Theorieën van Nursing

In de afgelopen eeuw is de verpleging uitgegroeid tot een van de meest gevarieerde van alle beroepen in de gezondheidszorg. De beweging in de richting op basis van theorie verpleegkundige praktijk heeft de vaardigheid van de verpleging in beeld gebracht als een academische discipline en beroep. De studie van de verpleging theorieën kan helpen de verpleegkunde student begrijpt het veld uit meerdere invalshoeken en kan hun de mogelijkheid om hun eigen begrip te formuleren van wat het betekent om een ​​verpleegkundige en hoe hun acties, begrip en toewijding van alle passen in zijn wat verpleging is echt Alles over: patiëntenzorg.

Nursing Theorie op het werk

Alle verpleging theorieën hebben een aantal essentiële werkende onderdelen. Zij moeten een beoordelingsmethode onder aan de individuele behoeften van een patiënt en een werkwijze voor het meten en uitvoering van passende patiëntenzorg bepalen. Deze theorieën worden gebruikt om te beschrijven, te verspreiden, te ontwikkelen en te gebruiken vorige en huidige kennis in de verpleging. In de afgelopen 20 jaar heeft het beroep van verpleegkundige erkende vier niveaus van Nursing Theorie: Praktijk Theorie, Midden-Range Theory, Grote Theorie en metatheorie.

Vier niveaus van Nursing Theorie

Praktijk Theorie traceert de schets voor de verpleegkundige praktijk. De doelstellingen en maatregelen worden ingesteld om specifieke doelstellingen te voldoen. Er zijn vier stappen in de ontwikkeling van de Praktische theorie, welke factor isolerende factor verband, situatie met betrekking en situatie producerende control.

Midden Range Theory heeft een sterkere relatie met onderzoek en praktijk. Het zorgen voor de verpleegkunde student met 'het beste van twee werelden, "abstract genoeg wetenschappelijk interessant te zijn en gemakkelijk toepasbaar in de verpleegkundige praktijk.

Grote Theorie richt zich op de mondiaal perspectief en concepten dat is het raamwerk dat breed perspectief voor de verpleegkundige praktijk bepaalt.

Meta-theorie is het hoogste niveau van de theorie, dat is abstract en niet makkelijk te toetsen. Het biedt de betekenissen en structuren verbindende gebeurtenissen en situaties geobserveerd door verpleegkundigen wereldwijd.

Het geven van het beroep van verpleegkundige een gezondere Outlook

Er zijn meer dan 25 verpleging theoretici die belangrijke bijdragen op het gebied van de verpleging hebben gemaakt. We nemen een snelle blik op slechts een paar:

Betty Neuman ontwikkelde het Neuman Systems Model in 1970 aan de Universiteit van Californië, Los Angeles. Het is een model ontwikkeld als een manier om de inleidende verpleging cursussen aan studenten verpleegkunde leren. Het doel van het Neuman Systems Model is een holistisch overzicht van de psychologische, fysiologische, ontwikkelings-en sociaal-culturele ontwikkelingsaspecten van de mens te voorzien.

Jean Watson ontwikkelde de theorie van de menselijke Caring tussen 1975 en 1979. Deze theorie brengt betekenis en focus om de verpleging als een opkomende discipline en een duidelijke beroep in de gezondheidszorg met zijn eigen unieke waarden, kennis en praktijken.

Dorothea Orem's Self-Care Deficit Nursing Theorie komt van haar overtuiging dat mensen het vermogen hebben om de zorg voor zichzelf en hun personen ten laste. Haar theorie verklaart dat de verpleegkundige moeten leveren de care-patiënten nodig hebben wanneer ze niet voor zichzelf kunnen zorgen.

Ida Jean Orlando (Pelletier) ontwikkelde haar theorie in de late jaren 1950 uit haar observaties ze gedocumenteerd tussen verpleegkundigen en patiënten. Ze formuleerde de Deliberative Nursing Process, die helpt verpleegkundigen vinden van de aard van de nood van een patiënt met behulp van hun perceptie, gedachten over de perceptie en de ware betekenis van het gedrag van een patiënt.

Nursing First Lady: Florence Nightingale

We kunnen niet spreken over verpleging theoretici en niet erkennen van Florence Nightingale. Ze wordt beschouwd als de eerste verpleging theoreticus zijn. Haar verpleging notities in 1860 werd de ware basis van verpleegkundig onderzoek en praktijk. Deze notities, met de titel "Opmerkingen over Nursing: Wat het is, wat niet is," vermeld een aantal van haar theorieën die diende als basis voor de verpleegkundige praktijk toen en worden nog steeds gebruikt. Overtuigingen van Florence Nightingale over verpleegkunde hebben het beroep van verpleegkundige voor meer dan 150 jaar beïnvloed. Zij was de eerste die de verpleegkundige zien als meer dan een simpel 'ja-mevrouw "het uitvoeren van de opdrachten van de arts, maar in plaats daarvan een verzorger die invloed op het milieu aan het algemene welzijn van de patiënt moet verrichten.

Met behulp van Nursing Theorieën van het verleden in de gezondheidszorg Vandaag

Zo veel aspecten van het beroep is veranderd sinds Florence Nightingale tijdperk. Maar wat blijft is de behoefte aan een juist begrip over de totale zorg voor de patiënt - van de eerste vergadering door middel van diagnose, behandeling, terugwinning of ongelukkige dood. Het goede nieuws voor het verpleegkundig beroep vandaag is dat ondanks alle concentratie op de technologie worden gebracht en de vooruitgang in medisch onderzoek, verpleging heeft niet de concentratie op wat de meeste zaken verloren: totale patiëntenzorg en mededogen.