Theorieën over de oorzaken van de ziekte van Alzheimer

Neurotransmitters

Men denkt dat sommige van de verslechtering van hersencellen die leiden tot de ziekte van Alzheimer kan worden veroorzaakt door een verlies van chemische boodschappers in de hersenen genaamd neurotransmitters. Ook wordt getheoretiseerd dat blootstelling aan bepaalde metalen zoals zink of aluminium een ​​rol spelen, maar weinig bewijs is gevonden om dit te ondersteunen.

Amyloïde Cascade Hypothese

De amyloïde cascade hypothese is de meest onderzochte oorzaak van de ziekte van Alzheimer. Mutaties die leiden tot overproductie in de hersenen van eiwitfragmenten genaamd Abeta (A & # x3B2) kunnen de oorzaak van bepaalde gevallen van de ziekte van Alzheimer. Er wordt onderzoek gedaan naar manieren om de hoeveelheid van A & # x3B2 verlagen vinden; in de hersenen te vertragen de progressie van de ziekte.

Genetica

De meeste mensen die de ziekte van Alzheimer geen andere familieleden met de ziekte, maar er is een verhoogd risico indien men doet familieleden getroffen met het. Bepaalde genen verhogen het risico op Alzheimer, maar niet veroorzaken. Het gen apolipoproteïne E (apoE) heeft drie verschillende vormen (allelen) - apoE2, apoE3 en apoE4. De apoE4 formulier is geassocieerd met een verhoogd risico op de ziekte van Alzheimer. Mensen die een kopie van de E4 gen bezitten twee tot drie keer het risico van Alzheimer. Ten minste één exemplaar van de E4 gen is gevonden in 40 procent van de patiënten met late-onset Alzheimer. De meeste artsen raden testen van de E4 gen omdat er geen behandeling voor de ziekte van Alzheimer.

Hoofdtrauma

Er is een sterk verband tussen ernstig hoofdletsel en toekomstige risico op de ziekte van Alzheimer. Sommige studies theoretiseren dat de ziekte van Alzheimer komt vaker voor bij mensen die een ernstig hoofdletsel meegemaakt eerder in het leven, vooral die met de apoE4 gen.

Heart-to-Head Connection

Vasculaire dementie (hersencel stoornis veroorzaakt door beschadigde bloedvaten) kan het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer verhogen. Andere ziekten die kunnen bijdragen door gebrek aan goede bloedtoevoer naar de hersenen omvatten hoge bloeddruk, hartaandoeningen, beroertes, diabetes en hoge cholesterol.