergroene bladgroenten zoals boerenkool, raapstelen en spinazie; bruine bonen; havermout; linzen en volkoren producten. Verrijkte ontbijtgranen bevatten over het algemeen een behoorlijke hoeveelheid ijzer als goed; overwegen een kom samen met eieren en toast voor een vleesloze ontbijt.

Goede vetten

Vleesloze maaltijden kunnen nog steeds zeer ongezond als zij omvatten ingrediënten die rijk verzadigd vet. Vele malen, mensen doordrenken vleesloze gerechten in kaas, roomsaus en boter. Gebruik noten, olijfolie, avocado's en vetarme zuivelproducten aan smaak en gezonde onverzadigde vetten toe te voegen aan vleesloze gerechten.

Krijg Calcium

Veel vleesloze maaltijden zijn laag in calcium, een mineraal essentieel voor uw gezondheid. Omvatten een portie zuivel of op basis van soja yoghurt, melk en kaas in vleesloze gerechten. Voor een extra boost, voeg een kant van bladgroenten, wat tofu of een portie calcium verrijkte vruchtensappen.

Vitamine B-12

Vitamine B-12 wordt vooral gevonden in dierlijke producten, en een tekort aan deze voedingsstof kan een verscheidenheid aan aandoeningen, waaronder bloedarmoede veroorzaken. Onder andere vitamine B-12 in vleesloze maaltijden door het toevoegen van zuivelproducten en eieren aan de gerechten. Verrijkte granen zijn ook een goede bron van deze essentiële vitamine. Degenen die overwegen te gaan volledig vegetarisch moet kijken naar het nemen van een dagelijkse vitamine B-12 supplement.

Zink

Zink helpt de werking van het immuunsysteem, en het is van vitaal belang om een ​​dagelijks dieet. Vleesloze maaltijden moet altijd zijn voorzien van een solide bron van zink, zoals bonen, tarwekiemen en pompoenpitten. Veel mensen vinden dat dit een van de moeilijkste aspecten bereiden evenwicht vleesloze maaltijden, maar het kan zo eenvoudig bedienen van een paar eetlepels hummus of een granola zijn.

Kleurrijke platen

Om optimaal uitgebalanceerd zijn, moet vleesloze maaltijden een verscheidenheid aan ingrediënten bevatten. Zorg ervoor dat de plaat staat vol met kleurrijke groenten en fruit. Hebben een eiwitbron en een portie volkoren, zoals bruine rijst of volkoren pasta.

Nieuwe Keukens

Om vleesloze maaltijden te houden van het krijgen saai, vertakken. Veel gerechten, zoals het Midden-Oosten, de Indische en Thaise, hebben vleesloze gerechten in hun fundamentele repertoire. Probeer karakteristieke gerechten, hetzij door het bestellen van hen in een restaurant of koken ze thuis. Nieuwe smaken zal vleesloze maaltijden fris en spannend te houden.

Recept Substitutie

Going vleesloze betekent niet dat je niet stil kan uw favoriete maaltijden. Het maken van vegetarische versies van recepten is eenvoudig. Plaatsvervanger op basis van soja vleesproducten, tofu of bonen voor het vlees in deze gerechten, of gewoon laten het vlees uit geheel en voeg in meer groenten.