Tennessee Medicaid in aanmerking te komen Standards

Tennessee Medicaid in aanmerking te komen Standards

De Tennessee Department of Human Services bepaalt Medicaid in aanmerking te komen voor aanvragers die staat gebaseerd op landelijke richtlijnen. Federale richtlijnen een overzicht van de financiële en technische eisen te komen voor Medicaid hulp.

Situationeel in aanmerking te komen

De aanvragers moeten in aanmerking komen voor één of meer van deze federale Medicaid technische factoren: kan niet in een instelling, een volwassen boven de 65, een blinde, bepaalde personen met een handicap / kinderen tot 21 jaar en zwangere vrouwen. Deze factoren alleen is echter niet automatisch een aanvrager in aanmerking komen maken.

Residentie

Om in aanmerking te komen voor Medicaid in Tennessee, moet een persoon van een burger van de VS en een inwoner van Tennessee zijn. De aanvragers moeten een Social Security-kaart leveren.

Middelen

Medicaid ontvangers zijn toegestaan ​​bepaalde middelen tijdens het ontvangen van hulp. Kandidaten mogen een auto, persoonlijke bezittingen ter waarde onder $ 2000, een huis (met grenzen aan de woning is de moeite waard), levensverzekeringen, inkomen-producerende eigendom en eigendomsrechten noodzakelijk voor het werk.

Inkomen Beperkingen

Inkomen toegestaan ​​aan aanvragers is gebaseerd op de technische aanmerking te komen factor en grootte van het huishouden. Inkomensgrenzen zijn gebaseerd op de armoede federale richtlijnen voor sommige groepen en op een door de staat ingestelde limiet voor anderen.

Kwalificatie Groep

Individuen in aanmerking komen als beide categorisch behoeftige of medisch behoeftigen. Medisch behoeftige middel medische kosten hoog zijn voor die persoon ten opzichte van het inkomen. Categorisch behoeftige middel het individu in aanmerking komt in een van de criteria groepen bepaald door de overheid, zoals het boven de 65 of zwanger zijn.