Test voor kaalheid

Haaruitval of alopecia, kan vele oorzaken, zoals genetica, trauma, hormonale veranderingen, veroudering, ziektes zoals kanker en huidaandoeningen zoals hoofdhuid ringworm. Uiteraard gebeurt kaalheid vaker voor bij mannen dan bij vrouwen, en als je bezorgd bent dat je verliest een overmatige mount van haar, kan uw arts een onderzoek uitvoeren om te controleren op tekenen van kaalheid.

Eerste onderzoek

Uw arts zal vragen om uw volledige medische geschiedenis, met de vraag of u op dit moment lijdt aan een medische aandoening, en uw familiegeschiedenis. Je zal ook een lichamelijk onderzoek ondergaan en je hoofdhuid zal worden gecontroleerd op tekenen van haarverlies, als er een patroon om je haar verlies, en eventuele haartjes lijken te zijn afgebroken. Na het eerste onderzoek, zal uw arts andere tests uit te voeren om te zien of er een andere onderliggende oorzaak voor uw haaruitval.

Trek Test

Tijdens een trekproef, zal uw arts proberen om voorzichtig te halen een aantal van uw haren te zien hoeveel eigenlijk trek. Uw arts kan controleren voor een aandoening die bekend staat als telogene effluvium. Volgens de Amerikaanse osteopathische College of Dermatology, telogene effluvium is een aandoening die wordt veroorzaakt door een soort van trauma aan uw systeem, zoals psychische stress, bevalling of ziekte. Wanneer u last heeft van telogene effluvium, kan je haar gemakkelijk worden verwijderd door de handen vol.

Tests voor Ziektes

Een arts kan het screenen op bepaalde medische aandoeningen, zoals ziekte van de schildklier, diabetes en lupus, ziekten als een factor of oorzaak van haarverlies kan zijn. U kunt ook worden gevraagd als je het nemen medicijnen, zoals ze haar verlies, met name degenen die voor depressie, hartproblemen, hoge bloeddruk en artritis kan veroorzaken.

Genetische tests

HairDX is een bedrijf dat u de kans om uw risico op het ontwikkelen van kaalheid te bepalen biedt. Het bedrijf werd opgericht door onderzoekers en specialisten die specifiek werken in de genetica en haar therapie. Tests worden aangeboden voor zowel mannen als vrouwen als een preventieve maatregel. Volgens de HairDX website, als een test vaststelt dat u een hoge kans op kaalheid of dunner worden van je haar, kunt u beginnen met behandelingen te behouden wat haar op je hoofdhuid blijft.

Andere tests

Een punch biopsie kan worden uitgevoerd wanneer uw arts de exacte oorzaak van uw kaalheid met andere tests niet kan bepalen. Ze zal een klein deel van de huid van je hoofdhuid te verwijderen en sluit de incisie met hechtingen. De huid zal dan worden onderzocht om te proberen vast te stellen wat de oorzaak van uw kaalheid. Geschraapt kan worden genomen van uw huid, of een paar haren kan worden geplukt om te zien of je lijdt aan een infectie.