Tekenen van Hormonale acne

Volgens de American Academy of Dermatology, de onaangename, soms pijnlijke huid breakouts geclassificeerd als acne beïnvloeden 40-50000000 Amerikanen. Acne komt het meest voor bij tieners, maar kan invloed hebben op mensen van vrijwel elke leeftijd.

Acne Oorzaak

Wanneer talgklieren teveel olie kan poriën verstopt raken en geïnfecteerd als de olie te mengen met vuil, bacteriën en dode cellen. Het immuunsysteem van het lichaam zorgt voor de pus en ontsteking in de verstopte poriën, dat wordt erkend als een puistje.

Rol van hormonen

Een combinatie van hormonen dat het lichaam een ​​overmaat poriën verstoppen talg maken. Hormoon-gerelateerde acne treedt meestal in de tienerjaren, maar kan zich ook ontwikkelen bij vrouwen als hormonen fluctueren tijdens de menstruatie of zwangerschap.

Tekenen van hormonale acne

De locatie van acne (meestal de kaak en kin), de timing van de puistjes, alsmede de aanwezigheid van verhoogde niveaus van androgenen in het bloed, kan suggereren hormonaal beïnvloed acne. Acne flare-ups die consequent optreden voordat de menstruele cyclus van een vrouw, zijn het gevolg van hormonen, volgens dermatoloog Alan R. Shalita, MD, Afdeling Dermatologie, State University of New York.

Wie

Vrouwen worden vaak geplaagd door hormonale acne dan mannen als gevolg van de vele hormonale veranderingen hun lichaam doorlopen, zoals zwangerschap en menopauze. Echter, de fluctuerende hormonen (met name testosteron) van de tienerjaren jongens meer geneigd om last hebben van acne dan meisjes van dezelfde leeftijd te maken.

Behandeling

Hormonale acne komt gewoonlijk niet reageren op traditionele acne behandelingen, zoals topische retinoïden of antibiotica. Hormonale acne kan worden behandeld door het gebruik van orale anticonceptiva voor vrouwen en Accutane voor mannen.

Overwegingen

Het zien van een arts die gespecialiseerd is in hormonen wordt aanbevolen voor mensen die acne die niet goed reageren op de traditionele behandelingen. Spironolacton (Aldactone®) hebben Finasteride en isotretinoïne getoond zeer effectief bij de behandeling van hormoon beïnvloed acne zijn.