Tertiaire preventie Maatschappelijke Dienstverlening

Tertiaire preventie Maatschappelijke Dienstverlening

Medische professionals en zorgverzekeraars zijn op zoek naar preventieve zorg als een route naar de patiënten te beheren, in plaats van te wachten tot de ziekte toeslaat. Als ziekte verhinderd is, het bespaart niet alleen geld, maar voorkomt ook patiënt handicap, emotionele stress en mogelijke verslechtering in de langdurige medische crises. Preventie is verdeeld in drie soorten: primaire, secundaire en tertiaire. Alle drie typen preventie gebruikt op medisch gebied, tertiaire preventie zijn belangrijk voor personen die reeds zijn gediagnosticeerd met een ziekte.

Wat is tertiaire preventie?

Tertiaire preventie richt zich op het helpen van mensen bij het beheren van langdurige, complexe gezondheidsproblemen. Voorbeelden van ziekten waarbij tertiaire preventie wordt gebruikt, diabetes, hart- en vaatziekten, kanker, chronische pijn en geestesziekten. De doelen van tertiaire preventie omvatten het voorkomen van verdere verslechtering, negatieve gevolgen hebben of iets dat voorkomt dat het maximaliseren van de kwaliteit van leven voor het individu. Maatschappelijk werkers zijn essentieel leden van tertiaire preventie teams omdat ze psychosociale activiteiten die preventie van verdere negatieve zaken die verband houden met de ziekte of handicap te verbeteren kan bieden.

Health Management Programma

Maatschappelijk werkers kunnen de gezondheid management programma's leiden tijdens het werken in combinatie met andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Het doel van gezondheidsmanagement programma's is om een ​​handicap te verminderen en het functioneren te herstellen in personen die getroffen zijn door een handicap of ziekte. Voorbeelden van gezondheidsmanagement programma's zijn van cardiale zorg management, beheer van diabetes en chronische pijnbestrijding. Deze programma's meestal sprake van een arts, een verpleegkundige, maatschappelijk werker en fysieke of ergotherapeut. Het doel is te krijgen van de patiënt sterker, verdere schade te voorkomen en te leren om hun leven te maximaliseren, zelfs met hun chronische aandoeningen.

Steungroepen

Als opgeleide professionals helpen, kunnen maatschappelijk werkers steungroepen leiden voor degenen die te maken hebben met een chronische ziekte. Hulpverleners zijn in staat om psychosociale ondersteuning te bieden, patiënten te helpen om te leren over hun ziekte, geven onderwijs en het maximaliseren van het potentieel van de sociale en collectieve ondersteuning. Als een individu voelt hij niet alleen is en anderen gaan door een soortgelijke situatie, kan hij voelen zich meer gesteund en waarschijnlijk meer positief gevoel over het veranderen van zijn gedrag of acties om zijn gezondheid en welzijn te verhogen.

Eén-op-Eén Bijstand

Maatschappelijk werkers werken met patiënten om hun ziekte te begrijpen door het verstrekken van onderwijs, het uitvoeren van biopsychosociale assessments en het formuleren van interventies geschikt om de behoeften van patiënten. Mogen de activiteiten verwijzen patiënten naar klassen, het opzetten van de patiënt in de psychotherapie, helpen om de dagelijkse schema's en activiteiten te formuleren, of het aanmelden patiënt voor groepen of management programma's. Maatschappelijk werkers kunnen ook werken als een casemanager voor sommige patiënten, wat betekent dat ze een ontmoeting met de patiënten op regelmatige basis een medische aandoening, huisvesting, voeding en andere behoeften die de patiënt kan hebben te bespreken.