Thoracic Bulging Disc Behandling

En bröst skiva bula --- även kallad en bröstkorg diskbråck --- sker i mitten till övre delen av ryggen när den geléliknande ämne i en skiva börjar skjuta ut från lager av bindväv runt skivan. En bröstkorg skiva utbuktning kan orsakas av ett antal långvariga verksamhet och kan vara ganska obehagligt. Bröstkorg skiv utbuktningar behandlas genom en serie av physiotherapies som främjar förflyttningen av utbuktande skivan tillbaka till sitt ursprungliga läge.

Thoracic Disc Bulge Symptom

Bröstkorg skiva bula symtom orsakas av repetitiva aktiviteter som slouching samt aktiviteter som kräver att du håller armarna ut framför dig till exempel vid bilkörning.

På grund av bristen på nervrötter i mitten bak som förser armar och ben, är bröstskiv bula symptom lokaliserade till baksidan och sidan av kroppen där roten till problemet ligger. Medan lokaliserad, kan obehag vara måttlig till akut och stråla runt till bröstkorgen. I vissa fall skiv utbuktning kan sätta press på ryggraden i sig som kan orsaka svaghet eller smärta i höfter och ben.

Thoracic Disc bucklan Behandling

Om du har någon av de bröstkorg skiva bula symtom ska du kontakta din läkare för att uppnå en djupare bestämning av ditt tillstånd. Om din läkare misstänker en bröstkorg skiva utbuktning, får de ange en MR-undersökning av hela ryggraden för att tydligt se var problempunkterna.

När en bröstkorg skiva bula bekräftas då bröst skivan bula behandling kan påbörjas. Din läkare kommer sannolikt att försöka stoppa inflammation och smärta omedelbart med kortison steroidinjektioner i den region där skivan bula inträffar. Dessutom kan de rekommendera över disk antiinflammatoriska läkemedel såsom Aleve eller något starkare beroende på mängd smärta. Applicera en kylklamp det drabbade området i 20 minuters intervaller var 4-6 timmar som behövs för att bidra till att minska svullnad och smärta.

Fråga din läkare om att se en sjukgymnast som kan hjälpa dig med sträckor och övningar som kommer att minska trycket på bröst skivan bula och minska din totala obehag. Vila i flera dagar för att säkerställa din bröstkorg skiva bula behandling har tid att arbeta och så att du inte förvärrar det inflammerade området.

Om dessa behandlingar inte fungerar kan du ha möjlighet att kirurgi. Microdecompressive endoskopisk bröstkorg discectomy med en laser är en typ av operation som används för att fastställa en bröstkorg skiva bula. Microdecompressive endoskopisk bröstkorg discectomy är ett minimalt invasiv förfarande som använder en laser för att skära bort en del av den felande skivan därmed minska trycket på omgivande nerver.

Ta en konservativ hållning och diskutera alla eventuella bröstkorg skiva bula behandlingsalternativ med din läkare.