The Chemical Spijsvertering & absorptie van voedsel

The Chemical Spijsvertering & absorptie van voedsel

Het spijsverteringsstelsel biedt een manier om voedingsstoffen naar de bloedsomloop binnengaan van het milieu, volgens Colorado State University. Dit kan niet gebeuren, tenzij voedsel wordt verteerd in zeer kleine moleculen door middel van mechanische en enzym spijsvertering. Nadat voedsel gedigereerd tot moleculen die kunnen worden geabsorbeerd door het lichaam, de epitheel bekleding absorbeert eenvoudige suikers, aminozuren en vetten in de bloedbaan.

Regeling

De spijsvertering wordt geregeld door hormonen die worden geproduceerd in de maag, slijmvlies en de dunne darm, volgens de National Digestive Diseases Information Clearinghouse. De primaire hormonen die controle spijsvertering te helpen zijn gastrine, secretine en cholecystokinin. Wanneer gastrine wordt losgelaten, zal de regelaar de maag te zuur, dat wordt gebruikt om af te breken voedsel te produceren. Gastrine speelt ook een rol bij normale celgroei in het slijmvlies van de maag, dunne darm en het colon. Secretin zorgt ervoor dat de alvleesklier om digestievloeistoffen dat hoge niveaus van bicarbonaten heeft te maken. Bicarbonaten helpen de maag in het neutraliseren van zure maaginhoud voordat zij de dunne darm bereiken. Secretin helpt ook de productie van pepsine, en fungeert als een stimulans. Pepsine is een enzym dat helpt het lichaam verteren verschillende soorten eiwitten. Pepsine signaleert ook de lever gal produceren. Het derde belangrijke hormonale betrokken bij de spijsvertering cholecystokinine, dat de vertering van vetten en eiwitten stimuleert.

Absorptie

De hoofdlocatie dat de absorptie van voedingsstoffen plaatsvindt is de dunne darm, volgens de Southern Illinois University School of Medicine. Dit speelt een belangrijke rol in de balans van elektrolyten en water in het lichaam. Elektrolyten zijn essentiƫle mineralen in het bloed die een elektrische lading te dragen, volgens Medline Plus, een online service van de National Library of Medicine en de National Institutes of Health. De dunne darm bevat spier plooien genoemd villi die helpen om het oppervlak van de dunne darm absorptie. Voedingsstoffen worden geabsorbeerd door de darmvlokken en rechtstreeks in de bloedbaan overgebracht. De Bauhin klep is verantwoordelijk voor het doorgeven gedigereerd materiaal in de dikke darm.

Weg

Het spijsverteringskanaal begint in de slokdarm, de maag blijft, dan de duodenum, de dikke darm, dunne darm, colon en uiteindelijk de anus, waar het het lichaam verlaat, volgens de National Digestive Diseases Information Clearinghouse.

Grootte

Het spijsverteringskanaal is ongeveer 30 meter lang, volgens Thinkquest.org.

Leuk feitje

Koeien hebben drie magen die hen helpen verteren van voedsel, volgens Thinkquest.org. Voedsel wordt gefietst gehele maag van een koe 2-3 keer voordat het vrijkomt van het lichaam. Dit betekent dat de maag van een koe minder efficiƫnt dan de maag van een mens.