Test voor rondworm

Rondwormen zijn kleine parasieten, ongeveer 6 centimeter lang als volgroeid. Ze komen meestal het menselijk spijsverteringskanaal na hun eieren of larven worden ingenomen (ongewassen groenten zijn een veel voorkomende bron van rondworm eieren). Spoelwormen veroorzaken verschillende chronische ziekten bij geïnfecteerde mensen en moet worden behandeld onmiddellijk langdurig ongemak te voorkomen.

Soorten

Er zijn verschillende soorten tests gebruikt om de aanwezigheid van rondwormen in het menselijk lichaam vast. Welk type wordt afgenomen steunt wat het soort rondworm of infectie. Infecties die het gevolg zijn van spoelwormen bevatten trichinose, zweepwormen ziekte, ascariasis en strongyloidiasis. Tests gebruikt om de aanwezigheid van deze ziekten bepalen omvatten spierbiopten, bloedonderzoek, ontlasting analyse en sputum onderzoek.

Spierbiopsie

Een spierbiopsie wordt soms gebruikt om te testen voor rondwormen, zoals die trichinose veroorzaken. In een biopsie wordt een monster van spierweefsel verwijderd uit het lichaam en uitwendig onderzocht rondworm larven. Verwijdering van het spierweefsel kan worden gedaan door middel van een endoscopie (chirurgische buis die in lichaamsopeningen kan worden geplaatst). Spierbiopten worden meestal uitgevoerd naast bloedonderzoek en na medische geschiedenis van een pati├źnt (zoals voedingsmiddelen onlangs ingenomen) wordt samengesteld.

Bloedonderzoek

Een bloedonderzoek wordt meestal gebruikt bij het testen voor spoelwormen. Specifiek, een bloedonderzoek bekend als een ELISA (enzyme linked immunosorbent assay) test wordt gebruikt. Dit bloed test ontdekt de aanwezigheid van antigenen door rondwormen in het menselijk lichaam. Antigenen zijn substanties die de productie van antilichamen te bevorderen.

Uitscheiding Test

Sommige tests kunnen worden uitgevoerd om te controleren op de aanwezigheid van rondwormen in excretie producten. Dergelijke producten zijn ontlasting en sputum. Sputum slijm uitgestoten via de mond (meestal door middel van hoesten), die vaak het gevolg is van de longen of luchtwegen infectie. Een ontlasting te testen omvat meestal een arts zwabberen een stuk kleverige plakband over het anale gebied. De band wordt vervolgens onder een microscoop onderzocht op de aanwezigheid van rondworm eieren of larven bepalen. Uitscheiding tests zijn nauwkeurig, maar kan een paar dagen duren om de cultuur of volledig te onderzoeken.

Waarschuwing

Rondwormen infecteren vaker dieren dan mensen. Hierdoor hoeft niet rondwormen meestal verblijf in het maagdarmkanaal van de mens voor zeer lang. In plaats daarvan door het lichaam en in andere organen. Dit staat bekend als viscerale larven beweging of VLM. Symptomen van VLM omvatten zwelling van de organen, hoesten, koorts, astma, pneumonie of, in ernstige gevallen, blindheid. Een arts raadplegen en direct testen of u een van deze symptomen en zijn onlangs blootgesteld aan een rondworm besmette gebied.