Tests voor de diagnose van Alzheimer

Tests voor de diagnose van Alzheimer

Ziekte van Alzheimer is een progressieve hersenziekte die hersencellen vernietigt en veroorzaakt dementie. Dementie beschrijft een groep van symptomen zoals geheugenverlies, persoonlijkheid en gedragsveranderingen en een afname van cognitief functioneren, dat interfereert met het dagelijks leven. Er is geen enkele test om nauwkeurig de diagnose ziekte van Alzheimer met ingang van augustus 2009 Het proces om deze ziekte te diagnosticeren omvat een aantal stappen waarbij screenings, medische evaluaties en tests uit te sluiten andere aandoeningen die dementie kunnen veroorzaken en om te zoeken naar tekenen van hersenafwijkingen.

Mental Status Tests

Mentale status testen worden gegeven aan de ziekte van Alzheimer diagnose door te helpen een arts om te weten of een persoon zich bewust is van de symptomen, is een goed begrip van tijd en ruimte en heeft de juiste hersenen functionaliteit. De mini-mental state-examen is een test die gebruik maakt van een reeks vragen om het bereik van mentale vaardigheden van het individu bepalen. De persoon scoort punten door de juiste vragen te beantwoorden met betrekking tot het geheugen, basiskennis en eenvoudige berekeningen. De testresultaten geven aan of het individu dementie en of het mild tot ernstig. Een andere test gebruikt om de mentale toestand te evalueren is de "mini-radertje." Deze test heeft twee taken: (1) herinneren en vervolgens een paar minuten later, herhaalt de namen van drie dagelijkse voorwerpen, en (2) een cirkel een klok die alle 12 getallen op de juiste plaats toont met een tijd representeren op verzoek van de examinator.

Fysieke diagnostische tests

Fysieke diagnostische tests voor de ziekte van Alzheimer zijn onder andere een interview te leren medische voorgeschiedenis en de gezondheid van de patiënt gewoonten, een medische screening naar indicaties van onderliggende aandoeningen en laboratoriumtests te vinden om andere gezondheidsproblemen te vinden. De arts zal vragen stellen over medicijnen, voeding en het gebruik van alcohol. Vitale functies van de patiënt worden gecontroleerd en bloed en urine monsters worden genomen om te kijken naar tekenen van andere kwalen die kunnen veroorzaken dementie-achtige symptomen.

Neurologisch onderzoek

Een persoon met een vermoeden van de ziekte van Alzheimer kan worden doorverwezen naar een neuroloog voor het testen van zijn zenuwstelsel en de hersenen. Tijdens de evaluatie, coördinatie, spraak, oogbeweging en reflexen van de patiënt worden getest. De arts zal ook zoeken naar aanwijzingen voor andere ziekten of aandoeningen die de hersenen aandoeningen kan veroorzaken.

Brain Imaging

Brain imaging wordt gebruikt om Alzheimer te diagnosticeren naar afwijkingen in de hersenen. Structurele beeldvorming met magnetische resonantie beeldvorming (MRI) en computertomografie (CT)-scans geven informatie over de positie, de vorm of het volume van het hersenweefsel. Onderzoekers leren meer manieren om hersenscan technologie die kan helpen om de ziekte van Alzheimer te diagnosticeren in de toekomst te gebruiken. Scans met behulp van MRI en PET (positron emissie tomografie) kunnen ook veranderingen in specifieke gebieden van de hersenen die zou kunnen zijn vroege indicatoren van de ziekte van Alzheimer te meten.

Significantie

Wanneer Alzheimer vermoed in een individu, is het belangrijk om het testproces zo vroeg mogelijk. Bij de ziekte van Alzheimer vroeg wordt gediagnosticeerd, behandeling opties zijn over het algemeen effectiever en kunnen vertragen het tempo van de daling. Een nauwkeurige en vroege diagnose geeft de patiënt en hun naasten met meer tijd voor te bereiden voor de langdurige zorg en zelfstandigheid zo lang mogelijk te verlengen.