Therapie voor een maligne melanoom

Maligne melanoom is een huidkanker die begint in melanocyten, de huid cellen die pigment. De kanker kan worden gediagnosticeerd stadium 0 tot IV, afhankelijk van hoe diep de tumor gegroeid in de huid, en als de kanker is uitgezaaid door het lymfestelsel. Er zijn vier standaard behandelingen en therapie via klinische studies getest.

Chirurgische therapie

Het verwijderen van de abnormale cellen door een operatie is de eerste cursus van actie bij de behandeling van maligne melanoom. De hoeveelheid en de locatie verwijderd is afhankelijk van hoe ver de kanker gevorderd is geworden. Het gedeelte verwijderd kan gewoon de tumor en de normale omringende cellen; dit heet een lokale excisie. Een brede lokale excisie kan al of niet verwijderen van een betrokken lymfeklieren naast de tumor en normale omringende cellen. Een lymfadenectomie kan worden uitgevoerd om te onderzoeken of kanker is uitgezaaid naar de nabijgelegen lymfeklieren van het melanoom. Vaak kunnen latere stadia van melanoma huidtransplantatie nodig na de operatie om het gedeelte van de huid dat is verwijderd dekken.

Radiation Therapy

Het doel van radiotherapie is om te doden en remmen kanker via straling, gewoonlijk in de vorm van röntgenstraling. Straling kan buiten het lichaam of in het lichaam worden toegediend. Straling heeft het voordeel dat recht te zijn gericht wanneer het melanoom zich bevindt.

Biologische therapie

Met maatregelen om het immuunsysteem te stimuleren, waardoor het immuunsysteem beter gevechten kanker wordt genoemd biologische therapie (of Biotherapie of immunotherapie). Het immuunsysteem kan worden gemanipuleerd om de melanoom harder en directer bestrijden.

Chemotherapie

Het gebruik van medicijnen ter bestrijding van kanker wordt genoemd chemotherapie. Met een maligne melanoom, zijn er verschillende manieren chemotherapie worden toegediend. Als melanoom is gelegen op een arm of been, kan een hyperthermische geïsoleerde ledemaat perfusie worden volgens de National Cancer Institute. De geneesmiddelen worden geïnjecteerd in de bloedstroom in de omgeving van de tumor en een tourniquet wordt toegepast op de medicatie van de omgeving zoveel mogelijk te houden. Chemotherapie kan ook systemisch worden toegediend (oraal of intraveneus).

Chemotherapie kan worden gebruikt in combinatie met andere therapieën. Het wordt algemeen gebruikt in latere stadia van maligne melanoom.

Clinical Trials

Klinische studies bestuderen de effectiviteit van nieuwe behandelingen vergeleken met standaardbehandelingen. Volgens het National Cancer Institute, kunnen deelnemers in klinische onderzoeken standaardbehandeling of nieuwe behandeling en kan zijn proeven op enig moment ontvangt gedurende het behandelingsproces, afhankelijk van het specifieke proces.