Thuis Relief voor een ingegroeide teennagel

Een ingegroeide teennagel ontstaat wanneer de zijkant of hoek van een teennagel, meestal van de grote teen, groeit in de zachte deel van de huid. Dit resulteert in zwelling, roodheid en pijn, en kan mogelijk leiden tot een infectie. Hoewel ernstige gevallen medische behandeling vereisen, zoals antibiotica, kunnen de meeste ingegroeide teennagels worden behandeld door middel van eenvoudige levensstijl en at-home remedies.

Oorzaken en symptomen

Mogelijke oorzaken van een ingegroeide teennagel onder andere het dragen van schoenen die te strak en de menigte je tenen, het snijden van de teennagels met een curve in plaats van dwars, het snijden van de teennagels te kort en schade voor de teennagel.

Het belangrijkste symptoom van een ingegroeide teennagel zwelling en roodheid gepaard met pijn aan weerszijden van de nagel. De andere mogelijke symptoom is het verschijnen van pus, die wijzen op een infectie, die medische behandeling vereist kunnen zijn.

Thuisbehandeling

Als uw ingegroeide teennagel is mild en lijkt niet te worden besmet, kunnen de volgende at-home en lifestyle remedies enige verlichting te bieden:

Probeer weken uw voet in warm water gedurende 15 tot 20 minuten, drie tot vier keer per dag. Niet alleen heeft dit helpen verlichten pijn en zwelling, maar het maakt de nagel zachter, waardoor het makkelijker te tillen.

Na het weken, schuif een nagelvijl onder het ingegroeide deel van de nagel en til hem op. Plaats een klein stukje van katoen onder de nagel om het te houden op zijn plaats, waardoor het de kans om goed en het makkelijker maken om trim.The katoen moet worden vervangen op een dagelijkse basis, totdat de ontsteking en pijn is verdwenen groeien.

Een over-the-counter pijnstiller kan een beetje verlichting van de zwelling en pijn. Voorbeelden omvatten ibuprofen en acetaminophen.

Draag comfortabele schoenen die niet plaatsen te veel druk op de tenen. Dit helpt niet alleen het voorkomen van toekomstige ingegroeide teennagels, maar geeft de huidige ingegroeide teennagel een kans om te genezen zonder inmenging. Open-toed schoenen en sandalen zijn aanbevolen tijdens het genezingsproces.

Als uw symptomen niet opruimen na de implementatie van deze behandelingen, dient direct uw arts te raadplegen.