Teunisbloem Interacties

Teunisbloem Interacties

Teunisbloem (Oenothera biennis) is een inheemse Noord-Amerikaanse plant. De gele bloem heeft vier bladeren en bloeit als de zon ondergaat. Ook wel avondster, koorts plant, nacht wilg kruid, scabish, scurvish en veld sleutelbloem, teunisbloem van oudsher gebruikt om de kater symptomen te verlichten. Vandaag de dag, is de olie van de bloem gebruikt om vele kwalen te behandelen en moet met voorzichtigheid worden gebruikt.

Samenstelling

De olie van de bloem bevat gamma-linoleenzuur (GLA) dat een essentiële vetzuren (EFA). Omdat het lichaam niet EFA kan voor zichzelf moet worden opgenomen via de voeding of via supplementatie.

Wat wordt het voor gebruikt?

Teunisbloemolie is een natuurlijke aanvulling op de gezondheid. Volgens WebMD, is gevonden ter verbetering van de symptomen van multiple sclerose. Bovendien wordt de olie vaak gebruikt om de symptomen van de menopauze verlichten, zoals opvliegers en pijn van fibrocystische borsten. Volgens het Nationaal Centrum voor complementaire en alternaive Geneeskunde, doe research studies ondersteunen het gebruik van teunisbloemolie voor de menopauze en premenstruele symptomen.

De olie wordt ook gemeld milde verlichting van eczeem en mogelijk reumatoïde artritis.
Het wordt ook gebruikt om hartziekten, vaatziekten, hoesten, borstaandoeningen, syndroom van Sjögren, post-viraal vermoeidheidssyndroom, astma, diabetische neuropathie, zinkdeficiëntie, hoge cholesterol en kanker.

Interacties met geneesmiddelen

Raadpleeg een arts vóór het toedienen van teunisbloem producten voor iedereen met epilepsie, omdat het de effectiviteit van medicatie kan verminderen. Ook altijd professioneel advies in te winnen voordat de behandeling van kinderen met teunisbloemolie.

Volgens de WebMD's artikel getiteld bipolaire stoornis Medicijnen, Kruiden en supplementen, teunisbloemolie kan worden "onveilig wanneer het wordt ingenomen met een aantal anti-epileptica 'zoals Lamictal, een geneesmiddel dat gebruikt wordt om een ​​bipolaire stoornis te behandelen.

Volgens het artikel "Wat is de belangrijkste informatie over teunisbloem?" Mensen die "het nemen van een phenothiazine medicatie zoals chloorpromazine (Thorazine), flufenazine (Prolixin, Permitil), mesoridazine (Serentil), perfenazine (Trilafon), prochlorperazine ( compazine), promethazine (Phenergan, Promethegan), thioridazine (Mellaril), trifluoperazine (Stelazine), of Triflupromazine "niet teunisbloemolie te nemen.

Nadelige lichamelijke reacties

Naast het risico van schadelijke geneesmiddelinteracties en een verhoogd risico van aanvallen, sommige mensen ervaren symptomen zoals hoofdpijn, maagdarmklachten zoals misselijkheid, diarree en huiduitslag na inname teunisbloemolie.

Mensen met epilepsie of andere inbeslagneming stoornis kunnen een verhoogd risico van het hebben van epileptische aanvallen als zij teunisbloem hebben.

Aanbevelingen

Ook al teunisbloemolie is direct beschikbaar in de meeste gezondheid van voedsel en supermarkten, is het niet veilig is om in alle gevallen. Iedereen die medicijnen moeten controleren met de behandelend arts en voor de laatste onderzoek naar de interacties tussen geneesmiddelen en teunisbloemolie. Ook zeker om te vragen of de olie veilig is in het licht van eventuele ziekten of aandoeningen in het lichaam.