Test voor Artery Verstopping

Coronaire hartziekte is een medische aandoening waarbij plaque bouwt en stopt de bloedstroom in de slagaders, volgens de National Heart, Lung, and Blood Institute (zie referenties 1). Het is belangrijk om de diagnose te stellen voordat deze tot een hartaanval, volgens de Mayo Clinic (zie referenties 2).

Elektrocardiogram

Een elektrocardiogram (EKG of ECG) wordt gebruikt om impulsen bewegen naar het hart gemeten volgens de American Heart Association (zie referenties 2). De test kan uitwijzen of de hartslag van een patiënt is onregelmatig, wat problemen met de bloeddoorstroming in het hart kan signaleren.

Echocardiogram

Een echocardiogram gebruikt geluidsgolven foto van de binnenkant van het hart te verkrijgen. Het kan zien hoe goed het bloed stroomt door het hart, waaronder de kleppen volgens de Patient Education Institute (zie referenties 3).

Exercise Stress Test

Tijdens een inspanningstest te doen, voert de arts een elektrocardiogram en meet de hartslag en de bloeddruk, terwijl een patiënt loopt op een loopband. De test kan zien of er een vermindering in de hoeveelheid bloed dat naar het hart, volgens de American Heart Association (zie referenties 4).

X-thorax en CT-scan

Een röntgenfoto van de borst wordt gebruikt om beelden van organen en structuren te krijgen in de borst, met inbegrip van het hart. Een gecomputeriseerde tomografie (CT) scan wordt gebruikt om gedetailleerde foto's van de slagaders te krijgen, volgens de Mayo Clinic (zie referenties 5).

Coronaire angiografie

Tijdens een coronaire angiografie, kleurstof en een katheter worden gebruikt om röntgenbeelden van de slagaders veroorzaken. De test kan gebieden waar de bloedstroom wordt beperkt in de slagaders te tonen, volgens de Amerikaanse National Library of Medicine en de National Institutes of Health (zie referenties 6).