Testen Liver Function

Een gezonde lever is een essentieel onderdeel van het menselijk lichaam; we kunnen niet meer zonder. Dat is de reden waarom een ​​leverfunctietesten (LFT) zo'n belangrijke rol kan spelen bij de beoordeling van uw gezondheid. Uw lever werkt voortdurend, ontgiftende wat we eten, het creëren van eiwitten en spijsvertering. Helaas kan een aantal dingen verkeerd gaan; de lever cirrose, hepatitis, obstructie, en andere aandoeningen te ontwikkelen. Om ervoor te zorgen dat de lever goed werkt, kan uw arts een van de verschillende leverfunctietesten uit te voeren.

Indicaties voor Testing

Uw arts kan aanbevelen een LFT als u met bepaalde symptomen. Misselijkheid, geelzucht, donkere urine en alcoholisme zijn allemaal geassocieerd met een leveraandoening. Als u een van deze aandoeningen heeft, kan een LFT worden besteld om mogelijke storing lever diagnosticeren.

Liver Function Test

Een leverfunctie test bestaat uit verschillende tests uitgevoerd op een enkel bloedmonster. Deze reeks van tests kunnen eventuele problemen in de leverfunctie te bepalen.

De laborant controleert de niveaus van drie enzymen: ALT (alanine aminotransferase), ALP (alkalische fosfatase) en AST (aspartaat aminotransferase). Hoge niveaus van deze enzymen geven leverschade, vooral acute hepatitis.

Het monster wordt ook getest bilirubine. Verhoogd bilirubine vaak aanwezig geelzucht en kan een verstopping in een traject van de lever geven.

Albumine is een belangrijk eiwit dat wordt gemaakt door de lever. Als niveaus van dit eiwit te laag zijn in het bloedmonster, wordt de lever waarschijnlijk beschadigd en slecht functionerend.

Follow-up

Als uw tests zijn onregelmatig, overleg dan met uw arts over de behandeling van uw specifieke aandoening. Verdere testen kunnen nog steeds noodzakelijk zijn om een ​​beperking van de oorzaak van de leverfunctie test.