Thalassemie Co-Risk Factors

Thalassemie Co-Risk Factors

Thalassemie is de term voor een groep van aandoeningen van het bloed. Bij thalassemie, hemoglobine, een eiwit in de rode bloedcellen die zuurstofmoleculen transporteert naar en van de longen, is niet normaal. Daarom worden de rode bloedcellen misvormd, algemeen resulteert in kleiner zijn dan normale cellen. In ernstige gevallen tot ernstige anemie. Er zijn verschillende risicofactoren die iemand vatbaar voor thalassemie kan maken.

Familie Genetica

Thalassemie is een erfelijke ziekte die wordt doorgegeven door de generaties heen. Volgens de Mayo Clinic, wanneer een of meer genen die de productie van hemoglobine afwezig of niet zoals het hoort, kan het lichaam zoveel hemoglobine niet zo nodig. Hierdoor is de productie van rode bloedcellen verminderd. De thalassemie gen of genen zullen blijven in de nakomelingen in verschillende mate van ernst, zoals de nakomelingen dragerschap, in plaats van symptomatische.

Regionale Voorouders

Volgens de Mayo Clinic, thalassemie is het gebruikelijk om bepaalde regio's van de wereld; Daarom, mensen met een voorouderlijke afstamming van deze gebieden hebben meer kans om in gevaar. De regio's waar thalassemie wordt gevonden onder het Middellandse-Zeegebied (Italië, Griekenland); het Midden-Oosten; de zuidelijke delen van Azië, zoals India; en Afrika. In de moderne geschiedenis, met zoveel intercontinentale reizen, thalassemie wordt weergegeven in andere gebieden waar mensen zijn geëmigreerd uit hun geboorteland; hoewel, hun afkomst nog steeds afkomstig uit de gebieden met hoog risico.

Alpha Thalassemie

Je zou kunnen worden op risico voor thalassemie als een van je ouders of beide hebben het gen. Informatie van de Mayo Clinic zegt dat alfa thalassemie is wanneer de genen die de productie van alfa globine worden beïnvloed. Dit type wordt vooral gevonden in populaties uit India, China, de Filipijnen en Zuidoost-Azië. Er zijn vier genen betrokken, twee die afkomstig van elke ouder. Als een kind krijgt maar een aangetaste gen, ze is een drager en zal waarschijnlijk vertonen helemaal geen symptomen. Twee genen geërfd veroorzaken slechts milde bloedarmoede. Drie erfelijke genen leiden tot meer ernstige bloedarmoede, en vier erfelijke genen leiden tot grote alpha thalassemie dat de foetus voorafgaand kunnen doden om de geboorte of maak de pasgeborene zo ziek dat ze niet erg lang zal overleven.

Beta Thalassemie

Volgens de Mayo Clinic, bèta-thalassemie komt voor bij mensen uit het Middellandse Zeegebied, Noord-Afrika, het Midden-Oosten en India. Er zijn twee genen die betrokken zijn bèta-thalassemie, een van elke ouder kan veroorzaken. De enige manier om beta thalassemie te krijgen is om de getroffen gen van beide ouders erven. De National Institutes of Health (MedlinePlus.com) worden de symptomen van bèta-thalassemie, die een bleek uiterlijk, groei vertragingen, anorexia (gebrek aan eetlust) en uitbreiding van het hart, lever en milt omvatten. Wanneer slechts een gen geërfd, de nakomelingen drager en kan een milde vorm van bloedarmoede. Zowel erfelijke genen leiden tot meer ernstige bloedarmoede die regelmatig bloedtransfusies nodig heeft.