Testosterontekort Behandelingen

Testosteron is een natuurlijk hormoon, een gebrekkig functioneren in mensen wordt gekenmerkt door een aantal fysiologische en psychische klachten. Na een diagnose, kan een arts testosterontherapie voorschrijven natuurlijke niveaus herstellen via een aantal leveringsmethoden.

Identificatie

Testosteron is een steroïde hormoon dat van nature in de mannelijke testikels en in kleinere hoeveelheden door de bijnieren (vrouwen produceren kleine hoeveelheden in de eierstokken en de bijnieren ook). Bij mannen, testosteron verhoogt spiermassa, verbetert botdichtheid, en is verantwoordelijk voor mannelijke kenmerken (diepe stem, gezicht en lichaam haar) en de productie van zaadcellen. Naar schatting 13 miljoen mannen in de Verenigde Staten lijden de gevolgen van lage serum testosteron.

Lage testosteron kan ontstaan ​​door vele verworven en congenitale ziekten, gedragsoorzaken (zoals alcoholisme), chemotherapie en glandulaire letsels en als neveneffect van het verouderingsproces. Mannen met een laag testosterongehalte kan een aantal symptomen, waaronder verminderde spiermassa, verlies van botdichtheid, erectiestoornissen, lager libido, vermoeidheid en depressie te ervaren.

Diagnose

Artsen moeten een medisch onderzoek uit te voeren, neem een ​​volledige medische en medicatie geschiedenis, en testen van bloed-serum niveaus van testosteron. Kallman syndroom wordt behandeld door het injecteren van menselijk choriongonadotrofine, die een voorloper testosteronproductie.

Na het uitsluiten van andere aandoeningen (zoals hypofyse disfunctie), kan een arts andere oorzaken te behandelen door het voorschrijven van exogene (niet-natuurlijke wijze geproduceerd) testosteron. Wanneer artsen toedienen testosteron als een manier om de effecten van het verouderingsproces verminderen, wordt deze behandeling aangeduid als hormoonvervangingstherapie.

Dosering

De dosering gegeven zal proberen om de testosteron niveaus die een man voor het ervaren van een tekort van nature zou hebben na te bootsen. Normale volwassen mannetjes gemiddeld produceren tussen 4 en 7 mg testosteron per dag, meestal in de ochtend.

Echter, het wordt gebruikt om testosteron (injectie, oraal, trans-dermaal) leveren methoden maken het moeilijk om nauwkeurig te reproduceren het circadiaan patroon van de natuurlijke productie, zodat artsen in plaats daarvan op zoek naar de gewenste fysiologische en psychologische veranderingen.

Oral Levering

Volgens Dr Wayne JG Hellstrom van de Tulane University Medical Center, ongeveer 1/3 van de Amerikaanse mannen het ontvangen van testosteron therapie nemen orale testosteron. Artsen kunnen pillen of tabletten (zoals Andriol, Proviron en fluoxymesterone) voorschrijven, of patiënten kunnen een plakstrip (Striant) hechten aan het tandvlees en laat het testosteron in de mond via het tandvlees muren te worden geabsorbeerd.

Een orale vormen van testosteron worden gemodificeerd door een proces genaamd 17-alpha alkalisering (bevestigingspunt van een alkylgroep), zodat zij niet snel door de lever worden afgebroken en hun effecten langer in het lichaam (deze minder frequente doseringen). Dit type wijziging de hepatotoxiciteit van deze pillen (de kans dat zij de lever beschadigen).

Intramusculaire injectie

Volgens Dr. Hellstrom kunnen artsen een veilig middel testosteron afgifte verschaffen door het injecteren van het geneesmiddel in de intra-spierweefsel. Olie versies van testosteron (zoals testosteron enanthaat) gewoonlijk gemodificeerd door de aanhechting van een estergroep hun activiteit te verlengen, waardoor minder frequente toediening. Sommige farmaceutische bedrijven produceren ook een waterige versie (testosteron gesuspendeerd in water), die vaker injecties nodig om de gewenste effecten te bereiken.

Mannen krijgen meestal doseringen tussen 50 en 400 mg, eenmaal per twee of drie weken toegediend. Naast het ongemak ontvangen shots, hebben sommige mannen die op olie gebaseerde injecteerbare testosteron ook gemeld fluctuaties in seksueel verlangen, stemming en energie.

Trans-dermal Levering

Men kan ook gelden crèmes, sprays of pleisters met testosteron direct op de huid of het scrotum (bijvoorbeeld Androgel, Androderm en Testoderm). Deze leveren testosteron effectief, maar kan leiden tot huidirritatie en uitslag en de op het scrotum patches kunnen hoge niveaus van dihydrotestosteron (DHT), dat kan versnellen of leiden tot mannelijke kaalheid produceren.