Tests om ADD & ADHD Diagnose

Attention Deficit Disorder (ADD) en Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) beide gediagnostiseerd met dezelfde soort testen. Beoordeling wordt gedaan door lichamelijk onderzoek, het observeren van het gedrag, het uitsluiten van andere mogelijke omstandigheden en een aantal psychologische testen. De test is vergelijkbaar, maar niet identiek voor kinderen en volwassenen. Een sluitende diagnose voor ADD of ADHD kan een behoorlijke hoeveelheid tijd en geduld.

Fysieke testen

Een complete medische keuring moet in de eerste fase van de diagnose van verdachte ADD of ADHD worden afgerond. Dit is nodig om uit te sluiten andere mogelijke lichamelijke of chronische ziekten of biologische oorzaken die van invloed kunnen zijn gedrag, volgens de American Academy of Pediatrics (AAP). Er zijn veel fysieke omstandigheden die kunnen invloed hebben op hoe je je gedraagt, waaronder diabetes en hormonale problemen.

Psychologische testen

Een andere belangrijke overweging voor diagnose ADD en ADHD is de DSM-IV (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) die wordt gebruikt als een standaard diagnostisch hulpmiddel voor vele psychiatrische stoornissen. Deze bron is ontworpen door de American Psychiatric Association en wordt gebruikt door de meeste geestelijke gezondheidszorg professionals bij het overwegen van aandachtsstoornissen. De DSM-IV geeft aan hoe ADD en ADHD worden tentoongesteld, hoe en wanneer de symptomen verschijnen en te verminderen en factoren die de diagnose bemoeilijken. Het testen omvat meestal IQ (Intelligent Quotient) en emotionele aanpassing testen.

Behavior Assessment

Volgens de richtlijnen van de AAP op aandacht stoornis assessment, moet het gedrag worden geëvalueerd in meer dan een gebied en door meer dan een persoon. Dit zal meestal inclusief uitgebreide interviews met de persoon die verdacht wordt van het hebben van ADD of ADHD, familieleden en, als de patiënt een kind is, haar leraren en eventueel ander schoolpersoneel. Dit wordt gedaan om een ​​compleet beeld van het gedrag van de patiënt op te bouwen en te evalueren hoe zij handelt en reageert in verschillende situaties.

Testen wordt gedaan door meer dan een Health Care Professional

Primaire zorg artsen niet alleen werken bij het testen en de behandeling van patiënten met ADD en ADHD. Continue communicatie en vergelijking met ouders, leerkrachten, andere professionals de school en andere medische professionals zijn noodzakelijk voor het evalueren en vervolgens toezien op de voortgang en effectiviteit van de behandeling.

Overwegingen

De DSM-IV richtlijnen voor het testen waarschuwt artsen om bepaalde situaties die een diagnose van ADHD kan invloed hebben op overwegen. Bijvoorbeeld, jongere kinderen, gewoonlijk onder de 5, zal een variatie in gedrag dat normaal voor peuters. De richtlijn stelt ook dat volwassenen niet moeten worden gediagnosticeerd met ADHD strikt op hun eigen herinnering aan hun gedrag als kinderen. Hun persoonlijke retrospectieve en geheugen kunnen niet volledig betrouwbaar worden beschouwd. Volwassenen moeten worden geëvalueerd met behulp van vergelijkbare criteria als voor de kinderen, met inbegrip van fysieke en psychologische testen.