Tests voor ADD en ADHD

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), ook wel aangeduid als Attention Deficit Disorder (ADD), is een chronische aandoening die ervoor zorgt dat patiënten om hyperactief, impulsief en / of onoplettend geworden. De aandoening manifesteert zich meestal tijdens de kindertijd. Er is geen bekende oorzaak van ADHD, hoewel misschien van chemische onbalans in de hersenen.

Tests

Er is geen specifieke test die overtuigend diagnosticeren ADHD. Artsen zich gewoonlijk richten op het verzamelen van informatie van familie van de patiënt en de mensen in voortdurend contact met de patiënt. De stemming en gedrag patroon helpt de arts een profiel van de levensstijl van de patiënt samen te stellen.

Diagnose

De "Diagnostic & Statistical Manual for Mental Disorders" (DSM-IV) geeft een overzicht van de symptomen die artsen baseren hun diagnose op. Volgens de omtrek, zijn er drie typen ADHD: gecombineerde (zowel onoplettend en hyperactief-impulsief), hoofdzakelijk onoplettend en voornamelijk hyperactief-impulsief.

Voornamelijk aandachtstekort

Een onoplettend ADHD patiënt vertoont deze symptomen: tollen, onvermogen om blijven zitten, draait op ongepaste momenten, onvermogen om rustig te spelen, te veel praten en het onderbreken van gesprekken.

Voornamelijk hyperactief-impulsief

Een hyperactief-impulsieve ADHD patiënt vertoont deze symptomen: weinig aandacht voor detail, slordige fouten, het niet te houden aan een taak, moeite volgende instructies, het vermijden van moeilijke taken, en afleiding of vergeetachtigheid.

Volwassenen

ADHD wordt zelden gediagnosticeerd bij volwassenen. ADHD bij volwassenen kan leiden tot een laag zelfbeeld en uiteindelijk depressie. Artsen gebruiken schriftelijke tests om de diagnose ADHD bij volwassenen. De Wender Utah Rating Scale (WURS) is zo'n test die wil bepalen wat de symptomen van de patiënt tijdens de kindertijd zou hebben tentoongesteld.