Tertiaire preventie van diabetes

Diabetes is een veel voorkomende ziekte die miljoenen mensen van wie het lichaam niet genoeg insuline, die helpt metaboliseren suiker in het bloed niet te produceren beïnvloedt. Te weinig insuline resulteert in een hoge bloedsuikerspiegel, wat kan leiden tot ernstige complicaties en een kortere levensduur. Tertiaire preventie kijkt naar de symptomen van diabetes deze complicaties die kunnen omvatten blindheid, nierziekte, tandvleesontsteking, problemen met de bloedsomloop in de ledematen die kunnen leiden tot amputatie, hartziekten en een verhoogd risico van infectie te voorkomen regelen.

Dieet

De beste manier om te voorkomen of tenminste de controle, complicaties van diabetes is bloedsuikerspiegel zo normaal mogelijk door reducerende suiker-inname. Dit omvat voedingsmiddelen met toegevoegde suiker, alsmede die welke natuurlijke suikers, zoals bepaalde soorten groenten en fruit bevatten.

General Health

Het verbeteren van uw algehele gezondheid kan u helpen voorkomen dat diabetische complicaties. Bijvoorbeeld, het verliezen van gewicht door middel van goede voeding en lichaamsbeweging kan helpen handhaven goede bloedsuikerspiegel en het verkeer, evenals het verminderen van stress.

Geneeskunde

Er zijn twee hoofdtypen van diabetes. Type 1 diabetici lijden aan de ziekte als kind, terwijl type 2 diabetici contracteren als volwassenen. Type 1 diabetes moeten meestal zichzelf te geven insuline-injecties en orale medicatie om hun bloedsuikerspiegel te controleren, en sommige hebben pompen verbonden met hun lichaam om insuline te sturen in hun bloedbaan wanneer ze het nodig hebben.
Type 2 diabetici vaker kunnen hun symptomen onder controle door dieet en lichaamsbeweging, maar meer ernstige gevallen kunnen insuline injecties en / of orale medicatie rechtvaardigen.

Opsporing

Tertiaire preventie kan niet gebeuren als een persoon niet weet dat ze de ziekte heeft, dat is waarom het belangrijk is voor mensen om te worden getest. Mensen boven de leeftijd van 40 en die te zwaar zijn en niet actief zijn hebben meer kans op het ontwikkelen van het type 2-diabetes. Bovendien zijn Afro-Amerikanen, Hispanics en sommige Aziaten en Pacific Islanders ook verondersteld vatbaarder voor het ontwikkelen van type 2 diabetes zijn. Ongeacht, is het belangrijk voor diabetici een arts voor regelmatige controles bezoeken.