Tests en diagnose van tuberculose

Tests en diagnose van tuberculose

Tuberculose (tbc) is een ziekte die wordt veroorzaakt door de bacterie Mycobacterium tuberculosis. TB meestal van invloed op de longen, maar kan invloed hebben op andere organen ook. TB wordt doorgegeven van persoon tot persoon door de lucht dat geïnfecteerde bacteriën die anderen adem of spugen bij hoesten of niezen bevat. Tuberculose kan worden behandeld met antibiotica zeer effectief.

Wanneer een test wordt besteld

Een zorgverlener zal een test bestellen als een persoon in contact is gekomen met tbc, of wordt beschouwd als onderdeel van een hoog risico populatie. Hoog-risico populatie onder mensen met hiv en elke andere virus dat het immuunsysteem verzwakt. Ook een hoog risico op tbc zijn mensen die in elke vorm van instelling die houdt ze opgesloten, en degenen die in een land waar TB is gebruikelijk zijn geweest.

TB Huid Test

De tbc-test wordt uitgevoerd door een zorgverlener. Nr monster wordt genomen, een oplossing van bacteriën geïnjecteerd. Een kleine bult verschijnt onmiddellijk, en is niet bedoeld om te worden aangeraakt of bedekt totdat de resultaten zijn te lezen 49-72 uur later.

Hoe De test wordt afgelezen

Een hulpverlener leest de testresultaten 48 tot 72 uur na injectie van de patiënt. De hulpverlener gaat op zoek naar tekenen van irritatie van de huid, die de aanwezigheid van tuberculose kunnen wijzen.

QuantiFERON-TB Gold test (QFT-G)

De QFT-G-test wordt uitgevoerd als er een positief of onduidelijk resultaat van de tbc-huidtest. De QFT-G test wordt uitgevoerd door een heide hulpverlener ook. De hulpverlener trekt een bloedmonster te controleren op sporen van tbc in het bloed.

Tuberculose Diagnose

Wanneer een persoon tbc met beide soorten tests, worden zij xrayed zoeken naar beschadigingen tuberculose in de longen om de resultaten te bevestigen. De patiënt krijgt een antibioticum isoniazide, te behandelen en het lichaam ontdoen van TB.