Tekenen van Tourette bij een zuigeling

Tekenen van Tourette bij een zuigeling

Wanneer een kind Tourette Syndroom (TS), de voorwaarde algemeen niet manifesteert tot het kind de leeftijd van drie en 10, hoewel het kind is geboren. Dit syndroom is een neurologische bewegingsstoornis genetisch langs gepasseerd. Wanneer getroffen met deze aandoening, maakt de persoon herhaald en onwillekeurige bewegingen van het lichaam, genaamd tics, die erger kan krijgen wanneer de persoon gestresst of vermoeid.

Zuigelingen

Zuigelingen algemeen geen symptomen van TS geven. Dit gebeurt niet, totdat ze ongeveer zeven jaar oud, dat is de gemiddelde leeftijd voor de eerste symptomen. Maar dat betekent niet dat uw kind deze aandoening heeft. De eerste symptomen van TS zijn meestal Knipperende ogen en gezicht tics. TS is meestal erger als een kind gaat door de puberteit en neemt vervolgens af of kan zelfs helemaal verdwijnen. TS treft mannen vaker dan vrouwen.

Motorische tics

TS kan motorische tics, onwillekeurige bewegingen waarbij in het algemeen de hals en het gezicht spieren veroorzaken. De tic kan neus trillen, zijn ogen te knipperen, schouderophalend of been schoppen, arm stak en springen moties, volgens Tourettes101.com.

Complex Tics

Een ander type tic is een reeks van bewegingen, aangeduid als een complex tic. Een voorbeeld hiervan is echopraxie, het nabootsen van de bewegingen van anderen. Deze zijn niet met opzet gedaan.

Een ander voorbeeld van een complex motor tic heet copropraxie, die presteert verboden of obscene gebaren. Palipraxia is de herhaling van een gedrag of beweging. Dit wordt niet door iedereen erkend als een tic, maar waarschijnlijk zou moeten zijn.

Vocale tics

Iemand die heeft het Syndroom van Tourette kan complexe vocale tics die onder het herhalen van de woorden die hij zojuist heeft gezegd, dat palilalia of herhalen wat anderen hebben gezegd, dat is echolalie, of te zeggen obscene woorden, die wordt aangeduid als coprolalia wordt genoemd hebben.

At Risk

De Mayo Clinic merkt dat iemand die TS heeft mogelijk een verhoogd risico op sociale en gedragsmatige problemen als leermoeilijkheden, hoewel IQ van het individu goed kan zijn. Voorwaarden met betrekking tot TS omvatten obsessief-compulsieve stoornis, attention deficit / hyperactivity disorder, leerproblemen, depressie, slaapstoornissen en problemen met angst.

Praat met uw arts

Als uw kind genetisch aanleg voor TS hebben, in overleg met een kinderneuroloog. Als om welke reden u denkt dat uw kind kan TS hebben, ook al is er geen genetische reden voor is, overleg dan met uw arts en vertel hem wat je hebt waargenomen. Versneld uw zorgen.