Thyreoïditis en het effect op de huid

Thyreoïditis en het effect op de huid

Thyroiditis een ontsteking van de schildklier. Deze aandoening kan erfelijk of veroorzaakt door een virus of bacterie. Wanneer de schildklier ontstoken raakt, veroorzaakt een overmatige hoeveelheid thyroxine (T4), het hormoon door de schildklier, overhaast de bloedbaan. Overtollige thyroxine vertelt de schildklier te stoppen met het maken van het hormoon. Hypothyreoïdie, of traag werkende schildklier, is het resultaat. Een traag werkende schildklier veroorzaakt elke lichamelijke functie te vertragen. Hoewel sommige met hypothyreoïdie geen symptomen kunnen hebben, kan de ziekte een aantal symptomen die de huid aantasten produceren.

Soorten Thyroiditis

De meest voorkomende vorm van thyreoïditis is de ziekte van Hashimoto, een erfelijke aandoening. Subacute thyroiditis, ook bekend als DeQuervain thyroiditis, wordt veroorzaakt door een virale infectie en veroorzaakt ernstige nekpijn en koorts. Het derde type is stil thyroiditis, waarbij de schildklier wordt enigszins vergroot en kan onopgemerkt blijven. Postpartum thyreoïditis, dat plaatsvindt na een baby geboren is, is een vorm van stille thyreoïditis. Acute thyreoditis produceert symptomen zoals een rode, hete gezwollen nek en een ziek gevoel.

Droge, ruwe huid

Droge, ruwe huid kan een symptoom zijn van een traag werkende schildklier, of de ziekte van Hashimoto, vernoemd naar de Japanse arts die hem geïdentificeerd. De schildklier regelt de werking van het lichaam en een traag werkende bijvoorbeeld de productie van olie waardoor de huid zeer droog remmen.

Bleke huid

Een traag werkende schildklier zal stofwisseling te vertragen. Alle lichamelijke processen draaien langzamer, met inbegrip van de bloedcirculatie. De huid kan vaal worden als de bloedsomloop wordt afgeremd door een traag werkende schildklier.

Geelzucht

Een gele tint aan de huid, geelzucht, verschijnt soms in kinderen met hypothyreoïdie. Er zijn weinig tekenen van hypothyroïdie bij zuigelingen, dus is het belangrijk om te controleren op geelzucht en onderzoeken vermoede ziekte.

Rode, gezwollen huid

Rood, gezwollen huid is een teken van ontsteking. Een arts zal meestal een antibioticum voorschrijven om de infectie veroorzaakt een ontsteking van de schildklier en aspirine of ibuprofen te doden om de ontsteking te verminderen.

Geel Stoten

Verhoogd, gelige bultjes kunnen verschijnen bij kinderen van wie hypothyreoïdie is onopgemerkt gegaan en bereikte een vergevorderd stadium. De gele hobbels zijn een ophoping van cholesterol die ontstaan ​​doordat de vertraagde metabolisme niet verwijdert weinig cholesterol uit het bloed. Kinderen die van onbehandelde hypothyreoïdie leed kan kort zijn, lijken opgeblazen en kan een lager dan gemiddelde intelligentie hebben.